مرگ یکی از وقایعی است که امور مالی و پیامدهای حقوقی به دنبال دارد. اکثر افراد اطلاعات زیادی در مورد گواهی انحصار وراثت ، وصیتنامه و مراحل انحصار وراثت ندارند. وقتی عزیزی از دنیا میرود، مدیریت امور این مسئله هرگز آسان نیست و اگر شما یکی از ذینفعان باشید لازم است بدانید که آیا در این شرایط به شما ارث میرسد یا خیر و میزان این ارثیه چقدر است.
از سوی دیگر، در صورت نداشتن گواهی انحصار وراثت امکان تقسیم اموال فرد متوفی وجود ندارد. اگرچه انجام این مراحل نیاز به صرف انرژی، زمان و هزینه دارد اما درهرصورت اگر تصمیم به دریافت سهم خود از ماترک فرد متوفی دارید لازم است این مراحل را انجام دهید. مهم است که از مراحل انحصار وراثت آگاه باشید و آن را بهدرستی انجام دهید. این امر کمک میکند که روند انحصار وراثت سریعتر انجام شود. در ادامه با این موضوع بیشتر آشنا میشوید.
همانطور که مطرح شد پس از مرگ یک عزیز، موضوع انحصار وراثت در میان نزدیکان فرد مطرح میشود. در این شرایط، لازم است وارثان فرد فوتشده و سهمالارث هریک از این افراد مشخص میشود که به آن بهاصطلاح، انحصار وراثت گفته میشود. برای انجام کارهای قانونی تقسیم اموال فرد متوفی، نیاز به دریافت گواهی انحصار وراثت است که این موضوع جزء مراحل انحصار وراثت محسوب میشود. در ادامه با مراحل انحصار وراثت به ترتیب آشنا میشوید.
همچنین اگر پس از مطالعه مقاله با سوالاتی مواجه شدید دریافت مشاوره حقوقی ارث و میراث میتواند برای شما مفید باشد که اگرچه ممکن است پیدا کردن خدمات مشاوره حقوقی رایگان دشوار باشد اما دریافت خدمات مشاوره حقوقی به شما امکان میدهد تمام ابهامات و سوالات خود در مورد مراحل انحصار وراثت را برطرف کنید و درنتیجه طی کردن این روند برای شما آسانتر و کمچالشتر باشد.
سوال بسیاری از افراد این است که برای انحصار وراثت چه باید کرد؟ برای پیگیری مراحل انحصار وراثت لازم است چند گام را بردارید تا درنهایت بتوانید گواهی انحصار وراثت را دریافت کنید. درنتیجه انجام مراحل گامبهگام انحصار وراثت، اموال فرد متوفی میان نزدیکان او تقسیم میشود. در ادامه با مراحل انجام انحصار وراثت آشنا میشوید.
بهعنوان اولین مرحله از مراحل گرفتن انحصار وراثت، لازم است به شورای حل اختلاف شهری بروید که فرد متوفی در زمان فوت در آن شهر زندگی میکرده است و پس از مراجعه به شورای حل اختلاف، فرم مربوط به انحصار وراثت را دریافت کنید. سپس، لازم است نام تمام افرادی که از فرد متوفی ارث میبرند به همراه نسبتشان با او را در فرم ثبت کنید. پس از اینکه مدارک لازم را فراهم کردید باید به شورای حل اختلاف برگردید و فرم و مدارک را تحویل دهید.
یکی از مهمترین مراحل کارهای انحصار وراثت دریافت استشهاد محضری است. در این مرحله لازم است به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنید. در هنگام مراجعه، باید فرمی که از شورای حل اختلاف دریافت کرده و پر کردهاید را با اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی تمام وارثین و همچنین گواهی فوت متوفی را همراه خود داشته باشید.در این مرحله لازم است دو شاهد را نیز همراه خود به دفتر اسناد رسمی ببرید. مهم است که این دو شاهد با وارثان فرد متوفی آشنا باشند. سپس در دفترخانه، شهادتنامهای آماده میشود که در آن با امضای شاهدان، وارثین فرد متوفی تایید میشوند. به این فرم، استشهاد محضری نیز گفته میشود. به یاد داشته باشید که این
شهادتنامه را بعدا لازم است به شورای حل اختلاف تحویل بدهید.یکی دیگر از مراحل قانونی انحصار وراثت، تعیین مالیات بر ارث است. پس از تایید وراث، لازم است تکلیف مالیات و اموال فرد متوفی مشخص شود. در این شرایط، باید به همراه وارثین دیگر، فهرست کاملی از اموال فرد متوفی تهیه و آماده کنید و پس از آن به اداره دارایی مراجعه کنید تا مالیات بر ارث مشخص شود. لازم است بدانید میزان مالیات بر ارث هر ورثه متفاوت است و بستگی به نسبت او با فرد متوفی دارد. سپس یک رسید به نام رسید مالیات بر ارث توسط اداره دارایی به شما تحویل داده میشود که آن را برای ادامه مراحل انحصار وراثت نیاز خواهید داشت.
پاسخ ها