امروزه عکاسی کردن جزو علاقه مندی های بسیاری از افراد شده است،عکاسی با گوشی های هوشمند با رعایت چند نکات می تواند مانند دوربین های حرفه ای و DSLR عکس های زیبایی تحویل شما بدهد.گوشی های هوشمند در مقایسه با دوربین های حرفه ای سبک تر هستند و به راحتی در جیب شما جا میگیرند. برای گرفتن عکس های عالی با گوشیهای هوشمند ابتدا باید همان موارد الزامی در عکاسی با دوربین را رعایت کنید، یعنی یک دید عالی برای به تصویر کشیدن ایدهها، نورپردازی و درک عمیق از عکاسی. اما ترفندهایی وجود دارند که میتوانند عکسهای شما را از عکسهای ساده و گاهی بد به عکسهایی عالی و جالب تبدیل کنند. در ادامه ترفندها و تکنیکهای ساده ای از عکاسی با موبایل را برای شما خواهیم گفت، با ما همراه باشید.
به طور کلی گوشیهای موبایل میتوانند دارای دو نوع زوم اپتیکال یا دیجیتال باشند. برای گرفتن عکسهای با کیفیت از راه دور، وجود قابلیت زوم اپتیکال مهم است و زوم دیجیتال اهمیت خاصی ندارد. زوم دیجیتال فقط کمک میکند که شما بعد از گرفتن عکس در موبایل یا رایانه خود، بتوانید به طور دیجیتالی روی عکس زوم کنید ولی با وجود زوم اپتیکال میتوانید طوری عکس بگیریدکه با وجود دور بودن فاصله شما از سوژه، گویا از فاصله نزدیک از آن عکس گرفتهاید!
در حال حاضر گوشیهای ارزان قیمت هم هستند که از این قابلیت پشتیبانی میکنند.
برای تهیه انواع گوشی های هوشمند با قیمت های مناسب میتوانید به سایت فروشگاه نورنگار مراجعه کنید.
هیچ موقع فریب تبلیغات در مورد لنزهای ضد آب را نخورید. فقط و فقط در حالتی که سازنده رسماً اعلام کرده باشد که دوربین و لنزی که ارائه داده است، ضد آب است میتوانید با خیال تخت در شرایط بد جوی هم از آن استفاده کنید. در غیر این صورت فرض کنید که دوربین و لنز موبایل شما، به آب حساس هستند و ممکن است با کمی آب یا خاک دچار مشکل شوند.
بنابراین بهتر است در شرایط بد جوی با یک پوشش پلاستیکی دوربین و لنز آن را بپوشانید تا در دراز مدت بتوانید از دوربین خود به خوبی استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: معرفی 5 برنامه دیاگ خودرو با موبایل
تکیه بر حالت خودکار و پیش فرض دوربین گوشی همیشه خوب نیست. اما اگر عجله دارید و میبینید که یک سوژه خوب در مقابل شما در حال اتفاق افتادن است و زمان زیادی برای تنظیم دوربین ندارید، میتوانید از تنظیمات پیش فرض دوربین موبایل استفاده کنید. در این حالت، گرفتن عکس از خود سوژه مهم تر از بررسی میزان نور و تعادل رنگ میباشد.
امروزه اکثر دوربینهای موبایل دارای تنظیمات پیشرفته ای مانند تعادل رنگ سفید، سرعت شاتر یا دکمه عکاسی و ISO یا میزان حساسیت سنسور دوربین به نور محیط و … هستند. همچنین با پیشرفت تکنولوژی شاهد به کارگیری فناوری کنترل و تنظیم دیافراگم در گوشیهای هوشمند هستیم که باعث شده است بتوانیم از دوربینهای گوشی همراه همانند یک دوربین DSLR استفاده کنیم. اگر موبایل شما فاقد ISO و فناوری کنترل و تنظیم دیافراگم است، می توانید از ماژولهای سخت افزاری که کمپانیهای سازنده ارائه میکنند استفاده کنید.
همه موبایلهای هوشمند دارای یک نرم افزار دوربین هستند. این نرم افزارها حالت یا mode های مختلفی برای عکاسی دارند که برای موقعیتهای مختلف طراحی شده است. البته همیشه یک حالت نرمال یا معمولی وجود دارد که بیشتر افراد هم به دلیل بی اطلاعی از کاربرد بقیه حالات، از حالت نرمال استفاده میکنند. بهتر است دیگر حالات مانند عکاسی در شب، عکاسی در هنگام غروب و … را هم امتحان کنید و آن را هم بلد باشید تا در موقعیت مناسب بتوانید از آنها استفاده کنید.
حالت شبانه، باعث میشود میزان سرعت دکمه عکاسی یا همان شاتر کم شود تا نور بیشتری در تصویر وجود داشته باشد. از طرفی حالت اکشن با بالا بردن سرعت شاتر، باعث میشود که شما بتوانید به سرعت عکس بگیرید. این حالت برای زمانی مناسب است که بخواهید از یک شیء متحرک عکس بگیرید. در واقع از آن جایی که یک شیء متحرک با سرعت بیشتری، امواج نوری را ارسال میکند، نیاز دارد که با سرعت بیشتری از آن عکس گرفته شود تا نتیجه، یک عکس واضح و مناسب باشد.
بیشتر بخوانید: ۱۰ ضرر استفاده زیاد از هدفون و هندزفری
وقتی که شما دوربین موبایل را روشن میکنید به طور خودکار، دوربین روی زمینه روبرو فوکوس میکند و یک کادر مستطیلی دیده میشود. برای افزایش کیفیت عکس باید قبل از گرفتن عکس، روی سوژه خود در کادر دوربین ضربه بزنید. با این کار یک کادر یا دایره کوچک حول نقطهای که ضربه زدهاید ایجاد میشود. در این لحظه میتوانید عکس بگیرید.
نکته: توجه داشته باشید در صورتی که سوژه در حال حرکت است درست قبل از گرفتن عکس، باید دوباره روی سوژه ضربه بزنید.
انتخاب فرمت تصویر یکی دیگر از تنظیمات دوربین موبایل است. در عکاسی حرفه ای با دوربین گوشی هوشمند، برای ذخیره کردن عکسها میتوانید از دو فرمت JPEG یا RAW استفاده کنید. الیته فرمت RAW برای گوشیهای پیشرفته است.
در مورد تفاوت این دو فرمت باید بگوییم که RAW فرمتی است که به کمترین پردازش نیاز دارد یعنی در زمان ثبت عکس، فرایندهای پردازشی کمتری انجام میگیرد و اطلاعات کمتری در زمان ثبت عکس دور ریخته میشوند.
ولی زمانی که شما با فرمت JPEGکه فرمت متداول در اکثر دوربینها است، عکس میگیرید نیمی از کار عکسبرداری توسط سنسور دوربین که دریافت نور است، انجام شده و باقی آن توسط پردازشگر تصویر انجام میشود. کار پردازشگر هم فشردهسازی و ذخیره عکس تحت فرمت JPEG است.
فرمت RAW تنها نیمی از این فرآیند را انجام میدهد. بدین معنی که عکس توسط سنسور ثبت شده ولی پس از آن تصمیم فشردهسازی یا ویرایش عکس، بر عهدهی عکاس است. به همین دلیل به آن نگاتیو دیجیتال هم میگویند. این موضوع به عکاس، کنترل کامل بر عکسبرداری و دسترسی به عکسی با جزئیات و دادههای کاهش نیافته برای ویرایش دلخواه را هدیه میکند.
فرمت RAW مخصوصاً در عکسهای مهمی که قرار است بر روی صفحات بزرگ نمایش داده شوند یا برخی تصاویر مانند تصاویر ستارهشناسی و آسمان شب که وجود جزئیات بیشتر به بهبود تصویر کمک میکند، بسیار مفید است.
یکی از معایب فرمت RAW که احتمالاً تا الآن حدس زدهاید، حجم زیاد عکس است. با وجود اینکه ممکن است برخی از شما طرفدار عکسِ با تمام جزئیات باشید اما این عکسها حافظه دوربین را به سرعت پر میکنند و شما دیر یا زود مجبور خواهید شد که آنها را به یک حافظه جانبی دیگر منتقل کنید.
بیشتر بخوانید: راهنمای تشخیص تلویزیون ال جی اصل از تقلبی
« ISO » همان میزان حساسیت لنز دوربین موبایل به نور محیط است. هرچه عدد ISO روی دوربین موبایل شما کمتر باشد، لنز شما حساسیت کمتری به نور خواهد داشت. در حالی که هرچه عدد ISO بالاتر برود حساسیت بیشتری به نور محیط دارد.
زمانی که میخواهید در شرایط نوری کم، لنز گوشی شما نور بیشتری را دریافت کند باید میزان ISO را افزایش دهید. البته این نکته را هم در نظر بگیرید که هرچه ISO بالاتر باشد، صدای دیجیتالی یا دانه در تصاویر شما بیشتر آشکار میشود. اصطلاح نویز که عکاسان حرفه ای از آن استفاده میکنند به همین موضوع اشاره دارد. تصمیم با شماست که چقدر به افزایش نور اهمیت بدهید و چقدر به کاهش نویز در عکس خود.
یک اشتباه رایج که در عکاسی با موبایل رخ میدهد این است که کاربران، بزرگنمایی دیجیتالی را با نزدیک شدن به سوژه اشتباه میگیرند. وقتی که به صورت دیجیتالی از بزرگنمایی استفاده میکنید، کیفیت تصویر شما پایین میآید. به جای استفاده از بزرگنمایی باید سعی کنید تا جایی که امکان دارد به سوژه خود نزدیک شوید
اگر کیفیت تصاویر گرفته شده در حالت بزرگنمایی را با حالتی که به سوژه نزدیک میشوید مقایسه کنید، خواهید دید که تصاویر گرفته شده در حالت بزرگنمایی، کیفیت پایینی دارند. در حالی که وقتی به سوژه نزدیک میشوید و از حالت بزرگنمایی استفاده نمیکنید تصاویر شما طبیعیتر و واضحتر خواهند بود. شما میتوانید بعد از نزدیک شدن به سوژه و گرفتن عکس، آنها را بصورت دلخواه پردازش کرده و برش بزنید.
بیشتر بخوانید: ویژگی ها و امکانات جدید اندروید 13
حتی یک مقدار کثیفی در لنز دوربین شما، تأثیر زیادی روی کیفیت نهایی عکس شما خواهد داشت. چون در طول روز از موبایل خود زیاد استفاده میکنید، ممکن است دست شما یا شیء دیگری به لنز موبایل برخورد کرده باشد و همین کافی است تا لنز شما کثیف شود.
پاسخ ها