
مطالعه جدید دانشمندان نیوزیلندی نشان میدهد که خوردن روزانه میوههای سرشار از ویتامین C میتواند به افزایش ضخامت پوست و تولید کلاژن کمک کند.
صنعت زیبایی سالانه میلیاردها دلار صرف تولید سرمها و کرمهای حاوی ویتامین C میکند، اما تحقیقات جدید نشان میدهد که شاید بهترین راه برای رساندن این ویتامین به پوست، مالیدن آن به پوست نباشد، بلکه خوردن آن باشد. دانشمندان نیوزیلندی دریافتند مصرف روزانه میوههای سرشار از ویتامین C (مانند کیوی) میتواند به جوانسازی پوست کمک کند، تولید کلاژن را افزایش دهد و ضخامت پوست را بیشتر کند.
به گزارش ScienceDaily، در این مطالعه محققان دانشگاه اوتاگو نیوزلند از ۲۴ شرکتکننده خواستند تا به مدت ۸ هفته روزانه دو عدد کیوی طلایی مصرف کنند. نتیجه خیرهکننده بود: ضخامت پوست شرکتکنندگان بهطور محسوسی افزایش یافت که نشانه مستقیم تولید کلاژن بیشتر است. همچنین سرعت بازسازی لایه اپیدرم (لایه بیرونی پوست) افزایش یافت که به معنای پوستی شفافتر و جوانتر است.
پروفسور «مارگریت ویسرز» (Margreet Vissers)، نویسنده ارشد این تحقیق، میگوید: «ما برای اولینبار نشان دادیم که ویتامین C موجود در خون میتواند به تمام لایههای پوست نفوذ کند و عملکرد آن را بهبود ببخشد.»
مشکل اصلی کرمها و محصولات موضعی، جذب است. ویتامین C محلول در آب است، درحالیکه لایه بیرونی پوست چربیدوست است. این تضاد باعث میشود که نفوذ ویتامین C از سطح پوست دشوار باشد. اما وقتی ویتامین C را میخورید، از طریق جریان خون به عمیقترین لایههای پوست منتقل میشود؛ جایی که سلولها تشنه آن هستند. مطالعه نشان داد که سلولهای پوست ویتامین C را از خون جذب میکنند، بهطوریکه غلظت آن در پوست همبستگی شدیدی با غلظت آن در خون دارد.

اگرچه بدن نمیتواند ویتامین C را ذخیره کند، اما مصرف مداوم آن کلید موفقیت است. پروفسور ویسرز توصیه میکند که برای رسیدن به سطح بهینه در خون و پوست، مصرف روزانه حدود ۲۵۰ میلیگرم ویتامین C کافی است. این مقدار به راحتی با خوردن ۵ واحد میوه و سبزیجات در روز (که باید یکی از آنها سرشار از ویتامین C باشد، مثل کیوی، مرکبات، توتفرنگی یا کلم بروکلی) تأمین میشود.
یافتههای این پژوهش در ژورنال Investigative Dermatology منتشر شده است.
پاسخ ها