مهمترین فعالیت های در تعمیرات و نگهداری ساختمان ها با کاربری های مسکونی، اداری، تجاری و صنعتی، شارژ کپسول آتش نشانی می باشد، چرا که حادثه آتش سوزی مانند دیگر حوادث خبر نمی کند و هر لحظه با وقوع چنین حوادثی باید آمادگی لازم برای مواجه شدن با آتش سوزی را داشته باشیم.
این آمادگی در ما باید در تجهیزات مقابله با حریق نیز وجود داشته باشد.
یکی از برجسته ترین امکانات اطفا حریق در دنیا که علاوه بر ارزان بودن و داشتن قابلیت کار برای همه سنین کپسول آتش نشانیست.
شارژ خاموش کننده های آتش نشانی به فرآیندی اتلاق می شود که در آن پس از رفع عیوب ظاهری و عیوب احتمالی خاموش کننده در زمان عملیات با تعویض قطعه معیوب و یا تعمیر آن، وضعیت نهایی کپسول به حالت آمادگی کامل جهت اطفاء حریق مجدد خواهد رسید.
فرآیندهای ثابت در پروسه شارژ کپسول های آتش نشانی، فرآیندی مانند تخلیه عملیاتی کپسول آتش نشانی، سرویس کامل شیر، تعویض واشرها، بازبینی صحت عملکرد فنر و میلاب، شستشوی مخزن، شارژ پودر آتش نشانی، بازبینی عملکرد نشانگر یا مانومتر، نصب شیر و نهایتا تزریق گاز ازت یا همان عامل فشار جهت تخلیه مواد اطفا می باشد.
همانطور که می دانید در درون مخزن ها، مواد اطفا وجود دارد که این مواد با هر بار استفاده و گذشت زمان به مرور کمتر و بی کیفیت تر می شوند. به همین دلیل باید به صورت دوره ای شارژ شوند. شارژ کردن کپسول ها به تخصص و تجربه نیاز دارد و همچنین نحوه شارژ کردن آنها نیز متفاوت می باشد. شارژ کردن کپسولهای آتش نشانی باید به صورت اصولی و درست انجام گردد.
قیمت های خدمات شارژ کپسول های آتش نشانی توسط اتحادیه آتش نشانی نرخ گذاری می گردد و اگر شرکت یا فروشگاهی با قیمت های پایین تر آماده ارائه این خدمات باشد.
ممکن است هر یک از خدماتی که در فوق اشاره شد را از خدمات خود حذف کند تا بتواند این کار را انجام دهد و بنابراین در صورت نیاز به شارژ کپسول آتش نشانی، با کیفیت کامل و راضی کننده باید قیمت ها و نرخ های مصوب انحادیه آتش نشانی را مد نظر قرارداد.
کپسول های آتش نشانی از جمله تجهیزات بسیار مهم و کاربردی در اطفاء حریق می باشند. انواع کپسول های آتش نشانی، برای انواع حریق ساخته می شوند. محتویات داخل کپسول های آتش نشانی از پودرهای آتش نشانی متفاوتی که در گروه های مختلف حریق کاربرد دارند، تشکیل می شود. پودرهای موجود در خاموش کننده های پودری به دو نوع شیمیایی و خشک تقسیم بندی می شوند. این پودرها دارای خواصی می باشند که برای اطفای حریق مناسب هستند. در ادامه به توضیح انواع پودرهای آتش نشانی می پردازیم.
این نمونه از پودر اطفا حریق از ترکیب یک یا چند نوع ماده شیمیایی و بعضی افزودنی ها به صورت گرد و بسیار نرم تشکیل می شوند. در این ترکیب از مواد افزودنی جهت جلوگیری از چسبندگی مواد در اثر رطوبت و گرما استفاده می شود.
پودرهای خاموش کننده با توجه به نوع ترکیبات و اینکه برای چه نوع از حریق هایی مناسب می باشند به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند. در این مقاله به مهمترین نوع پودرهای شیمیایی آتش نشانی می پردازیم.
پودر شیمیایی معمولی از 97 درصد بی کربنات سدیم تشکیل شده است. این ماده اولین ماده خاموش کننده شناخته شده است که در صورت بروز حریق یک ابر دی اکسید کربنی را به دور حریق ایجاد می کند. از این پودر برای آتش سوزی های نوع C ،B و E یعنی مایعات و گازهای قابل اشتعال و تجهیزات الکتریکی برق دار با ولتاژ معین استفاده می شود.
نمونه ای از خاموش کننده های اطفای حریق است که در صنعت نفت و گاز کاربرد دارد. این پودر نیز برای آتش سوزی های نوع C ،B و E یعنی مایعات و گازهای قابل اشتعال و تجهیزات الکتریکی برق دار با ولتاژ معین استفاده می شود.
بی کربنات پتاسیم بر پایه اوره:
همگی برای حریق های نوع C ،B و E یعنی مایعات قابل اشتعال، گازهای قابل اشتعال و تجهیزات الکتریکی و برقی با ولتاژ معین استفاده می شوند.
این خاموش کننده به صورت نمک می باشد و قدرت خورندگی بالایی دارد و برای حریق های نوع C ،B و E مناسب می باشد.
یک ماده شیمیایی خشک است که دارای رنگ زرد کم رنگ است. از این پودر برای خاموش کردن مواد جامد، گازها و مایعات قابل اشتعال و اطفای حریق های الکتریکی با یک ولتاژ معین استفاده می شود. به دلیل اینکه پودر شیمیایی فسفات آمونیوم برای حریق های نوع A ،B و C مناسب می باشد.
بر روی این نوع از کپسول آتش نشانی علامت A.B.C درج می شود و به این نوع از پودر شیمیایی عنوان ABC یا چند حالته نیز اطلاق می گردد. قدرت خورندگی این ماده شیمیایی از باقی خاموش کننده ها بیشتر است.
این نوع از پودر شیمیایی از بقیه پودرهای آتش نشانی موثرتر بوده و از ترکیب اوره و بی کربنات (کربن دو پتاس) تشکیل و داخل کپسول آتش نشانی ریخته می شود.
دلیل تاثیرگذار تر بودن این پودر نسبت به سایر پودرهای شیمیایی این است که این پودر وقتی با حرارت برخورد می کند، سریعاً تجزیه شده و به ذرات کوچکی (حتی کوچکتر از 0.1 میکرون) تبدیل می شود و همین امر سبب بالا رفتن خاصیت پخش شدن آن می شود.
پودر شیمیایی مانکس با کف پروتئینی سازگار است، بنابراین برای اطفای حریق های همراه با کف و پودر دارای اهمیت می باشد.
نکته: معمولاً بی کربنات سدیم به صورت ترکیب با سایر پودرهای شیمیایی مانند فسفات آمونیوم، سولفات آمونیوم و بی کربنات پتاسیم مورد استفاده قرار می گیرد، ترکیبات خاموش کننده بی کربنات سدیم برای آتش سوزی های نوع B (مایعات قابل اشتعال) مناسب می باشد.
از پودر خشک آتش نشانی برای خاموش کردن فلزات قابل اشتعال (آتش سوزی نوع D) مانند منیزیم و فلزهای قابل اکسید استفاده می شود. بنابراین نباید با پودر شیمیایی آتش نشانی اشتباه گرفته شود. پودر خشک با توجه به نوع ترکیبات دارای انواع مختلفی است که در زیر به آنها اشاره می کنیم.
عمل شارژ مجدد کپسول آتش نشانی بسیار ساده و شامل چند مرحله به شرح زیر می باشد:
قبل از شروع باید از نوع خاموش کننده خود و دستورالعمل های آن با اطلاع باشید. به عنوان مثال کلاس 1 که در اين كلاس، مخزن سیلندر آنها با آب پر می شود. در حالت معمول به رنگ قرمز هستند، این مورد برای دیگر کلاس های خاموش کننده مانند 2 ,3 ,4 چهارم و حتی کلاس های ترکیبی صدق نمی کند و مواد درون آنها با مواد شیمیایی خشک پر می شود.
این نشان می دهد چه موادی برای شارژ مجدد کپسول لازم است به عنوان مثال اگر کپسول گاز را، با آب شارژ کنید، می تواند برای شما مضر باشد و هنگام بروز آتش سوزی شما متوجه این موضوع نمی شوید و ممکن است برای شما عواقب جبران ناچذیری بهمراه داشته باشد.
اگر کپسولی برای خاموش کردن آتش حتی یک بار استفاده شود و مواد آن به طور کامل تخله نشده باشد، باز هم باید کپسول را شارژ کرد. به عملیات تخلیه مواد درون کپسول ها عمل تخلیه گفته می شود. برای تخلیه کپسول، می توان با نگه داشتن ضامن تا زمانی که دیگر موادی از آن خارج نشود، این کار را ادامه داد. تمام مواد درون کپسول قبل از شارژ باید تخلیه شود و مجددا کپسول شارژ شود.
تمیز کردن و چک کردن بخش های مختلف یک کپسول قبل از شارژ یک از کارهای مهم حساب می شود. این تمیز کردن برای تجهیزات بیرون سیلندر مانند شیلنگ، اهرم فشار و … است. اطمینان حاصل کنید که نازل اهرم و حلقه پلمپ، کاملا سالم و بدون عیب باشد. اگر دیدید که قطعات، فرسوده یا پاره شده اند، قبل از شارژ مجدد این قطعات را تعویض کنید. با استفاده از دستگاههای نشت یاب اطمینان حاصل کنید که کپسول شما هیچ گونه نشتی ندارد.
اگر خودتان این کار را می خواهید انجام دهید باید به یک دستگاه فشار و موادی که درون کپسول ها قرار می گیرد، دسترسی داشته باشید. موادی که در بازار با نام Fireade2000 به فروش می رسد با بیشتر خاموش کننده ها سازگار است و به عموم مردم نیز فروخته می شود.
شارژ کپسول آتش نشانی باید طبق دستورالعمل شارژ همان کپسول انجام شود. از هر محصولی که برای پرکردن کپسول استفاده می کنید باید تا سطح معینی شارژ شود و بعد توسط دستگاههای کمپروسور به طور کامل پر شود.
زمان مناسب بازرسی و شارژ کپسول آتش نشانی به جز CO2 و بیوورسال یکساله می باشد و باید هر سال تحت آزمایش هیدرواستاتیکی قرار بگیرند تا از سالم بودن و مقاوم بودن سیلندر آتش نشانی در برابر فشار اطمیمنان حاصل شود. کپسول های آتش نشانی CO2 باید هر دو سال یک بار و کپسول های آتش نشانی بیورسال باید هر 5 سال در صورت عدم استفاده این تست را انجام دهند.
در این نوع بازرسی یکی از کپسول های آتش نشانی را به صورت آزمایشی برای اطفاء حریق استفاده می کنند و عملکرد آن را بررسی می کنند. همچنین در صورتی که کپسول آتش نشانی 10 درصد وزنش کم شده باشد، باید مجددا شارژ شود و تست هیدرواستاتیک روی آن انجام شود.
در این بازرسی شما درجه بندی یا همان آمپر کپسول آتش نشانی را بررسی می کنید و در صورتی که از کپسول های آتش نشانی پودر و گاز استفاده می کنید، حتما به یاد داشته باشید که برای جلوگیری از کلوخه شدن و ته نشین شدن مواد داخل آن، حتما باید کپسول آتش نشانی را برعکس کنید.
همچنین به یاد داشته باشید که اهرم، شیلنگ، سر لوله و بقیه قسمت ها را چک کنید تا مبادا حشره ها در آن نفوذ کرده باشند و باعث اختلال در عملکرد آن شوند.
برای شارژ کردن کپسول ها به شرکت یا کارگاهی مراجعه کنید که عضو اتحادیه اصناف ایمنی و لوازم آتش نشانی باشد.
زیرا برای شارژ کردن کپسول ها، دانش و تجربه کافی در این زمینه نیاز است و نمیتوان شارژ آن را به هر فردی و یا کارگاهی سپرد و عدم آگاهی میتواند صدماتی را به فرد و یا افرادی که در محل حضور دارند، وارد آورد.
در صورتی که شارژ کپسول انجام دادید، باید فاکتوری را بابت نوع پودر و موادی که برای شارژ استفاده کرده و خدماتی که ارائه داده است، تحویل بگیرید تا در صورت هرگونه تخلف احتمالی بتوانید از طریق این فاکتور پیگیری های لازم، جهت به اثبات رساندن تخلف را انجام دهید.
بعد از شارژ کردن موظف هستند کپسول را مجددا پلمپ کرده و کارت شارژ را نیز بر روی آن بچسباند.
برای اینکه فرد بتواند کپسول ها را شارژ کند فقط مواد و پودر مخصوص کافی نیست و باید از تجهیزات مخصوص هم استفاده کند و در کارگاه های مجهز به انواع تجهیزات و وسایل مورد نیاز، برای شارژ استفاده کند و اپراتور با استفاده از هر یک از این ابزارها می تواند کپسول را شارژ کند.
لوازم یدکی استاندارد و ایمنی یکی از مهم ترین تجهیزاتی است که در کارگاه باید وجود داشته باشد،لوازم یدکی ها به افراد کمک می کند تا بتوانند بصورت اصولی و صحیح کار خود را انجام دهند.
برای شارژ کپسول ها باید از مواد اولیه استاندارد استفاده شود، مواد مصرفی استاندارد امکان اطفا حریق را تا حد زیادی افزایش می دهد و در کمترین زمان تاثیر بیشتری دارد.
کپسول ها در انواع متفاوت تولید می شوند و موادی که درون آنها شارژ می شود، متفاوت می باشد. قیمت شارژ کپسول بر اساس همین مواد متفاوت است. شارژ کپسول از نوع دی اکسید کربن با شارژ کپسول آب و گاز از تعرفه متفاوتی برخوردار است و قیمت متفاوتی با یکدیگر ندارند.
ظرفیت کپسول تاثیر زیادی در قیمت شارژ آن دارد، و در ظرفیت های متفاوت تولید می شوند و هر چه کپسول بزرگتر باشد هزینه شارژ آن نیز بالاتر خواهد رفت.
کیفیت موادی که در شارژ کپسول ها نیز استفاده میشود در قیمت شارژ تاثیرگذار است مواد به کار رفته در شارژ کپسول میتوانند در مهار آتش بسیار موثر باشند که البته این مواد میتوانند هزینه شارژ را نیز افزایش دهند.
شما مشتری گرامی از این پس قادر خواهید بود تا کپسول آتش نشانی خود را به صورت آنلاین شارژ نموده و برای این کار کافیست تا با مراجعه به بخش ” شارژ آنلاین کپسول آتش نشانی ” در ” فروشگاه اینترنتی تجهیزات آتش نشانی هایپرفایر “، تنها با چند کلیک، بقیه امور مربوط به شارژ کپسول آتش نشانی تان را به ما بسپارید.
همچنین در صورت نیاز به مشاوره در زمینه ” خرید کپسول آتش نشانی ” می توانید از طریق پل ارتباطی زیر با کارشناسان هایپرفایر در ارتباط باشید:
بهای کل برای هر کپسول | پودر | گاز و اجرت | وزن و نوع خاموش کننده | ردیف |
49.000 | 15.400 | 33.600 | شارژ سیلندر1 کیلویی پودر و گاز | 1 |
70.800 | 30.800 | 40.000 | شارژ سیلندر۲ کیلویی پودر و گاز | 2 |
99.000 | 46.200 | 52.800 | شارژ سیلندر۳ کیلویی پودر و گاز | 3 |
128.800 | 61.600 | 67.200 | شارژ سیلندر۴ کیلویی پودر و گاز | 4 |
178.800 | 92.400 | 86.400 | شارژ سیلندر6 کیلویی پودر و گاز | 5 |
293.600 | 184.800 | 108.800 | شارژ سیلندر12 کیلویی پودر و گاز | 6 |
609.000 | 285.000 | 324.000 | شارژ سیلندر25 کیلویی پودر و گاز | 7 |
1.170.000 | 770.000 | 400.000 | شارژ سیلندر50 کیلویی پودر و گاز | 8 |
2.100.000 | 1.540.000 | 560.000 | شارژ سیلندر100 کیلویی پودر و گاز | 9 |
4.730.000 | 3.850.000 | 880.000 | شارژ سیلندر250 کیلویی پودر و گاز | 10 |
بهای کل برای هر کپسول | وزن و نوع خاموش کننده | ردیف |
38.900 | شارژ سیلندر1 کیلوییco2 | 1 |
59.800 | شارژ سیلندر2 کیلوییco2 | 2 |
73.200 | شارژ سیلندر3 کیلوییco2 | 3 |
88100 | شارژ سیلندر4 کیلوییco2 | 4 |
99.300 | شارژ سیلندر5 کیلوییco2 | 5 |
124.500 | شارژ سیلندر6 کیلوییco2 | 6 |
216.400 | شارژ سیلندر12 کیلوییco2 | 7 |
453.000 | شارژ سیلندر30 کیلوییco2 | 8 |
پاسخ ها