برای آگاه بودن

برای آگاه بودن

نشریه آنلاین آگاه، برای آنان که به یادگیری علاقمندند
توسط ۱ نفر دنبال می شود

ژیمناستیک کودکان؛ تمام آنچه نیاز است بدانید

ژیمناستیک کودکان؛ هرآنچه باید بدانید

تابه‌حال ژیمناستیک کودکان را دیده‌اید؟ ژیمناستیک ورزشی پویا و جذاب است که کودکان می‌توانند آن را یاد بگیرند. در این ورزش، بچه‌ها قدرت و انعطاف‌پذیری و کار گروهی را تمرین می‌کنند و اعتمادبه‌نفسشان بیشتر می‌شود. در این مقاله، به دنیای هیجان‌انگیز ژیمناستیک کودک می‌رویم و اطلاعاتی مفید و کاربردی درباره‌اش می‌خوانیم. با ما همراه باشید.

ژیمناستیک کودک چیست؟

ژیمناستیک رشته‌ای ورزشی است که سرعت، قدرت، انعطاف‌پذیری، هماهنگی و تعادل را بهبود می‌دهد. این ورزش که نیاز به تمرین و کسب مهارت دارد، هم برای دختران و هم پسران مناسب است و ورزشی عالی برای بهبود تعادل، مهارت‌های حرکتی اولیه و هماهنگی کودک محسوب می‌شود. کارشناسان توصیه می‌کنند ژیمناستیک را در سن کم شروع کنید. اکثر کسانی که از دوران کودکی ژیمناستیک را آغاز می‌کنند، این ورزش را تا بزرگ‌سالی ادامه می‌دهند.

بچه‌ها از چه سنی باید ژیمناستیک را شروع کنند؟

هیچ قانون مشخصی برای شروع ژیمناستیک وجود ندارد. بعضی مربیان از ۲سالگی بچه‌ها را آموزش می‌دهند و بعضی‌ها می‌گویند باید تا نوجوانی صبر کرد. طبق تحقیقات آکادمی اطفال آمریکا، کودکان ۲ تا ۵ساله می‌توانند ژیمناستیک را آغاز کنند. در این سن مهارت‌های حرکتی کودکان توسعه می‌یابد و ژیمناستیک سبب بهبود هماهنگی عصب و عضله آنها می‌شود. ژیمناستیک در این سن با هدف بازی و یادگیری حرکات ساده آموزش داده می‌شود. به‌گفته این مؤسسه تحقیقاتی، کودکان ۶ تا ۹ساله قدرت فراگیری بهتری دارند و در این دوره باید انتظار پیشرفت از آنها داشت.

قبل از اینکه فرزندتان را در کلاس ژیمناستیک ثبت‌نام کنید، باید آمادگی او را بسنجید. اگر فرزند شما می‌تواند در کلاس‌های مختلفی شرکت کند، آموزش‌پذیر است و به ورزش علاقه دارد می‌توانید او را به کلاس‌های ژیمناستیک ببرید. کارشناسان می‌گویند برای کودک زیر ۵ سال بهتر است یک جلسه آزمایشی در نظر بگیرید. او را به کلاس ژیمناستیک ببرید و ببینید آیا برای شروع این ورزش آماده است یا نه.

فواید ژیمناستیک برای کودکان

ژیمناستیک مزایای جسمی و ذهنی زیادی برای کودکان دارد. فرقی نمی‌کند فرزند شما این ورزش را تفریحی یا جدی دنبال می‌کند. ژیمناستیک به کودکان مهارت‌هایی می‌آموزد که در زندگی برایشان مفید است؛ از افزایش تعادل و قدرت بدنی گرفته تا افزایش آگاهی به بدن خود و مهارت‌های اجتماعی. در ادامه، مهم‌ترین فواید ژیمناستیک را بررسی می‌کنیم.

۱. بهبود سلامتی

وقتی کودک شما منظم ورزش کند، وضعیت سلامتی بهتری خواهد داشت. ژیمناستیک احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت را کاهش می‌دهد و از کاهش عملکرد در بزرگ‌سالی جلوگیری می‌کند. طبق تحقیقات، کودکانی که ژیمناستیک کار می‌کنند کمتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند.

علاوه‌بر این، ژیمناستیک چربی‌سوزی را راحت‌تر می‌کند و فرزند شما دچار اضافه‌وزن نخواهد شد. شرکت در کلاس‌های ژیمناستیک وضعیت خواب کودک را نیز بهبود می‌بخشد.

۲. افزایش قدرت بدنی

کارشناسان می‌گویند ژیمناستیک پایه و اساس ورزش‌های دیگر است، بنابراین اگر در کودکی تمرینات ژیمناستیک را انجام داده باشید، در بزرگ‌سالی به هر ورزشی علاقه‌مند شوید، انجامش برای شما راحت‌تر خواهد بود. تمرینات این ورزش با وزن بدن انجام می‌شود و قدرت عضلات مرکزی، بالاتنه و پایین‌تنه را افزایش می‌دهد. تمرینات ژیمناستیک از سنین پایین به بچه‌ها قدرت عضلانی و استقامت می‌دهد، تعادل و مهارتشان را افزایش می‌دهد و قدرت ذهنی آنها را نیز افزایش می‌دهد.

۳. بهبود مهارت‌های اجتماعی

شرکت در کلاس‌های ژیمناستیک عادات سالمی در کودکان ایجاد و فرصت ارتباط با هم‌سالان را برای آنها فراهم می‌کند. بچه‌ها در ارتباط با دیگر کودکان یاد می‌گیرند فعالیت‌های گروهی انجام دهند و تعامل اجتماعی داشته باشند. کلاس‌های ورزشی به بچه‌ها یاد می‌دهند نظم داشته باشند، به قوانین پایبند بمانند و به قوانین احترام بگذارند. کودکان از دوستانشان انگیزه می‌گیرند و با مربیان خود رابطه سالمی برقرار می‌کنند.

۴. یادگیری نظم

کلاس ژیمناستیک محیطی ایدئال برای یادگیری بازی و اخلاق ورزشی است. کودکانی که ژیمناستیک کار می‌کنند، تمرینات منظم دارند و برای رسیدن به اهدافشان سال‌‌ها تلاش می‌کنند. آنها یاد می‌گیرند برای رسیدن به وضعیت مطلوبشان باید تلاش کنند و پشتکار داشته باشند. در این کلاس‌ها، بچه‌ها تعهد و وفاداری و کار گروهی را یاد می‌گیرند، بنابراین حتی اگر ورزش را ادامه ندهند، توانایی قضاوت و همکاری خوبی در آینده خواهند داشت.

۵. غلبه بر ترس

بعضی حرکات ژیمناستیک برای کودکان ترسناک‌اند. علاوه‌بر این، بیشتر کودکان از امتحان‌کردن کارهای جدید واهمه دارند. ژیمناستیک کودک را تشویق می‌کند تا بر ترس‌های خود غلبه کند و زیر نظر مربی کارهای هیجان‌انگیزی را امتحان کند. مربی ژیمناستیک برای شاگردان هر کلاس چالش‌های مختلفی در نظر می‌گیرد و به آنها کمک می‌کند حرکات جدید را بیاموزند. با این رویکرد بچه‌ها می‌آموزند که با تمرین و صبوری می‌توانند به اهداف دور از ذهنشان برسند و موفق شوند. چنین مهارتی هم در ورزش و هم در زندگی برای آنها مفید است.

۶. توسعه ذهنی

فواید ژیمناستیک صرفا فیزیکی نیستند. این ورزش تمرکز کودکان را زیاد می‌کند. در کلاس‌های ژیمناستیک، با انجام هر تمرین ارتباط مغز و بدن تقویت می‌شود و به‌مرور هماهنگی و تعادل کودک بیشتر خواهد شد. محققان می‌گویند همبستگی بین بچه‌های یک کلاس هم خیلی مفید است. آنها دوستی، همکاری و تعهد را در کلاس‌های ورزشی یاد می‌گیرند و برای همیشه این مهارت‌ها در ذهنشان باقی می‌ماند.

۷. تسلط بر بدن

کودکان در حال انجام حرکات ژیمناستیک ـ ژیمناستیک کودکان

یکی از عوامل مهم در ژیمناستیک، انعطاف‌پذیری است. کودکان تمرینات کششی مختلفی انجام می‌دهند تا بدنی منعطف و قوی داشته باشند. افزایش دامنه حرکتی و انعطاف‌پذیری عضلات از آسیب‌های بدنی جلوگیری می‌کند. ژیمناستیک به کودکان یاد می‌دهد درست راه بروند، درست بدوند و درست بپرند. وقتی کودک شما ژیمناستیک یاد می‌گیرد، تسلط بیشتری بر بدنش پیدا می‌کند، درنتیجه موقعیت‌های پرخطر را می‌شناسد و از آنها اجتناب می‌کند.

۸. بهبود خلق‌وخو

والدین دوست دارند فرزندانشان تفریحی سالم و مفید داشته باشد. ژیمناستیک یکی از سرگرم‌کننده‌ترین ورزش‌هاست. در این ورزش بچه‌ها تحرک دارند و انجام پرش‌ها و تاب‌خوردن‌ها برایشان جذاب است. شرکت در کلاس‌های ژیمناستیک، هورمون اندورفین در بدن کودکان ترشح می‌کند، درنتیجه آنها احساس شادی می‌کنند و خلق‌وخوی بهتری در خانه و مدرسه خواهند داشت.

معایب ژیمناستیک

ژیمناستیک ویژگی‌های مثبت زیادی دارد، اما بعضی کارشناسان می‌گویند ممکن است خطراتی هم برای کودکان داشته باشد. آنها در تحقیقات خود به دنبال پاسخ سؤال مهمی هستند مانند اینکه آیا ژیمناستیک در طولانی‌مدت به کودکان آسیب می‌رساند؟ در ادامه، چند ویژگی منفی این ورزش را بررسی می‌کنیم.

۱. آسیب ورزشی

آسیب‌های ورزشی در هر ورزش و هر سن‌و سالی ممکن است اتفاق بیفتند، اما ژیمناستیک بیشترین میزان آسیب را در بین ورزش‌های کودکان دارد. طبق تحقیقات از هر ۵ کودک که ژیمناستیک کار می‌کنند، یکی از آنها در این ورزش آسیب می‌بیند.

۲. فشار روحی

بر اساس تحقیقات، داشتن انتظار زیاد از کودکان ممکن است آنها را آزرده کند. اگر کودک شما آمادگی جسمانی کافی نداشته باشد و شما توقع داشته باشید پیشرفت چشمگیر او را ببینید، کودک دچار اضطراب، ناامیدی و نارضایتی می‌شود. او نمی‌داند چطور باید با این فشار روحی مقابله کند و ممکن است سرخورده شود.

۳. تداخل اهداف

کودکان باید زمان مناسبی برای بازی و تفریح داشته باشند. هدف ژیمناستیک کودکان ارتقای مهارت‌های حرکتی و یادگیری بازی گروهی است. کودکانی که ورزش حرفه‌ای می‌کنند اهداف متفاوتی با هم‌سالان خود دارند. آنها در مسابقات شرکت می‌کنند و تلاش می‌کنند برنده شوند، اما این اهداف برای کودک مناسب نیستند. آنها تحت فشار قرار می‌گیرند و عادات ناسالمی در وجودشان نهادینه می‌شود. شما در جایگاه والد باید بدانید که ژیمناستیک جنبه سرگرمی و آموزش برای کودکان دارد و قرار نیست فرزند شما تمرینات سخت و طاقت‌فرسایی در این ورزش انجام دهد.

سخن آخر

هر پدر و مادری دوست دارد فرزندی سالم و موفق داشته باشد. ژیمناستیک فواید زیادی برای بچه‌ها دارد. این ورزش توانایی حرکتی کودکان را بهبود می‌دهد و مهارت‌های اجتماعی مفیدی به آنها می‌آموزد. این ورزش هیجان‌انگیز اعتمادبه‌نفس، تاب‌آوری، قدرت بدنی، چابکی، انعطاف‌پذیری، تعادل، همکاری، فداکاری و نظم را در کودکان پرورش می‌دهد و آنها را برای بزرگ‌سالی آماده می‌کند.

اگر این مقاله برایتان مفید بوده است، آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و اگر تجربه‌ای مربوط به ژیمناستیک کودکان دارید، نظرتان را برایمان بنویسید.

برای آگاه بودن
برای آگاه بودن نشریه آنلاین آگاه، برای آنان که به یادگیری علاقمندند

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋