ماشین آلات معدنی یا ماشین آلات راهسازی با برند های متفاوت و در انواع مختلفی در بازار یافت می شوند. انواع بیل مکانیکی، بولدوزر، لودر، گریدر، غلتک، بیل بکهو، دامپتراک و … در زیر مجموعه های ماشین آلات راهسازی و معدنی دسته بندی می شوند. با توجه به شرایط صعب و دشواری که این ماشین آلات در آن کار می کنند این ماشین آلات نیز در دو دسته اصلی چرخ زنجیری و چرخ لاستیکی طراحی می شوند که ماشین آلات راهسازی چرخ زنجیری که دارای زیربندی شبیه به تانک های جنگی هستند به سبب داشتن قطعات تمام فولادی با مقاومت سایشی بالا در شرایط سنگ لاخی دارای کاربری گسترده تری هستند.
ماشین آلات راهسازی و معدنی در دسته ماشین آلات سنگین معدنی قرار می گیرند که دارای موتور های دیزلی قدرتمند هستند که با سوزاندن گازوئیل به تولید انرژی با گشور بالا می پردازند که اغلب موتور های دیزلی با برند هایی چون Cummins کامنز محصول کشور آمریکا، دویتس DEUTZ محصول کشور آلمان، پرکینز Perkins محصول کشور انگلستان که در سال های اخیر توسط برند آمریکایی کاترپیلار CAT خریداری شده است استفاده می کنند. برخی از معتبر ترین برند های تولید کننده ماشین آلات معدنی و راهسازی به قرار زیر هستند.
برند های نام برده شده تنها برخی از برند های نامی در دنیای ماشین آلات معدنی می باشند. نام های دیگری چون Newholland نیوهلند، لیبهر Liebherr، هیتاچی Hitachi و فیات آلیس با کاربری محدودتری نیز در بازار ایران یافت می شوند.
اغلب برند های معتبر تولید کننده ماشین آلات راهسازی و معدنی به تولید و عرضه لوازم یدکی آن نیز مبادرت دارند. البته شایان ذکر است برند های به تنهایی به تولید کلیه لوازم این ماشین آلات نپرداخته و بیشتر طراح این ماشین آلات هستند. بعنوان مثال بر روی بسیاری از ماشین های راهسازی ولوو ساخت سوئیس موتور دیزل دویتس DEUTZ آلمان نصب شده و در قسمت خشتی فرمان از خشتی هیدرولیک زاور دانفوس، در قسمت دسته دنده از برند والئو و به همین ترتیب در بخش های دیگر از قطعات تولیدی برند های مختلفی استفاده می شود که محصولات آنها به انتخاب تولید کنندگان ماشین آلات معدنی و راهسازی بصورت قطعه OE بر روی این ماشین آلات اتصال پیدا می کند.
لوازم یدکی ماشین آلات راهسازی در دسته های مختلفی مانند قطعات موتوری، قطعات هیدرولیک، قطعات برقی، لوازم جک و لوازم زیربندی قابل دسته بندی می باشد
منبع: rayit
پاسخ ها