فلفل اگر در حد مناسب و متعادل به غذا اضافه شود، پتانسیل این را دارد که طعم فوقالعادهای به غذا بدهد.
دیجی کالامگ: فلفل اگر در حد مناسب و متعادل به غذا اضافه شود، پتانسیل این را دارد که طعم فوقالعادهای به غذا بدهد. اما امان از وقتی که تندی غذا بیش از حد مورد انتظار شود، نهتنها طعم اصلی غذا زیر سایه تندی آن گم میشود که حتی در بیشتر مواقع قابل خوردن هم نیست. در چنین شرایطی اغلب افراد دچار سردرگمی شده و نمیدانند برای گرفتن تندی غذا چه کار باید کرد.
خوشبختانه چند راه حل ساده وجود دارد که با کمک آنها میتوان تا حد زیادی به گرفتن تندی غذا کمک کرد. اگر شما هم با این چالش روبهرو شدهاید، در ادامهی این مطلب از دیجیکالا مگ همراه ما باشید تا با طرز گرفتن تندی غذا آشنا شوید.
۵ راه حل سریع را برای گرفتن تندی غذا وجود دارد که در ادامه با همدیگر بررسی میکنیم:
فلفلهای تند مانند چیلی و کاین حاوی ترکیب شیمیایی به نام کپسایسین هستند و کپسایسین دقیقا مسئول همان حس آتش گرفتنی است که بعد از خوردن غذاهای تند در دهانتان تجربه میکنید.
از آنجاییکه کپسایسین یک ترکیب قلیایی است، میتوان شدت آن را با اسیدها جبران کرد. بنابراین اگر غذایتان بهاشتباه تند شد، اضافه کردن ترکیبات اسیدی مانند آب لیمو یا لیمو ترش، سرکه و حتی گوجه فرنگی میتوانند به خنثی کردن سطح pH کپساین و کاهش تندی غذا کمک کنند.
هر چقدر حجم غذا بیشتر شود، طعم فلفل در میان آن پخش میشود و باعث میشود که کمتر حس شود. بنابراین اگر زمان کافی دارید و قابلمهی شما به اندازهی کافی بزرگ است، بهترین و مطمئنترین کاری که میتوانید انجام دهید این است که با اضافه کردن مجدد مواد اصلی مثل سس، آب، سبزیجات یا گوشت به غذا، طعم تندی آن را به تعادل برسانید. با این روش خیالتان راحت خواهد بود که طعم غذایتان تحتالشعاع قرار نمیگیرد.
افزودن آب بیشتر به غذا میتواند سرراستترین و البته موثرترین راه برای کاهش تندی آن باشد زیرا با رقیق شدن غذا اثر تندی آن کمتر میشود. این ایده بهخصوص برای سوپ و خورشتها جوابگو است، زیرا هم میتوانید تندی آنها را کاهش دهید و در عین حال طعم آن را دست نخورده نگه دارید.
البته در این مورد نیز حواستان به زمان نیز باشد، زیرا برای خورد رفتن آب غدا و جا افتادن آن نیاز به زمان است و اگر فرصت کمی دارید، شاید ایدهی خوبی نباشد.
گرمای شدید کپسایسین را میتوان با کمی روغن گیاهی یا لبنیات مختلف نیز خنثی کرد.
از آنجاییکه کپسایسین نوعی روغن محلول است، افزودن یک روغن سالم مانند دانهی انگور، زیتون یا نارگیل به آن میتواند به حل شدن و رقیق شدن آن کمک کند. البته قبل از اضافه کردن روغن مطمئن شوید که روغن انتخابی، بهخوبی با غذای شما ترکیب میشود و بر طعم آن اثر منفی نمیگذارد. سپس فقط یک قاشق چایخوری از روغن را به آرامی به غذای خود اضافه کنید تا بافت و قوام آن حفظ شود.
روغن موجود در کرههای بادام زمینی، بادام هندی و کنجد نیز به کاهش تندی غذا کمک میکنند، بنابراین میتوان از آنها به جای روغن گیاهی استفاده کرد.
علاوه بر روغن، محصولات لبنی هم به مقابله با گرمای کپسایسین کمک میکنند که یکی از دلایل آن وجود کازئین (نوعی پروتئین چربی)، در لبنیات است که میتوانند کپسایسین را در خود حل کنند.
شکر نیز میتواند به گرفتن تندی غذا کمک کند؛ زیرا روغنها را جذب میکند و طعم آن را تا حدودی تغییر میدهد. برای گرفتن تندی غذا با شکر، مقدار کمی شکر یا عسل (هر بار یک قاشق چایخوری) به غذای خود اضافه کنید تا طعم و مزهی آن غذا متعادل شود. بعد از هر بار اضافهکردن شکر، غذا را مزهمزه کنید تا مطمئن شوید که غذای اصلی شما مانند دسر شیرین نشده است.
سبزیجات شیرین مثل هویج و سیب زمینی حاوی مقادیر زیادی قند طبیعی و نشاسته هستند. بههمیندلیل طعم شیرین و ملایمی دارند. از اینرو وقتی این سبزیجات را به غذاهای تند اضافه میکنید، قند و نشاسته آنها با کپسایسین فلفل، تزکیب شده و واکنش نشان میدهد. در واقع این مواد شیرین به نوعی باعث رقیق شدن و کم اثر کردن کپسایسین میشوند.
برای گرفتن تندی خورشتهایی مثل قیمه، قورمهسبزی، قلیه ماهی و… که چاشنی ترشی دارند، تنها کافی است کمی سرکه یا آبلیمو به غذا اضافه کنید تا تندی آن خنثی شود. البته حواستان باشد که در اضافه کردن ترشی به خورشت هم زیادهروی نکنید.
اگر چاشنی ترشی خورشت را از اضافه کردهاید و نگرانید با اینکار غذایتان ترشتر شود، استفاده از سیبزمینی بهعنوان یک روش طبیعی و موثر برای گرفتن تندی خورشت به شما توصیه میشود.
عملکرد سیبزمینی در کاستن از تندی غذا، شبیه به یک اسفنج خشک است. همانطور که اسفنج آب را جذب میکند، سیبزمینی نیز طعمهای غالب و تند غذا را در خود حبس میکند. خوبی استفاده سیب زمینی برای گرفتن تندی خورشت این است که تغییری در طعم غذا ایجاد نمیکند و پیش از سرو غذا هم میتوانید آن را بیرون بکشید تا ظاهر و شکل اولیه غذا برای مهمانان به همان صورت باقی بماند.
بهترین راهکار برای رفع تندی ترشی این است که به مواد آن بیفزایید. همچنین در صورت امکان پیشنهاد میشود آب سرکهی آن را عوض کنید تا تندی آن بههمراه سرکه گرفته شود.
راهکار دیگر برای گرفتن تندی ترشی، اضافه کردن مقدار کمی مواد قندی مثل شکر، عسل یا شیره انگور به آن است. این کار همانطور که در بالاتر هم گفتیم باعث ایجاد تعادل در میزان تندی میشود.
سومین راهکار پیشنهادی ما اضافه کردن هویج به ترشی است. هویج حاوی نشاسته است و مانند سیبزمینی میتواند طعم تند فلفل را به خود جذب کند. از طرف دیگر یکی از مواد اصلی ترشی بهحساب میآید، بنابراین خیالتان راحت است که در ظاهر و طعم ترشی شما تغییری ایجاد نمیشود.
هر چند که خوردن غذاهای تند برای سرماخوردگی بسیار مفید است اما اگر به تندی حساسیت دارید و تندی سوپ آنقدر زیاد است که نمیتوان آن را خورد، برای رفع این مشکل میتوانید از راهکارهای زیر استفاده کنید.
برای کاهش تندی سوپهایی که حاوی شیر هستند، بهترین راه افزودن مقداری شیر، خامه یا ماست شیرین به آن است. این مواد باعث رقیق شدن سوپ و کمرنگ شدن طعم تند آن میشوند. توصیه میشود به تدریج و طبق سلیقه مقداری از این مواد را اضافه کرده و طعم سوپ را چک کنید تا مطابق سلیقهتان شود.
برای دیگر سوپها که با سبزیجات و چاشنی ترشی درست میشوند، استفاده از آبلیمو یا لیموی تازه در حین پخت سوپ توصیه میشود. آبلیمو خاصیت خنثیکنندگی داشته و pH فلفل را تعدیل میکند. بنابراین میتواند تا حدودی از تندی سوپ بکاهد. توصیه میشود آبلیمو را بهصورت آرامآرام و طبق سلیقه به سوپ اضافه کنید که بیش از حد ترش نشود.
پاسخ ها