دیزل ژنراتورها از مهمترین دستگاه های تولید کننده برق هستند که از دو قسمت دیزلی و موتور تشکیل شدهاند. بخش دیزلی این دستگاه، حرکتهای مکانیکی و چرخشی تولید کرده و ژنراتور، این حرکات را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند. این دستگاه در صورت قطعی برق، قادر است برق مورد نیاز مجموعه را فراهم کند و مانع از تعطیلی پروژه شود. امروز در این مقاله قصد داریم اطلاعات کاملی در مورد دیزل ژنراتورها در اختیار شما قرار دهیم. اگر به تازگی قصد راه اندازی یک پروژه جدید را دارید و به دنبال خرید دیزل ژنراتور هستید، لطفا تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.
دیزل ژنراتورها بر اساس نوع کاربرد، انواع مختلفی دارند و توسط شرکتهای زیادی ساخته میشوند. به طور کلی دیزل زنراتورهای ساخته شده در سه دسته زیر قرار میگیرند:
قطع شدن برق در صنایع مختلف، می تواند آسیب ها و خسارت های جبران ناپذیری مال و جانی را به همراه داشته باشد. نقش دیزل ژنراتورهای اضطراری یا استندبای، تامین برق مجموعه در صورت قطعی برق است. هنگامی که برق مجموعه به طور کامل قطع شود یا با نوسانات رو به رو شود، دیزل ژنراتورهای اضطراری به صورت خودکار و اتوماتیک فعال شده و با تامین برق، مانع از وقفه افتادن در روند کار میشوند. از این نوع دیزل ژنراتور در مکانهای هم چون بیمارستانها، مراکز درمانی، صنعت ساختمان سازی، فرودگاهها، هتلها و … استفاده میشود.
این نوع دیزل ژنراتور بر خلاف دیزل ژنراتور اضطراری که فقط در مواقع اضطرار روشن می شود، در تمام طول شبانه روز، روشن است و به صورت مدوام در حال تولید برق است. دیزل ژنراتور دائمی برای تامین برق برای مناطقی که به برق شهری دسترسی ندارند، گزینه مناسبی است. این نوع دیزل ژنراتور نیز، کاربرد زیادی در صنایع متنوع از جمله بیمارستان، ساختمان سازی، کلینیکهای درمانی، معادن و … دارند.
از دیزل ژنراتور پایه در مکان هایی که به صورت موقت به برق نیاز دارند، استفاده میشود. از جمله این مکان ها میتوان به اردوگاهها، نمایشگاهها، معادن و … اشاره کرد.
شرکت های تولید کننده دیزل ژنراتور، برای کاهش آلودگی صوتی، از اتاقک هایی استفاده می کنند که علاوه بر کاهش میزان سر و صدای دستگاه، سبب محافظت دیزل ژنراتور در برابر سایر عوامل نامناسب جوی مانند گرما و سرمای شدید، رطوبت، باران، یخ زدگی، خوردگی و … می شود. از این دستگاه در مکان های پر رفت و آمد، استفاده های زیادی میشود. محفظه ای که برای کاهش صدای دیزل ژنراتور استفاده می شود، کانوپی، اتاقک صدا خفه کن یا سایلنسر، نام دارد.
علاوه بر شرکت های مجاز و معتبر سازنده دیزل ژنراتورها، شرکت های زیادی وجود دارند که به تولید دستگاههای تقلبی و بی کیفیت، میپردازند. برای تشخیص دیزل ژنراتورهای اصل از نسخه فیک آن، راه های بسیار زیادی وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره میکنیم:
یکی از تفاوت های میان دیزل ژنراتورهای اصل و فیک، قطعات به کار رفته در ساختار آن ها است. تمام قطعات دیزل ژنراتور اصل، با دقت و ظرافت بسیار زیادی توسط شرکت سازنده ساخته شده اند و برند شرکت با کندهکاری بر روی قطعات، حکاکی شده است. برای ساخت قطعات دیزل ژنراتورهای اصل، از آلیاژهای محکم، مرغوب و باکیفیتی استفاده شده است که از طول عمر بالایی برخوردار هستند. بنابراین یکی از دلایل طول عمر بیشتر دیزل ژنراتورهای اصل در مقایسه با فیک، مربوط به جنس قطعات سازنده آنها است.
قطعات و لوازم یدکی اصل نسبت به فیک، قیمت بالاتری دارند اما در عوض کارایی و طول عمر بالاتری در مقایسه با قطعات فیک دارند. اگر دستگاه شما به هر دلیلی نیاز به تعمیر و تعویض قطعه پیدا کرد، با صرف هزینه بیشتر، قطعات اصل را از فروشگاه های مجاز، خریداری کنید. در غیر این صورت، دستگاه شما پس از مدتی، باز هم احتیاج به تعمیر و خرید قطعه پیدا می کند. پس بهتر است به منظور جلوگیری از پرداخت هزینههای اضافی و دوباره کاری، از همان ابتدا، قطعات و لوازم یدکی اصل و اورجینال تهیه کنید.
خرید دیزل ژنراتوری که بتواند به خوبی نیاز برقی مجموعه شما را تامین کند، کار ساده ای نیست و مستلزم رعایت نکات زیادی است که در ادامه مقاله به آن ها می پردازیم:
قبل از خرید دیزل ژنراتور، از معتبر بودن فروشگاه مورد نظر، اطمینان حاصل فرمایید. در صورت پیدا کردن فروشگاه های مجاز و معتبر، ۷۰ درصد راه را رفته اید.
دیزل ژنراتورها توسط شرکتهای مختلفی با برندهای متنوع تولید میشوند. سعی کنید محصولات برندی را خریداری کنید که در کل دنیا شناخته شده باشد و فروش بالاتری در مقایسه با دیگر برندها داشته باشد.
دیزل ژنراتور در انواع مختلفی و برای کابردهای متفاوتی ساخته شده اند. میزان توان تولید شده توسط دیزل ژنراتورها با هم یکسان نیست. دستگاهی را خریداری کنید که بتواند برق مورد نیاز مجموعه شما را تامین کند.
به طور کلی دیزل ژنراتورها در دو نوع خانگی و صنعتی ساخته میشوند. دیزل ژنراتورهای خانگی اندازه کوچکتری داشته و برای مناطق مسکونی مناسب هستند اما ژنراتورهای صنعتی در اندازه های بزرگتری ساخته میشوند و قابلیت تولید برق زیادی دارند.
ژنراتورهای دیزلی در مقایسه با دیگر ژنراتورها آلودگی بیشتری ایجاد می کنند. بنابراین یک نکته قابل توجه در هنگام خرید این دستگاه، توجه به نوع کاربرد است. اگر دیزل ژنراتور را برای استفاده در محیط های پر رفت و آمد مانند بیمارستان ها، میخواهید، دیزل ژنراتورهای سایلنت را خریداری کنید.
دیزل ژنراتورها برای تولید انرژی الکتریکی، نیازمند سوخت هستند. توجه به مصرف سوخت، یکی از مهمترین نکات در روز خرید است. دقت کنید که مصرف سوخت دیزل ژنراتور، از میزان توان تولیدی دستگاه، پایینتر باشد. برای اطلاع از میزان مصرف سوخت دستگاه، میتوانید به جدول های مصرف سوخت، مراجعه نمایید.
اگر محصول خریداری شده دارای ضمانت نامه و خدمات پس از فروش از طرف شرکت ارائه دهنده باشد، در صورت خرابی دستگاه، با تماس با شرکت ارائه دهنده به راحتی می توانید از خدمات پس از فروش، بهرهمند شوید.
منبع : توانگستر
پاسخ ها