آشنایی با خواص مغز گوساله
در این مقاله از ، به بررسی جامع خواص مغز گوساله، فواید و مضرات مصرف آن خواهیم پرداخت. مغز گوساله از جمله مواد غذایی است که در بسیاری از فرهنگها به عنوان یک خوراکی لذیذ و مغذی شناخته میشود. اما آیا واقعا مغز گوساله آنقدرها هم که به نظر میرسد مفید است؟
جگر، کلیه، ... فکر می کنید همه آن را امتحان کرده اید؟ اگر مغز گاو(گوساله) را امتحان نکرده اید، هنوز هم ممکن است از دست بدهید.
ما اولین کسی خواهیم بود که اعتراف می کنیم که خوردن مغز حیوانات ممکن است ایده سرگرم کننده شما نباشد. اما مغز گاو بسیار مغذی است - و اگر درست پخته شود به طرز شگفت انگیزی خوشمزه است!
بیایید مزایای تغذیه و سلامتی این گوشت بسیار مغذی و در عین حال نادیده گرفته شده را بررسی کنیم، چه آن را تازه مصرف کنید و چه به عنوان یک مکمل گوشت.
همانطور که ممکن است از نام آن انتظار داشته باشید، مغز گاو به سادگی مغز سر یک گاو یا گوساله است. در متن این مقاله، ما در مورد مغز گاو به عنوان یک غذا صحبت می کنیم.
خوردن مغز ممکن است در ابتدا عجیب به نظر برسد، اما انسانها چندین سال است که این کار را انجام میدهند. برخی از باستان شناسان بر این باورند که مغز حیوانات جزو اولین غذاهای انسان بوده است.
با سلاحها و ابزارهای سنگیمان، بهطور منحصربهفردی میتوانستیم به مغز مملو از مواد مغذی حیوان دسترسی پیدا کنیم.
مانند تقریباً هر گوشت عضو دیگر، مغز گاو نیز به سادگی سرشار از مواد مغذی است. این ماده در بخش مواد مغذی محلول در چربی بیشترین درخشندگی را دارد. اینها حقایق تغذیهای آن هستند.
ماده مغذی | مقدار |
---|---|
کالری | 141 کالری |
چربی کل | 10.3 گرم |
چربی اشباع شده | 2.3 گرم |
کلسترول | 3010 میلی گرم |
سدیم | 126 میلی گرم |
پتاسیم | 274 میلی گرم |
کربوهیدرات ها | 1.1 گرم |
پروتئین | 10.9 گرم |
ویتامین A | 160 واحد بین المللی |
ویتامین D | 0 |
ویتامین E | 2.1 میلی گرم |
ویتامین K | 0.1 میکروگرم |
فولات | 6.3 میکروگرم |
نیاسین | 4.2 میلی گرم |
ریبوفلاوین | 0.2 میلی گرم |
تیامین | 0.1 میلی گرم |
ویتامین B6 | 0.1 میلی گرم |
ویتامین B12 | 10.1 میلی گرم |
ویتامین C | 10.5 میلی گرم |
کلسیم | 9.0 میلی گرم |
آهن | 2.3 میلی گرم |
منیزیم | 12.0 میلی گرم |
فسفر | 335 میلی گرم |
روی | 1.1 میلی گرم |
مس | 0.2 میلی گرم |
کولین | 491 میلی گرم |
همانطور که در نمودار می بینید، مغز گاو منبع غنی از کولین، کلسترول و DHA است.
کولین یک ماده مغذی ضروری است که برای عضلات، کبد و مغز ما مفید است. گوشت های اندام مانند مغز گاو یکی از بهترین منابع طبیعی کولین هستند. با توجه به اینکه اکثر افرادی که از رژیم غذایی استاندارد آمریکایی (SAD) استفاده می کنند کمبود کولین دارند، مغز گاو ممکن است در بازگرداندن سطح کولین موثر باشد.
DHA یکی از ضروری ترین اسیدهای چرب ضروری است. در حالی که بیشتر مردم وقتی به چربیهای امگا 3 فکر میکنند غذای دریایی فکر میکنند، مغز گاو نیز منبع عالی DHA است. فقط 100 گرم مغز گاو پخته حاوی بیش از 700 میلی گرم از این چربی ضروری است. این حدود 200 درصد RDA است.
مطالعات نشان میدهد که DHA ممکن است خواص ضد التهابی داشته باشد در حالی که استرس را کاهش میدهد و شناخت و خلق و خو را تقویت میکند. غذاهای غنی از DHA مانند مغز گاو و قلیه ماهی قزل آلا برای هزاران سال مورد توجه زنان باردار بوده است.
تحقیقات به ما نشان می دهد که چرا: مصرف DHA مادر ممکن است مهارت های تفکر انتقادی فرزندان آینده او را تقویت کند.
مغز گاو بعد از مغز خوک در زمینه تامین کلسترول غذایی با کیفیت در رتبه دوم قرار دارد . 100 گرم مغز حاوی 10 برابر کلسترول RDV است.
برخلاف تصور رایج، کلسترول موجود در رژیم غذایی ما آنطور که قبلاً تصور می شد، نگرانی سلامتی ندارد. بدن ما مقادیر زیادی کلسترول تولید کرده و از آن استفاده می کند تا هورمون های مهمی مانند پرگننولون و DHEA را سنتز کند.
سطح سرمی کافی کلسترول با شادی و هوش مرتبط است.
یک مطالعه بر روی زنان سالم نشان داد که آنهایی که سطح کلسترول پایینی دارند بیشتر از افسردگی یا سایر مشکلات سلامت روان رنج می برند.
در یک مطالعه نشان داده شده است که افراد دارای سطح کلسترول ایدهآل دارای «تسلط کلامی، توجه/تمرکز، استدلال انتزاعی و نمره ترکیبی برای اندازهگیری حوزههای شناختی چندگانه» هستند. نسبت به کسانی که کلسترول «بالا» داشتند. کلسترول حتی برای پوست مفید است.
مغز گاو حاوی چندین ماده مغذی است که جامعه علمی به تازگی شروع به یادگیری در مورد آنها کرده است. این مواد مغذی شامل فسفاتیدیل سرین، اسفنگومیلین، فعال کننده سلول های مغزی، فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) و سایر پپتیدها و فاکتورهای حمایت کننده از مغز است.
این مواد مغذی مخصوص مغز همچنین از یافتههای شگفتانگیزی پشتیبانی میکنند که نشان میدهد هر عضوی که مصرف میکنید ممکن است مواد مغذی خاصی را برای اندامهای مربوطه در بدن شما فراهم کند!
مشخصات منحصر به فرد مواد مغذی مغز گاو به این معنی است که ممکن است جنبه های مختلفی از سلامت شما را به همراه داشته باشد. آنها افزودنی عالی به لیست غذاهای رژیمی گوشتخواران شما هستند و می توانند در رژیم های غذایی استاندارد استفاده شوند.
در یک مثال کامل از مفهوم مشابه حمایتها در پشت تقریباً همه گوشتهای اندام، مواد مغذی و فاکتورهای رشد در مغز گوشت گاو به این معنی است که ممکن است برای سلامتی و سرعت پردازش مغز شما مفید باشد.
مغز گاو ممکن است از موارد زیر پشتیبانی کند:
– سلامت کلی مغز
– خلق و خو بهتر
– تقویت طولانی مدت
– تقویت حافظه
– نوروژنز
مغز گاو ممکن است برای ورزشکاران و سایر علاقه مندان به تناسب اندام نیز مفید باشد. با فرض اینکه تیروئید فرد به اندازه کافی سالم است، مقادیر زیادی کلسترول موجود در آن می تواند به مقادیر زیادی DHEA، پروژسترون، پرگننولون و تستوسترون تبدیل شود.
این "هورمون های مرتبط با جوانی" می توانند به بدن شما کمک کنند تا سطح کورتیزول خود را کنترل کند و با استرس ورزش سازگار شود.
منبع غنی پروتئین از فواید مغز گوساله است
منبع غنی پروتئین: مغز گوساله سرشار از پروتئین با کیفیت بالا است که برای رشد و ترمیم بافتهای بدن ضروری است.
حاوی ویتامین ها و مواد معدنی: این ماده غذایی حاوی ویتامینهای گروه B، آهن و فسفر است که برای عملکرد صحیح بدن بسیار مهم هستند.
منبع چربی های سالم: مغز گوساله حاوی چربیهای اشباع نشده است که برای سلامت قلب مفید هستند.
تقویت کننده مغز: برخی معتقدند که مصرف مغز گوساله به دلیل وجود فسفر و کولین میتواند به تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغز کمک کند.
کلسترول بالا: مغز گوساله یکی از منابع غنی کلسترول است. مصرف بیش از حد آن میتواند منجر به افزایش سطح کلسترول خون و در نتیجه افزایش خطر بیماریهای قلبی شود.
خطر بیماری های عصبی: برخی مطالعات نشان دادهاند که مصرف مغز حیوانات ممکن است با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای عصبی مانند بیماری کرئوتزفلد-یاکوب (CJD) مرتبط باشد.
آلودگی به عوامل بیماری زا: در صورت عدم رعایت بهداشت در فرآوری و پخت مغز گوساله، ممکن است آلودگی به باکتریها و انگلها رخ دهد که منجر به بیماریهای گوارشی شود.
حساسیت: برخی افراد ممکن است به پروتئینهای موجود در مغز گوساله حساسیت داشته باشند که منجر به بروز علائم آلرژیک شود.
وقتی صحبت از مغز گاو می شود، همیشه تازه تر بهتر است. بسیاری از گرانبهاترین چربی های مغز گاو در معرض نور خورشید و هوا تجزیه می شوند.
مغز گاو نیز باید از گاوهای جوانتر (گوساله) تهیه شود تا خطرات بیماری جنون گاوی (آنسفالوپاتی اسفنجی شکل گاوی) از بین برود.
این روزها بیماریهای جنون گاو و دیگر پریونها بسیار نادر هستند، و میتوانید مطمئن باشید که توسعه آنها به اندازهای طول میکشد که تقریباً در حیوانات جوانتر وجود ندارند.
اگر مغز گاو خود را به صورت بسته بندی تهیه می کنید، به دنبال محصولاتی باشید که همه علائم بهداشتی مانند علامت استاندارد، سیب سلامت و تاریخ تولید و انقضا را داشته باشند و رنگ آن تغییر نکرده باشد.
مغز گاو ممکن است برای بسیاری از مردم غرب مانند غذا به نظر نرسد، اما در کشورهای دیگر بسیار مورد توجه است.
در مراکش این ضرب المثل چیزی شبیه به این است: "همه چیز در گوسفند و گوساله خوب است."
بنابراین می توانید از دستور پخت مغز گاو ما که از قلب مراکش آمده است، استفاده کنید. ماریناد این غذا مغز گاو را به یک غذای قابل دسترس و واقعا خوشمزه تبدیل می کند.
نحوه پخت مغز گوساله
مغز گوساله | 1 عدد |
آب | 1 لیوان |
سرکه قرمز | 1 قاشق غذاخوری |
سیر (رنده شده) | 2 حبه |
گشنیز خرد شده | 3 قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی (اختیاری) | 2 عدد |
پاپریکا شیرین | 1 قاشق چایخوری |
زیره آسیاب شده | 1 قاشق چایخوری |
فلفل کاین | 1/8 قاشق چایخوری |
روغن زیتون | 3 قاشق غذاخوری |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
مغز را با پوشاندن چند دقیقه با آب نمک در حال جوش آماده کنید.
غشای شفاف بیرونی را به آرامی جدا کنید.
هرگونه خون یا ورید منعقد شده را جدا کنید. به طور کامل آبکشی کنید.
مغز را به شش قسمت برش دهید.
مغز را در مخلوطی از ادویه های فوق و آب مرینیت کنید. روی آن را بپوشانید، سپس بگذارید 1 ساعت در یخچال بماند.
مغز را در قابلمه ای روی حرارت متوسط بپزید و به آن آب، روغن، ادویه و سیر اضافه کنید.
گشنیز را بعد از 15 دقیقه به سس اضافه کنید.
روی آن را بپوشانید و حرارت را به مدت 15 دقیقه دیگر کم کنید تا بجوشد.
سرکه خود را اضافه کنید، سپس حرارت را خاموش کنید.
مغز را بردارید، روی آن روغن زیتون اضافی بپاشید، سپس سرو کنید.
مغز حیوانات دیگر را نیز می توان خورد. مغز گوسفند و بره به اندازه مغز گاو در مراکش محبوب هستند.
در فرانسه، خوردن مغز گوساله رواج دارد. در مکزیک از مغز به شکل کوسادیلا و تاکو تهیه می شود. برخی از مناطق جنوب آمریکا نیز به طور معمول مغز حیوانات را می خورند.
صرف نظر از اینکه در مورد کدام حیوان صحبت می کنیم یا مغز حیوان چگونه آماده شده است، مغزها ویژگی های تغذیه ای مشابهی دارند. آنها به طور قابل پیش بینی سرشار از ویتامین B، اسیدهای چرب ضروری، کلسترول و فسفر هستند.
پوشش جریان اصلی بیماری جنون گاوی و سایر بیماری های پریون گاو-انسان، برخی از مردم را از خوردن مغز گاو ترسانده است.
خوشبختانه، بیماری جنون گاوی دلیل قانونی برای نگرانی نیست. این دیگر وجود ندارد - و حتی اگر هم بود، فقط در میان گوشت گاو مسنتر مشکل ایجاد میکرد، نه گوسالههای جوانی که مغز از آنها تامین میشود.
گردآوری: بخش آشپزی
پاسخ ها