شهرداری تهران برخلاف سایر شهرداریها، تصمیم گرفت تا از محصولات داخلی استفاده نکند و به جای آن اتوبوسهای برقی چینی خریداری کند. این تصمیم با انتقادات بسیاری نسبت به شهرداری و شورای شهر تهران همراه ...
شهرداری تهران برخلاف سایر شهرداریها، تصمیم گرفت از محصولات داخلی استفاده نکند و بهجای آن اتوبوسهای برقی چینی بخرد. انتقادات بسیاری به این تصمیم شهرداری و شورای شهر تهران شد اما این انتقادات باعث نشدند شهرداری تهران از رویهاش عقبنشینی کند. تاکسیها و اتوبوسهای برقی چینی که شهرداری تهران سفارش داده بود، اکنون به گمرک بندرعباس رسیدهاند.
«محسن هرمزی»، معاون شهردار تهران، در جلسه یکشنبه شورای شهر تهران، رسیدن اتوبوسهای برقی چینی شهرداری تهران را به گمرک بندرعباس اعلام کرد. به گفته او، بخش نخست اتوبوسهای برقی چینی که شهرداری تهران سفارش داده بود، به بندرعباس رسیده است. او تعداد این اتوبوسها را 12 دستگاه اعلام کرد. همچنین 150 دستگاه تاکسی برقی چینی نیز که سفارش شهرداری تهران بودند، اکنون درحال ترخیص از بندرعباس هستند.
خبرگزاری تجارت نیوز اردیبهشت 1403، موضوع خرید اتوبوسهای برقی چینی توسط شهرداری تهران را بررسی کرد. براساس گزارش این خبرگزاری، شهرداری تهران بدقولی ایرانخودرو دیزل را دلیل تمایل به خرید اتوبوسهای چینی اعلام کرده است. شهرداری تهران حتی با انتشار بنرهایی در سطح شهر و ایستگاههای مترو، سعی کرد دلایل خود را برای خرید اتوبوس و خودروهای الکتریکی از چین توضیح دهد. همزمان، شهرداری کرج و اراک اتوبوسهای برقی ایرانخودرو دیزل را برای استفاده در شهرهایشان تهیه کردند.
در سوی دیگر «علیمردان عظیمی»، مدیر وقت ایرانخودرو، بدهی شهرداری تهران به این مجموعه را دلیل بروز اختلافات اعلام کرد. عظیمی در گفتوگو با رسانهها پیرامون سفارش شهرداری تهران و مشکلات پیش آمده، گفت: «40 دستگاه اتوبوس برقی به شهرداری تهران تحویل داده شد. قرار بود 200 میلیارد تومان به ایرانخودرو پرداخت کنند که بهصورت ریالی و نقدی پرداخت نشد. شهرداری بهجای پول، ملک به ایرانخودرو داده که آن را هم فروختهاند؛ یعنی شهرداری فروش اموال غیر کرده و تخلف صورت گرفته که مدارک آن موجود است.»
محمود خاقانی، یکی از تحلیلگران حوزه انرژی، نیز از اقدام شهرداری تهران انتقاد کرده بود و در گفتوگو با تجارتنیوز گفت: «شهردار تهران با انعقاد قرارداد 2.5 میلیارد یورویی با شرکتی چینی که در حوزه ساختمان فعالیت میکند، اقدام به خرید اتوبوس کرده است. وزارت صمت در شرایطی که کمبود برق و بنزین وجود دارد، از این طرح حمایت کرده و قرار است هزاران دستگاه اتومبیل دوگانهسوز برقی و بنزینی وارد کنند.»
پاسخ ها