فریماه فرجامی متولد سال ۱۳۳۱ از چهرههای مشهور سینمای ایران در دهههای ۶۰ و ۷۰ بود که از سالها قبل، از بازیگری دور شده بود و آخرین حضورش روی پرده سینما به نقشی در فیلم «لامینور» داریوش مهرجویی در سال ۱۳۹۸ برمیگشت.
فریماه فرجامی در ۱۸ اردیبهشت سال ۱۳۳۱ در تهران به دنیا آمد و در سال ۱۳۵۶ از دانشگاه دانشکدهٔ هنرهای دراماتیک دانشآموخته کارشناسی شد و در همان سال در مرکز مطالعات و هماهنگی فرهنگی «شورای عالی فرهنگ و هنر» و فصلنامه فرهنگ و زندگی به عنوان ویراستار، محقق و پژوهشگر مشغول به کار شد. او با گویندگی نمایشهای رادیویی و بازی در نمایش تلویزیونی آدمک مومی فعالیت هنری خود را آغاز کرد.
لاله در خط قرمز (مسعود کیمیایی)، سوسن مکاشی در تیغ و ابریشم (مسعود کیمیایی)٫ مونس در سرب (مسعود کیمیایی) که برایش جایزه دیپلم افتخار هفتمین جشنواره فیلم فجر را به ارمغان آورد، ماه منیر در مادر (علی حاتمی)، فروغ الزمان در پرده آخر (واروژ کریم مسیحی) که برایش برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن شد و آفاق در نرگس (رخشان بنی اعتماد) از نقشآفرینیهای درخشان او بودند.
لامینور (داریوش مهرجویی) که دومین همکاری او با داریوش مهرجویی پس از «اجارهنشینها» بود، به آخرین فعالیت او به عنوان بازیگر در سینمای ایران بدل شد.
فریماه فرجامی مدتی پیش در بخشی از مصاحبه ی خود گفته بود: "امیدوارم تا وقتی می تونم، براتون کار کنم. هرجا می رفتم، برام دست می زدن. می خواهم تا 120 سالگی عمر کنم"
او به فیلم های خط قرمز، سرخ، پرده آخر و نرگس به عنوان فیلم های مورد علاقهاش اشاره کرد.
حمید سمندریان کارگردان نامدار تئاتر در کلاسهای بازیگریاش از تدریس در دانشگاه هنرهای زیبا و استعدادهای درخشان آن دوران اینطور میگفت: «سه دختر بسیار جوان بودند که وقتی برای بازی کنار یکدیگر قرار میگرفتند کل دانشگاه ساکت میشد. این سه نفر سوسن تسلیمی، مرضیه برومند و فریماه فرجامی بودند. فریماه زیبا و جوان بود و با بازیگری کمنظیرش توجه خیلیها را به خود جلب میکرد.»
فریماه فرجامی در مصاحبهای که پیش از این انجام داد گفته بود از لحاظ جسمی حال بسیار بهتری دارد و آماده پذیرش هر نوع نقشی است. او گفت: «من عاشق سینما و بازیگریام و تشنه این هستم که نقش متفاوت و خاصی پیشنهاد شود تا دوباره با قدرت به سینما بازگردم. در این سالها نقشهای کوتاه زیادی بازی کردم اما حالا منتظر یک نقش جدی و متفاوتم.»
برای هر بازیگری مهم است که حضورش در عرصه هنر تداوم داشته باشد تا خودش را به عنوان چهرهای ماندگار به جامعه هنری و البته مردم بشناساند و از یادها نرود. با این وجود فریماه فرجامی که فعالیت هنریاش در دهههای شصت و هفتاد اوج گرفته بود، بعد از اینکه در سال ۱۳۸۲ در «کاغذ دیواری زرد» بازی کرد، به این تصمیم رسید که گزیده کار شود. البته بیماری در سالهای پایانی دهه هشتاد هم برای کم کاری او مزید بر علت شد. او بعد از وقفهای ۱۶ ساله با حضور در فیلمهای «نیم» و «لامینور» پرونده سینماییاش را برای همیشه بست و در نهایت در سن 71 سالگی دیده از جهان بست..
پاسخ ها