امیر ساعی مبین

امیر ساعی مبین

مهندس برق، برنامه نویس JS ، علاقمند به گجت ها و تکنولوژی های روز دنیا
توسط ۶ نفر دنبال می شود
 ۶ نفر را دنبال می کند

اولین سیستم ناوبری کوانتومی مقاوم در برابر پارازیت معرفی شده است. 50 برابر دقیق تر از GPS

اولین سیستم ناوبری کوانتومی مقاوم در برابر اختلال معرفی شد؛ 50 برابر دقیق‌تر از GPS

فناوری ناوبری کوانتومی Q-CTRL بدون نیاز به GPS عمل می‌کند، سیگنال ارسال نمی‌کند و به همین دلیل در برابر اختلال، شناسایی و جعل مقاوم است.

شرکت استرالیایی Q-CTRL برای نخستین بار از یک سیستم ناوبری کوانتومی تجاری و قابل استفاده در دنیای واقعی رونمایی کرده که بدون نیاز به GPS کار می‌کند، امکان اختلال در آن وجود ندارد و دقتی تا 50 برابر بیشتر از سامانه‌های پشتیبان جی‌پی‌اس دارد.

طبق گزارش‌های منتشر شده، با توجه به اینکه امروزه وسایل نقلیه مختلف ازجمله هواپیماها و خودروها به شدت به GPS وابسته هستند، این فناوری جدید می‌تواند نقطه عطف بزرگی در حوزه ناوبری باشد.

همچنین GPS در شرایطی همچون درگیری‌های نظامی یا حملات سایبری می‌تواند مختل یا جعل شود یا به‌طور کامل از دسترس خارج شود. به گفته Q-CTRL، فقط اختلالات مربوط به GPS روزانه حدود 1000 پرواز را در جهان دچار مشکل می‌کند و خسارت ناشی از این موضوع می‌تواند تا یک میلیارد دلار در روز به اقتصاد جهانی آسیب بزند.

بدون نیاز به GPS با سیستم ناوبری کوانتومی

اولین سیستم ناوبری کوانتومی مقاوم در برابر اختلال معرفی شد؛ 50 برابر دقیق‌تر از GPS

برای حل این مشکل، Q-CTRL سیستمی به نام Ironstone Opal را توسعه داده که با استفاده از سنسورهای کوانتومی و بدون نیاز به ماهواره‌های GPS، امکان مکان‌یابی دقیق را فراهم می‌کند. این سیستم به‌صورت غیرفعال عمل می‌کند، یعنی سیگنالی منتشر نمی‌کند که قابل ردیابی یا اختلال باشد و درعین‌حال دقتی بسیار بالا دارد.

سیستم مذکور از میدان مغناطیسی زمین برای موقعیت‌یابی استفاده می‌کند که در هر نقطه‌ای از زمین کمی متفاوت است. سپس با اندازه‌گیری این تفاوت‌ها توسط مغناطیس‌سنج‌ها، سیستم قادر به تشخیص دقیق موقعیت جغرافیایی خواهد بود.

سنسورهای کوانتومی اختصاصی Q-CTRL دقت و پایداری بسیار بالایی دارند و با کمک نرم‌افزارهای هوش مصنوعی، نویزها و ارتعاشات محیطی را فیلتر می‌کنند؛ قابلیتی که این شرکت از آن با عنوان «نرم‌افزار مقاوم‌ساز» یاد کرده است. همچنین این سیستم به‌قدری جمع‌وجور است که می‌تواند در پهپادها، خودروها و البته هواپیماها نصب شود.

Q-CTRL فناوری خود را در شرایط واقعی، هم در زمین و هم در آسمان، مورد آزمایش قرار داده و نتایج آن نشان داده‌اند که این سیستم کاملاً مستقل از GPS عمل می‌کند و حتی در شرایطی مانند پرواز که نویز و اختلالات بیشتر است، دست‌کم 11 برابر بهتر از سیستم‌های فعلی عمل کرده است.

اولین سیستم ناوبری کوانتومی مقاوم در برابر اختلال معرفی شد؛ 50 برابر دقیق‌تر از GPS

«مایکل بیرکوک»، مدیر Q-CTRL، می‌گوید:

«در Q-CTRL خوشحالیم که به عنوان نخستین شرکت جهان، فناوری سنجش کوانتومی را از آزمایشگاه به میدان واقعی آورده‌ایم و قابلیت‌هایی را ممکن ساخته‌ایم که تا پیش‌ازاین تنها یک رؤیا بوده‌اند. این نخستین عرضه بزرگ ما در این زمینه است و بی‌صبرانه منتظریم که فناوری‌های بیشتری در زمینه ناوبری تضمین‌شده کوانتومی برای پلتفرم‌های تجاری و نظامی معرفی کنیم.»

این فناوری می‌تواند تحول بزرگی در ناوبری وسایل نقلیه در مناطق دشوار، بدون پوشش GPS، کوهستانی یا زیرآبی ایجاد کند.

امیر ساعی مبین
امیر ساعی مبین مهندس برق، برنامه نویس JS ، علاقمند به گجت ها و تکنولوژی های روز دنیا

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋