امیر ساعی مبین

امیر ساعی مبین

مهندس برق، برنامه نویس JS ، علاقمند به گجت ها و تکنولوژی های روز دنیا
توسط ۶ نفر دنبال می شود
 ۶ نفر را دنبال می کند

چین با پرتاب موفقیت آمیز اولین موشک با سوخت متان مایع جهان، اسپیس ایکس را شکست داد

چین با پرتاب موفق اولین موشک جهان با سوخت متان مایع، اسپیس ایکس را شکست داد

موشک با سوخت متان مایع Zhuque-2 استارتاپ Landspace چین روز چهارشنبه در ساعت ۹ صبح به وقت محلی پرتاب شد.

یک استارتاپ چینی به نام LandSpace Technology Corp با پرتاب موفقیت‌آمیز اولین موشک دنیا با سوخت متان مایع، شرکت اسپیس ایکس را شکست داد. با توجه به اینکه در گذشته دو شرکت مستقر در ایالات‌متحده ازجمله اسپیس ایکس در پرتاب موشک با این نوع سوخت شکست خورده بودند، حالا چین در خط مقدم فناوری‌های فضایی قرار گرفته است.

طبق گزارش رویترز، موشک با سوخت متان مایع Zhuque-2 استارتاپ Landspace روز چهارشنبه در ساعت ۹ صبح به وقت محلی از مرکز پرتاب ماهواره «جیوکوان» در صحرای گوبی پرتاب شد تا محموله‌ای آزمایشی را در مدار سنکرون خورشید (SSO) تحویل دهد.

پرتاب اولین موشک جهان با سوخت متان مایع

قبل از این، LandSpace در دسامبر 2022 اقدام به پرتاب این موشک کرده بود، اما به علت نقص عملکرد نتوانسته بود به مدار مورد نظر خود برسد. موشک (Zhuque-2 (ZQ-2 یک موشک حامل سوخت متان مایع دومرحله‌ای است که از موتورهای توسعه‌یافته مستقل استفاده می‌کند.

چین با پرتاب موفق اولین موشک جهان با سوخت متان مایع، اسپیس ایکس را شکست داد

مرحله اول دارای ۴ موتور متان اکسیژن مایع [Tianque-12 [TQ-12 است که می‌تواند نیروی رانش ۲۶۸ تنی داشته باشد. در مرحله دوم نیز از یک موتور TQ-12 و یک موتور [Tianque-11 [TQ-11 استفاده شده است. 

متان نسبت به نفت سفید از مزیت‌های زیادی برخوردار است. چگالی متان ۲۰ درصد کمتر از نفت سفید است و در تولید نیروی رانش موثرتر است. علاوه‌براین،‌ استفاده از نفت سفید مایع باعث ایجاد دوده در داخل موتور می‌شود و قبل از استفاده مجدد نیاز به تمیزکردن کامل دارد. متان بسیار فرار است و تمیزتر می‌سوزد، درنتیجه باعث کار کمتر برای تمیزکردن پس از بازیابی و افزایش عمر موتور می‌شود. 

از آنجا که متان و اکسیژن دارای نقاط جوش مشابهی هستند، می‌توان آن‌ها را در مقابل یک بلوک قرار داد. طراحان موشک توانسته‌اند از این اهرم برای کاهش وزن موشک و افزایش ظرفیت محموله استفاده کنند. 

اینکه این دستاورد مربوط به یک استارتاپ چینی است و ربطی به آژانس فضایی با بودجه دولتی ندارد، نشان‌دهنده جهش بزرگی است که اکوسیستم فضایی چین در سال‌های اخیر تجربه کرده است. حالا ظاهراً چین رقیب سرسختی برای آمریکا در زمینه فناوری‌های فضایی به حساب می‌آید.

امیر ساعی مبین
امیر ساعی مبین مهندس برق، برنامه نویس JS ، علاقمند به گجت ها و تکنولوژی های روز دنیا

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋