آیدا دلبند

آیدا دلبند

مادر، همسر، دانشجوی سال آخر مامایی
 ۱ نفر را دنبال می کند

چه کودکانی به گفتار درمانی نیاز دارند؟

چه کودکانی نیاز به گفتار درمانی دارن؟

گفتار درمانی

می‌دونستی که برای رفع مشکلات مربوط به حرف زدن، زبان و غذا خوردن کودک باید از گفتار درمانی استفاده کرد؟ توانایی‌هایی مثل غذا خوردن، حرف زدن و استفاده از زبان برای رشد کودک خیلی مهمه و تو سال‌های بعدی زندگیش به پیشرفت احتیاج داره. جالبه بدونی که بچه حتی تو رحم مادر هم دهان و دست‌هاش رو تکون می‌ده تا بعد از دنیا اومدن برای مکیدن و بلعیدن شیر آماده باشه! تازه، بچه تو رحم مادر می‌تونه با گوش‌هاش بشنوه. توانایی غذا خوردن، حرف زدن و استفاده از زبان فرایندهای نسبتاً پیچیده‌ای هستن. معمولاً بچه‌هایی که تو این فرایندها مشکل دارن، یا این مشکل از همون اول مشخصه و یا با مرور زمان و شروع مدرسه تشخیص داده می‌شه. درمان این مشکلات از اهمیت زیادی برخورداره و اگه پیگیری نشه ممکنه تاثیرات دائمی به همراه داشته باشه.   

مشکلات کلامی کودک پس از 2 سالگی

کدوم بچه‌ها به خدمات گفتار درمانی احتیاج دارن؟

نیاز به گفتار درمانی فقط به کودک مربوط نمی‌شه. تو بعضی موارد بزرگسالان هم به چنین خدماتی نیاز دارن. با این حال، نیاز به این خدمات تو بچه‌ها بیشتره. یعنی اگه پدر و مادری متوجه بروز چنین مشکلاتی تو بچه شدن، باید حتماً هر چه سریع‌تر این موضوع رو پیگیری کنن و نسبت به انجام گفتار درمانی اقدام کنن. رشد زبانی تو هر سنی در کودک دیده می‌شه. پدر و مادرها باید به نشونه‌های رشد زبانی فرزندشون توجه ویژه‌ای داشته باشن تا در صورت مشاهده هرگونه اختلال یا تاخیر تو گفتار این موضوع رو پیگیری کنن. به عنوان مثال، اگه بچه‌ت دو سالشه اما هنوز نمی‌تونه به خوبی تک کلمه رو بیان کنه، باید حتماً اونو ببری دکتر. لازمه بدونی که بچه تو سن دو سالگی باید بتونه حداقل 300 تا کلمه رو بگه. یادت باشه اگه بچه تو تلفظ کلمات مشکل داره، جای نگرانی نیست و هیچ اشکالی نداره. همچنین بچه تو این سن می‌تونه از جمله‌ها و عبارت‌های چند کلمه‌ای استفاده کنه.

منظور از خدمات گفتار درمانی چیست ؟ شاید برات جالب باشه بدونی که خدمات گفتار درمانی فقط به حل مشکلات کلامی مربوط نمی‌شه؛ بلکه اگه کودک موقع غذا خوردن هم با مشکل مواجه می‌شه، بهتره از گفتار درمانی برای حل این مشکل استفاده کنی. متخصصان گفتار درمانی می‌تونن از زمان دنیا اومدن بچه روی مشکلات غذا خوردنش کار کنن و به حل اون‌ها کمک کنن. اگه مشکلات مربوط به شیر خوردن کودک رو نادیده بگیری، ممکنه به مرور زمان موقع خوردن غذا و آب هم با مشکل مواجه بشه. اگرچه شیر خوردن نوزاد یه کار طبیعی و ساده هست؛ اما این کار برای همه بچه‌ها هم آسون نیست. ممکنه یه سری عوامل شیر خوردن نوزاد رو براش سخت کنن. پس اگه بچه‌ت موقع شیر خوردن مشکل داره، حتماً پیگیری کن تا زودتر برطرف بشه.  

کودک

چه سنی برای گفتار درمانی کودکان مناسبه؟

کودک یه ساله باید بتونه برای انتقال منظورش به اطرافیان از بیان کلمات استفاده کنه. تو بعضی موارد حتی ممکنه بچه زودتر از یه سالگی هم به حرف بیاد. متخصصان توصیه می‌کنن اگه یه کودک به سن یه سال و نیم رسید اما همچنان نتونست حتی یه کلمه بیان کنه، جای نگرانی نیست. تو بیشتر موارد این مشکل حل می‌شه؛ چون بعضی بچه‌ها اصطلاحاً دیر به زبون میان. بد نیست بدونی که درک کردن صحبت اطرافیان برای بچه قبل از یه سالگی اتفاق میفته. بچه‌ها تو 18 ماهگی برای برقراری ارتباط با اطرافیانشون از جمله‌بندی استفاده می‌کنن. توانایی حرف زدن بچه‌ها معمولاً تا 4 سالگی بهبود پیدا می‌کنه و کامل می‌شه. با این حال، اگه تاخیر تو صحبت کردن بچه نگرانت کرده، می‌تونی با یه دکتر مشورت کنی تا از نگرانیت کم بشه. در ضمن، اگه بچه‌ت دو سالشه اما هیچ کلمه‌ای نمی‌گه بهتره تو اولین فرصت به دکتر ببریش.  

کلام پایانی  

در برخی موارد درمان مشکلات کودک موقع حرف زدن و یا غذا خوردن از عهده پدر و مادر خارجه. برای همین متخصصان گفتار درمانی می‌تونن به شما کمک کنن تا مشکل بچه موقع غذا خوردن و یا حرف زدن به خوبی حل بشه. به طور کلی می‌شه گفت گفتار درمانی به بچه‌هایی که تو درک و استفاده از زبان مشکل دارن هم کمک می‌کنه. پس الان متوجه شدی که گفتار درمانی فقط برای برطرف کردن مشکلات کلامی (مثل لکنت زبان) نیست. همونطور که می‌دونی، برقراری ارتباط درست تو اعتمادبه‌نفس آدم‌ها خیلی موثره. برای همین لازمه برای پیشگیری از مشکلات این چنینی هرچه سریع‌تر برای گفتار درمانی اقدام کن.

آیدا دلبند
آیدا دلبند مادر، همسر، دانشجوی سال آخر مامایی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋