کباب یکی از قدیمی ترین و پرطرفدارترین روش های پخت گوشت در سراسر جهان است. این غذا که در فرهنگ های مختلف نام ها و سبک های گوناگونی دارد، از ایران تا ترکیه، از هند تا خاورمیانه، و حتی تا اروپا و آمریکا، به شکل های متنوعی طبخ می شود. در این مقاله، با انواع کباب های ایرانی و خارجی آشنا می شویم.
انواع کباب ایرانی
کباب کوبیده
کباب برگ
جوجه کباب
کباب بختیاری
کباب سلطانی
کباب کوبیده
شاید معروف ترین کباب ایرانی، کباب کوبیده باشد. این کباب با گوشت چرخ کرده گوسفند یا مخلوطی از گوشت گوسفند و گوساله، پیاز رنده شده و نمک و فلفل تهیه می شود. کباب کوبیده روی سیخ های پهن فلزی قرار می گیرد و روی زغال کبابی می شود. همراه با برنج زعفرانی یا نان، گوجه فرنگی کبابی و سبزیجات تازه سرو می شود.
کباب برگ
کباب برگ با تکه های نازک و پهن گوشت گوسفند یا گوساله تهیه می شود. گوشت با پیاز، روغن زیتون و گاهی زعفران مزه دار شده و سپس روی زغال پخته می شود. کباب برگ به لطافت و طعم لذیذش شهرت دارد و معمولاً در مهمانی ها و رستوران های مجلل سرو می شود.
جوجه کباب
جوجه کباب، از فیله یا ران مرغ تهیه می شود که با پیاز، آب لیمو، زعفران و گاهی ماست، طعم دار می شود. این کباب به دلیل طعم ملایم و بافت نرمش، در میان کودکان و بزرگ ترها محبوب است. جوجه کباب هم با برنج یا نان سرو می شود.
کباب بختیاری
کباب بختیاری ترکیبی از گوشت گوسفند و مرغ است که به صورت تکه ای روی سیخ قرار می گیرد. این کباب به خاطر ترکیب گوشت قرمز و سفید، طعمی خاص و متعادل دارد.
کباب سلطانی
کباب سلطانی، ترکیبی از کباب برگ و کوبیده است که با هم در یک بشقاب سرو می شود. این گزینه برای کسانی که می خواهند از هر دو نوع کباب لذت ببرند، عالی است.
انواع کباب خارجی
شیش کباب (ترکیه)
دونر کباب (ترکیه)
کباب شامی (لبنان)
ساتای (اندونزی و مالزی)
یاکیتوری (ژاپن)
باربیکیو (آمریکا)
شیش کباب (ترکیه)
شیش کباب یکی از معروف ترین کباب های ترکیه است که با تکه های گوشت گوسفند یا گاو، پیاز، فلفل و گوجه تهیه می شود. گوشت با ادویه های مخصوص ترکی، روغن زیتون و آب لیمو مزه دار شده و روی سیخ کباب می شود.
همچنین بخوانید: تفاوت آرد ذرت و نشاسته ذرت
دونر کباب (ترکیه)
دونر کباب، نوعی کباب چرخان است که گوشت بره، گاو یا مرغ به صورت لایه لایه روی سیخ عمودی چیده شده و به آرامی می چرخد و پخته می شود. گوشت پخته شده به صورت نازک برش داده شده و با نان پیتا، سبزیجات و سس سرو می شود.
کباب شامی (لبنان)
کباب شامی، نوعی کباب لبنانی است که با گوشت چرخ کرده، پیاز، جعفری و ادویه های خاورمیانه ای تهیه می شود. این کباب بیشتر به صورت گرد و扁 برشته می شود و با نان پیتا، حمص و سالاد تبوله سرو می گردد.
ساتای (اندونزی و مالزی)
ساتای، نوعی کباب آسیای جنوب شرقی است که از گوشت مرغ، گاو، بره یا حتی ماهی تهیه می شود. گوشت ها روی سیخ های چوبی کباب شده و با سس بادام زمینی و برنج فشرده سرو می شوند. طعم شیرین و تند این کباب، آن را از دیگر کباب ها متمایز می کند.
یاکیتوری (ژاپن)
یاکیتوری کباب ژاپنی است که با تکه های کوچک مرغ روی سیخ های بامبو تهیه می شود. این کباب روی ذغال کباب شده و با سس مخصوص تهیه شده از سویا، میرین و شکر، لعاب داده می شود. یاکیتوری معمولاً در ایزاکایاها (میخانه های ژاپنی) سرو می شود.
همچنین بخوانید: آیا میدانید قهوه با انرژی زا چه عوارضی دارد
باربیکیو (آمریکا)
در آمریکا، کباب بیشتر با نام باربیکیو شناخته می شود. گوشت های بزرگ مانند دنده گاو یا خوک با روش پخت آهسته روی حرارت غیرمستقیم و با سس باربیکیو طعم دار می شوند. این سبک، بیشتر در جنوب ایالات متحده محبوب است.
تفاوت های اصلی کباب ایرانی و خارجی
کباب ایرانی بیشتر با گوشت تازه، زغال و طعم دهنده هایی مانند زعفران و آب لیمو شناخته می شود. ادویه ها در کباب های ایرانی ملایم تر و بر پایه طعم طبیعی گوشت هستند. در مقابل، کباب های خارجی مانند ساتای یا یاکیتوری، از سس ها و ادویه های قوی تر استفاده می کنند و گاهی طعم های شیرین و تند در کنار هم دیده می شود.
جمع بندی
کباب، غذایی جهانی است که در هر فرهنگ با سبک و سلیقه خاصی آماده می شود. از کباب کوبیده و جوجه کباب ایرانی گرفته تا دونر کباب ترکی و ساتای اندونزیایی، هر نوع کباب داستان و تاریخچه خود را دارد. با شناخت انواع کباب های ایرانی و خارجی، می توانید دنیای طعم های متنوع را تجربه کنید و بر اساس ذائقه خود، انتخابی خوشمزه داشته باشید.
پاسخ ها