معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور بار دیگر به مصرفکنندگان ایرانی در مورد خریدوفروش خودروهای گذرموقت هشدار داد.
طی دو سال اخیر و با تسهیل قوانین ورود خودروهای گذرموقت به کشور، تعداد این خودروها در خیابانها بهشدت افزایش پیدا کرده است. همین مسئله باعث شده است تا واسطهها، خریدوفروش خودروهای گذرموقت را بهعنوان کسبوکار جدید خود در نظر بگیرند. بااینحال خریدوفروش خودروهای گذرموقت ممنوع است و تبعات قانونی برای خریداران و فروشندگان دارد.
«سرهنگ فیروز کشیر»، معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور، در گفتگو با خبرگزاری ایسنا، بار دیگر به مصرفکنندگان ایرانی در مورد خریدوفروش خودروهای گذرموقت هشدار داد. سرهنگ کشیر در گفتگو خبری اظهار کرد: «استفاده از پلاک موقت، برای افراد خارجی است که قصد دارند از کشور ما عبور کنند، یا ایرانیهایی که بهصورت موقت در کشور حضور دارند. اخیراً این پلاکها افراد را دچار مشکل کردهاند. افراد بدون مشورت با وکلا و انجام روند اداری و قانونی، اقدام به خریدوفروش این وسایل نقلیه با پلاکهای گذرموقت میکننند.»
براساس تبصره 3 ماده 142 آییننامه اجرایی قانون امور گمرگی، اگر شخص یا شرکتی بخواهد خودرویی را وارد کشور کند باید آن را در گمرک ثبت کند و با مجوز در کشور تردد کند. این مجوزها اعتبار دارند و پس از اتمام اعتبار باید از کشور خارج شوند.
سرهنگ کشیر در ادامه سخنانش افزود: «شهروندان باید دقت کنند که این خودروهای پلاک گذر موقت، بسیاری از خدمات را دریافت نمیکنند. بهعنوان مثال کارت سوخت به آنها تعلق نمیگیرد و امکان خریدوفروش آنها وجود ندارد. همچنین تنها افرادی میتوانند با آن رانندگی کنند که مجوز به اسم آنها ثبت شده است.»
به گفته سرهنگ کشیر، خرید خودرو با پلاک گذرموقت باعث خواهد شد تا با این خودرو بهعنوان خودرو قاچاق برخورد شود. خودروهای قاچاق نیز توسط پلیس توقیف میشوند. بنابراین به مصرفکنندگان ایرانی توصیه میکنیم اگر بهدنبال خرید یک خودرو گذرموقت هستند، این کار را اصولی و قانونی انجام دهند تا دچار دردسرهای قانونی و زیان مالی نشوند.
پاسخ ها