حدود سه سال از آزادسازی واردات خودرو به کشور میگذرد اما در این مدت تنها شاهد یک مرحله ثبتنام خودروهای وارداتی بودیم.
حدود سه سال از آزادسازی واردات خودرو به کشور میگذرد اما در این مدت تنها شاهد یک مرحله پیش ثبتنام عرضه خودروهای وارداتی بودیم. این مرحله در اسفند 1401 انجام شد که طی آن حدود 33 هزار نفر، واجد شرایط دریافت خودروهای وارداتی شناخته شدند. سامانه خودروهای وارداتی با انواع اتومبیلها طی مراحل بعدی در دسترس متقاضیان قرار گرفت تا آنها نسبت به ثبتنام قطعی و خرید خودرو وارداتی اقدام کنند. حدود سه هزار نفر از متقاضیان نیز در این بین انصراف دادند. بااینحال همچنان متقاضیان بسیاری در صف تحویل خودرو وارداتی قرار دارند.
همچنین بخوانید: 10 مدل جدید به سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی اضافه شدند + جدول خرداد 1403
روند کند واردات خودرو طی سال 1402، باعث شد تا حدود یک سوم کل تعداد ثبتنامکنندگان خودرو وارد شود. از سوی دیگر متقاضیان خودروهای وارداتی علاقه چندانی به خودروهای چینی ندارند و ترجیح میدهند تا معدود خودروهای وارداتی با برند کرهای و ژاپنی را خریداری کنند. به گزارش روزنامه همشهری، برخی از متقاضیان خودروهای وارداتی تاکنون نسبت به انتخاب هیچ خودرویی اقدام نکردهاند. پس از پایان ثبتنام خودروهای وارداتی در مرحله اولیه، تاکنون 14 نوبت عرضه خودروهای وارداتی در سامانه داشتهایم.
تعلل مشتریان قبلی در انتخاب خودرو، باعث اعتراض مشتریان جدید شده است. درحالحاضر افراد بسیاری به ثبتنام خودروهای وارداتی علاقه دارند اما امکان ثبتنام جدید در سامانه وجود ندارد. بنابراین تنها راه ممکن پیش روی این افراد، خرید حواله خودروهای وارداتی به قیمت چند صد میلیون تومان است.
دلایل مختلفی برای عدم انتخاب خودرو و تکمیل وجه از سوی مشتریان وجود دارد. نخستین دلیل، قیمت بالای خودروهای وارداتی است. در ابتدای آزادسازی واردات، اعلام شد که خودروهای وارداتی در دو رده با قیمت کمتر از 10 و 20 هزار دلار وارد بازار خواهند شد. برخی از ثبتنامکنندگان امیدوار بودند که خودروهای وارداتی را با قیمتی کمتر از یک میلیارد تومان خریداری کنند، درحالیکه قیمت خودروهای وارداتی ارزان پس از واردات به حدود دو میلیارد تومان رسید. البته بخش بزرگی از افرادی که قابلیت تکمیل وجه ندارند، حواله خود را به معرض فروش گذاشتهاند.
یکی دیگر از دلایل عدم تکمیل وجه ثبتنامکنندگان خودروهای وارداتی، مدل قدیمی خودروها است. اکنون در میانه سال 2024 میلادی به سر میبریم اما هنوز برخی خودروهای وارداتی با مدل 2023 به مشتریان عرضه میشوند. در بازاری که مدل خودرو از موارد مهم و تأثیرگذار بر ارزش آن است، مشتریان نیز به خرید خودروهایی با مدل سال فعلی علاقه دارند. بااینحال انتظار داریم تا حداقل عرضه خودروهای وارداتی چینی که متقاضی چندانی ندارند، پس از مدتی بهصورت آزاد و بدون محدودیت انجام شود.
پاسخ ها