امیر ساعی مبین

امیر ساعی مبین

مهندس برق، برنامه نویس JS ، علاقمند به گجت ها و تکنولوژی های روز دنیا
توسط ۶ نفر دنبال می شود
 ۶ نفر را دنبال می کند

افزایش تعداد پدران 50 ساله؛ پیامدهای نگران کننده برای سلامت کودکان

افزایش تعداد پدران 50 ساله؛ پیامدهای نگران‌کننده برای سلامت کودکان

این تحقیق به اهمیت آگاهی درباره خطرات پدر شدن در میان‌سالی و بررسی بیشتر درمورد عواملی که این تغییر اجتماعی را ایجاد می‌کند، می‌پردازد.

نیازی به یادآوری نیست که «مادر شدن» به سن زیستی محدود است. این واقعیتی است که بسیاری از زنان را شب‌ها بیدار نگه می‌دارد، بر انتخاب‌های شغلی و روابط حاکم است و سهم بزرگی در صنعت آی‌وی‌اف (لقاح مصنوعی) دارد. اما «پدر شدن» در میان‌سالی نیز خطرات خاص خود را دارد.

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که نسبت پدران آمریکایی 50 ساله یا بالاتر در زمان تولد فرزندشان رو به افزایش است. بنابراین احتمال دارد فرزندان بیشتری تحت تأثیر مشکلات ناشی از آن قرار بگیرند.

چرا مردان در سنین بالاتر بچه‌دار می‌شوند؟

در دنیایی که معمولاً تمرکز بر روی سن مادر است، محققان نگران این هستند که آگاهی عمومی از این خطراتِ متوسط ​​اما قابل توجه وجود نداشته باشد.

دلایل روند افزایشی در سن پدر شدن نیز نامشخص است. اما «آلبرت ها»، اورولوژیست دانشگاه استنفورد، خاطرنشان می‌کند که دلیل آن اغلب به کاهش نگرانی‌های مربوط به «ساعت زیستی» مردانه و تمایل به ثبات تحصیلی و مالی قبل از تشکیل خانواده نسبت داده می‌شود.

یک مطالعه در سال 2018 نشان داد نوزادانی که از پدران بالای 35 سال به دنیا می‌آیند در معرض خطر بیشتری برای پیامدهای نامطلوب؛ مانند وزن کم، تشنج و مشکلات تنفسی بلافاصله پس از تولد قرار دارند. هر چه پدر بزرگ‌تر باشد، این خطر بیشتر است. برای یک مرد 45 ساله یا بالاتر، احتمال تولد نوزاد نارس 14 درصد بیشتر است. برای یک مرد 50 ساله یا بالاتر نیز، فرزندش 28 درصد بیشتر در معرض خطر بستری شدن در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان را دارد.

پدر شدن
 نسبت پدران بالای 50 سال از 1.1 درصد به 1.3 درصد رسیده‌ است.

ها و همکارانش بیش از 46 میلیون تولد زنده گزارش شده را از سال 2011 تا 2022 مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. مطالعه مقطعی آنها نشان می‌دهد که نسبت خانواده‌های آمریکایی که تحت تأثیر این خطرات قرار می‌گیرند درحال افزایش است، زیرا مردان بیشتری در سنین میان‌سالی والد شدن را انتخاب می‌کنند.

ها و همکارانش می‌نویسند: «روندهای اجتماعی-اقتصادی و جمعیتی اخیر، سن تشکیل خانواده در ایالات متحده را تغییر داده‌ است. به‌طوری که بسیاری از زوج‌ها فرزندآوری را به تأخیر می‌اندازند.»

حتی پس از کنترل سن مادر و سایر عوامل، هر 10 سال افزایش در سن پدر، نسبت تولدهایی را که به فناوری کمک باروری (ART) متکی بودند، افزایش داد. نویسندگان می‌نویسند: «سن پدری بر باروری، مسیر بارداری و سلامت کودک نیز تأثیر گذاشته‌ است.»

عوارض پدر شدن‌ در میان‌سالی

شرایط‌های مرتبط با سن در مردان، مانند اختلال نعوظ و هیپوگنادیسم، باروری آنها را مختل می‌کند. بنابراین سن بالاتر با کاهش حجم، جهندگی و مورفولوژی منی همراه است. تحقیقات همچنین سن بالاتر پدر را با کاهش کیفیت اسپرم مرتبط می‌داند. بسته‌های ژنی کوچک که نیمی از دی‌ان‌ای نوزاد را تشکیل می‌دهند، بیشتر تحت تأثیر تکه تکه شدن دی‌ان‌ای اسپرم، تعداد غیرطبیعی کروموزوم‌ها، جهش‌های جدید و تغییرات اپی ژنتیکی قرار می‌گیرند.

افزایش تعداد پدران 50 ساله؛ پیامدهای نگران‌کننده برای سلامت کودکان

نویسندگان می‌نویسند: «به‌طور کلی، فرزندآوری در مردان مسن ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند اوتیسم، سرطان کودکان، آکندروپلازی و اسکیزوفرنی را افزایش دهد و خطرات و عوارض دوران بارداری در مادران را افزایش دهد.»

تفاوت معنی‌داری در جنسیت نوزاد بر اساس سن پدر مشاهده نشد. جز در میان پدران 70 ساله یا بالاتر که احتمال بیشتری برای دختردار شدن‌ داشتند.

این تحقیق به اهمیت آگاهی درباره خطرات پدر شدن در میان‌سالی و بررسی بیشتر درمورد عواملی که این تغییر اجتماعی را ایجاد می‌کند، می‌پردازد.

امیر ساعی مبین
امیر ساعی مبین مهندس برق، برنامه نویس JS ، علاقمند به گجت ها و تکنولوژی های روز دنیا

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋