امیر ساعی مبین

امیر ساعی مبین

مهندس برق، برنامه نویس JS ، علاقمند به گجت ها و تکنولوژی های روز دنیا
توسط ۶ نفر دنبال می شود
 ۶ نفر را دنبال می کند

محققان: آتشفشان های روی زهره احتمالا در حال فوران هستند

محققان: آتشفشان‌های سیاره زهره احتمالاً همین حالا درحال فوران هستند

شواهد جدید نشان می‌دهد که سیاره زهره از نظر زمین‌شناسی از آنچه قبلاً تصور می‌شد، فعال‌تر است.

اخترشناسان با بررسی داده‌های چند دهه پیش کاوشگر ماژلان (Magellan) ناسا نشانه‌هایی از جریان‌ گدازه‌ای دو آتشفشان فعال زهره یافته‌اند. شواهد جدید نشان می‌دهد که سیاره زهره از نظر زمین‌شناسی از آنچه قبلاً تصور می‌شد، فعال‌تر است.

براساس گزارش وب‌سایت Space و مقاله منتشرشده در نیچر، این دومین‌باری است که دانشمندان شواهد زمین‌شناسی مستقیمی از فعالیت‌های آتشفشانی زهره شناسایی می‌کنند؛ شواهد قبلی فوران آتشفشان‌های این سیاره را در اوایل دهه 1990 نشان داده بود. پژوهش جدید محققان دانشگاه کیتی پسکارا ایتالیا نشان می‌دهد که سیاره زهره می‌تواند به‌اندازه زمین از نظر زمین‌شناسی فعال باشد و احتمالاً اکنون نیز آتشفشان‌هایی روی سطح آن درحال فوران هستند.

آتشفشان‌های فعال سیاره زهره

زهره و زمین تقریباً اندازه مشابهی دارند و میلیاردها سال پیش نیز مقادیر آب آن‌ها برابر بود. به‌همین دلیل، بسیاری از دانشمندان در شگفت‌اند که چرا زهره به یک سیاره جهنمی تبدیل شده، درحالی که سیاره ما قابل سکونت است. اکنون مطالعه پیرامون فعالیت آتشفشانی زهره، که احتمالاً ناشی از گرمای داخلی این سیاره است، می‌تواند پاسخی برای این سؤال اساسی باشد.

محققان: آتشفشان‌های سیاره زهره احتمالاً همین حالا درحال فوران هستند
نمای شبیه‌سازی‌شده از آتشفشان Sif Mons سیاره زهره

محققان ایتالیایی در این پژوهش از داده‌های کاوشگر ماژلان ناسا استفاده کرده‌اند؛ این کاوشگر از 98 درصد سطح سیاره زهره از سال 1990 تا 1992 نقشه‌برداری کرده و جزئی‌ترین تصاویر از زهره تابه‌امروز را در اختیار محققان قرار داده است.

به‌نظر می‌رسد که جریان‌های گدازه‌ای جدید از دامنه‌های غربی آتشفشان Sif Mons و منطقه آتشفشان‌خیز Niobe Planitia باشند. دانشمندان با اشاره به جریان‌های گدازه‌ای سطحی، تخمین می‌زنند که سیف مونس حدود 30 کیلومترمربع سنگ فوران کرده باشد که برای پرکردن 36 هزار استخر شنای المپیک کفایت می‌کند.

ناسا در بیانیه‌ای اعلام کرده که فوران‌های Niobe Planitia می‌تواند 54 هزار استخر المپیک را پر کند. قابل ذکر است که فوران سال 2022 آتشفشان ماونا لوا (Mauna Loa) در هاوایی – بزرگ‌ترین آتشفشان فعال زمین – می‌تواند 100 هزار استخر المپیک را پر کند.

امیر ساعی مبین
امیر ساعی مبین مهندس برق، برنامه نویس JS ، علاقمند به گجت ها و تکنولوژی های روز دنیا

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋