بشکه گیر زنجیری یکی از اتصالات لیفتینگ می باشد که به منظور لیفتینگ و حمل بشکه های فلزی مورد استفاده قرار می گیرد. بشکه گیر زنجیری همراه با جرثقیل های سقفی مورد استفاده قرار می گیرد و از سه بخش شامل یک حلقه فولادی اسلینگ، دو رشته زنجیر فولادی و قلاب های فکی مانند در انتهای هر یک از رشته های زنجیر تشکیل شده است. با توجه به محدودیت وزنی بارگیری در بشکه های فلزی سایز زنجیر، قلاب و حلقه بشکه گیر ثابت انتخاب می شود.
بشکه گیر زنجیری به منظور داشتن قابلیت کششی مناسب از گرید های بالای فولادی تشکیل می شود. از زنجیر فولادی در گرید G80 به طول 50 سانتی متر در هر سمت بشکه گیر استفاده می شود. هم زنجیر، قلاب و حلقه اسلینگ در ساختمان بشکه گیر از آلیاژ های پر کربن فولادی تولید شده اند که مقاومت کششی و سایشی مناسبی برای لیفتینگ بشکه ها داشته باشند. بشکه گیر های بکار رفته در انتقال و حمل بشکه های فلزی متفاوت از بشکه گیر های بکار گرفته شده برای حمل بشکه های پلاستیکی که از جنس پلیمری ساخته شده اند می باشند. بازرگانی آریا بکسل وارد کننده بشکه گیر زنجیری در ایران است.
در اغلب موارد برای لیفتینگ بشکه ها از بشکه گیر زنجیری 2 شاخه استفاده می شود که در هر سمت بشکه با زاویه 180 درجه نسبت به هم قرار می گیرند. این نوع قرار گیری فک های بشکه گیر دو سطح تکیه گاهی را بر روی لبه های بشکه در دو سمت بوجود می آورد اما درجه آزادی حرکتی در سمت های دیگر بالا می باشد. در حمل بشکه هایی که دارای محتویات مایع هستند استفاده از بشکه گیر های زنجیری 2 شاخه شرایط را برای لنگر خوردن و حرکت مایع در داخل بشکه در مرحله لیفتینگ بار آماده می سازد که این نوع اتصال می تواند سبب ایجاد لنگر در حرکت بشکه گیر شده و این گونه امنیت لیفتینگ بار پایین آید. در مواردی که محتویان بشکه ها مایع باشد کاربری بشکه گیر زنجیری 4 شاخه به نمونه های معمولی 2 شاخه ترجیح داده می شود.
پاسخ ها