نی نی های بامزه

نی نی های بامزه

برای نی نی ها، خانواده، زنان، مادران
توسط ۱ نفر دنبال می شود

3 باور غلط در مورد زایمان طبیعی

۳ باور غلط درباره زایمان طبیعی

قراره در این مقاله چی بدونیم:

  • آشنایی با ۳ باور غلط و رایج درباره‌ی زایمان طبیعی

باورهای نادرست درباره زایمان طبیعی

با وجود تمام پیشرفت‌های علمی، هنوز هم خیلی از مادرها درباره زایمان طبیعی نگرانی زیادی دارن. بعضی از این ترس‌ها به‌خاطر شنیده‌های اشتباه یا باورهای قدیمی‌ هستن که پایه و اساس علمی ندارن. در ادامه، سه مورد از رایج‌ترین باورهای غلط درباره زایمان طبیعی رو بررسی می‌کنیم و با دلایل علمی نشون می‌دیم که چرا نباید نگران باشی.

باورهای نادرست درباره زایمان طبیعی

۱. درد زایمان طبیعی غیرقابل تحمله

یکی از مهم‌ترین تصورات اشتباه درباره زایمان طبیعی ، اینه که درد زایمان طبیعی انقدر زیاده که مادر طاقت تحمل این درد رو نداره. این موضوع باعث شده خیلی از خانم‌ها به‌طور پیش‌فرض به سمت زایمان سزارین کشیده بشن تا از درد فرار کنن. این باور نادرست و به دنبالش آمار بالای سزارین متاسفانه در ایران بیداد می‌کنه.

اما باید بدونی که امروزه روش‌های زیادی برای کنترل یا کاهش درد زایمان وجود داره. بی‌حسی اپیدورال، تمرینات تنفسی، ماساژ، آب‌درمانی و حمایت ماما همراه، همگی می‌تونن تجربه‌ی زایمان رو خیلی راحت‌تر کنن.
علم نشون داده که وقتی مادر در محیطی آرام و ایمن زایمان می‌کنه، ترس و استرسش کم‌تر می‌شه و همین باعث می‌شه درد هم کمتر حس بشه. ترس و تصور منفی از زایمان می‌تونه شدت درد رو بیشتر نشون بده به طوری که تحقیقات نشون داده استرس می‌تونه تا ۴۵ دقیقه میانگین زمان زایمان رو بیشتر کنه!

از طرف دیگر، بدن زن طوری طراحی شده که بتونه این درد رو تحمل کنه در واقع، ترشح هورمون‌هایی مثل اکسی‌توسین و اندورفین (مسکن طبیعی) در طول زایمان، به طور خودکار وارد عمل می‌شن تا شرایط رو کنترل کنن.

۲. زایمان طبیعی باعث آسیب به بدن مادر میشه

خیلی‌ از خانم‌ها هنوز هم باور دارن که زایمان طبیعی باعث افتادگی رحم یا بی اختیاری ادرار می‌شه. این باور نادرست، یکی از دلایل اصلی بوده که بعضی از خانم‌ها تصمیم می‌گیرن به‌جای زایمان طبیعی، سزارین کنن.

در حالی که تحقیقات پزشکی نشون داده، اگر زایمان به‌درستی انجام بشه و توسط پزشک یا ماما نظارت بشه، احتمال این عوارض بسیار کمه.
عضلات کف لگن زن، قابلیت ارتجاعی بالایی دارن و به‌خوبی برای فرآیند زایمان طراحی شدن. ضمن اینکه با انجام تمرینات کِگِل قبل و بعد از زایمان، می‌شه عملکرد این عضلات رو تقویت کرد و از هرگونه مشکل پیشگیری کرد.

سازمان بهداشت جهانی (WHO) هم بارها اعلام کرده که زایمان طبیعی در اغلب موارد برای مادر و نوزاد، کم‌خطرتر از سزارین است. البته به شرطی که مراقبت‌های مناسب قبل، حین و بعد از زایمان رعایت بشن.

۳. زایمان طبیعی باعث اختلال در روابط جنسی میشه

یکی از رایج‌ترین ترس‌های پنهان درباره زایمان طبیعی، تأثیرش بر روابط جنسی بعد از زایمان هست. بعضی‌ از افراد فکر می‌کنن که بعد از زایمان طبیعی، واژن گشاد می‌شه و مثل قبل نمی‌تونه رابطه جنسی رضایت‌بخشی داشته باشه.

اما واقعیت اینه که چنین تصوری کاملاً غلطه. واژن عضوی عضلانی و انعطاف‌پذیره و بعد از زایمان به حالت طبیعی خودش برمی‌گرده. تحقیقات نشون داده که تفاوت قابل‌توجهی بین عملکرد جنسی خانم‌هایی که زایمان طبیعی داشتن با کسانی که سزارین شدن، وجود نداره.

ضمن اینکه عواملی مثل خستگی، تغییرات هورمونی، اضطراب، یا شیردهی همگی می‌تونن روی میل جنسی تأثیر بذارن و ربطی به نوع زایمان ندارن. برای تقویت رابطه جنسی و بازگشت به حالت قبل برای مادران ورزش‌هایی مثل کِگِل توصیه می‌شه.
خیلی از زنانی که زایمان طبیعی موفقی داشتن، گزارش دادن که بعد از مدتی نه‌تنها عملکرد جنسی‌شون بهبود پیدا کرده، بلکه اعتمادبه‌نفس بیشتری هم نسبت به بدنشون پیدا کردن.

پزشکان پیشنهاد می‌کنن که برای بازگشت به رابطه جنسی، بهتره ۴ تا ۶ هفته بعد از زایمان صبر بشه و هرگونه نگرانی درباره درد یا خشکی واژن، با کمک پزشک یا مشاور برطرف بشه.

۳ باور غلط درباره زایمان طبیعی

حرف آخر

زایمان طبیعی فرآیندی است که میلیون‌ها زن در دنیا با موفقیت پشت سر می‌ذارن. با این حال، باورهای اشتباه و ترس‌های بی‌پایه می‌تونن مادر رو از انتخاب این روش دور کنن. حقیقت اینه که با داشتن آگاهی درست، حمایت روانی و آمادگی جسمی، زایمان طبیعی نه‌تنها امکان‌پذیره، بلکه می‌تونه تجربه‌ای مثبت و توانمندساز برای مادر باشه.

نی نی های بامزه
نی نی های بامزه برای نی نی ها، خانواده، زنان، مادران

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋