دخترک موافشون

دخترک موافشون

مینویسسسسسسم از آشپزی و سرگرمی و نی نی ها و هر چی که دلم بخواد
توسط ۱ نفر دنبال می شود

پمپ آب با چه مشکلاتی مواجه است؟

یک پمپ آب با چه مشکلاتی مواجه می شود؟



مشکلات پمپ آب, مشکلات پمپ آب ساختمان

پمپ های آب نقش حیاتی در تامین آب منازل و ساختمان ها دارند

 

در این مقاله از به سراغ مشکلات پمپ آب می رویم که علیرغم کارایی مهمی که در تاسیسات ساختمان دارند، ممکن است در طول زمان دچار خرابی شوند. با شناخت این مشکلات و روش های رفع آن ها می توانید عملکرد صحیح پمپ آب منزل خود را تضمین کنید.

پمپ های آب نقش حیاتی در تامین آب منازل و ساختمان ها دارند. با این حال، مانند هر دستگاه مکانیکی دیگری، ممکن است با گذشت زمان دچار مشکلاتی شوند.

درست است، پمپ های آب به طور کلی ماشین های قابل اعتمادی هستند. اما با وجود دوام و اطمینان بالایی که دارند، ممکن است گاهی دچار مشکل شوند.

 

مشکلات پمپ آب, مشکلات پمپ آب ساختمان

شایع ترین دلیل خرابی پمپ ایراد در آب بندی آن است

 

دلایل خرابی پمپ آب

هشت دلیل رایج برای خرابی پمپ آب وجود دارد

 

زمانی که آب بندی پمپ آب ضعیف است:

شایع ترین دلیل خرابی پمپ، ایراد در آب بندی آن است. نشت آب در پمپ آب می تواند به خاطر موارد زیر باشد:

آب بندی نامناسب: استفاده از مواد آب بندی اشتباه یا به مقدار نامناسب.

آسیب دیدگی درزگیر: خرابی یا فرسودگی درزگیر باعث نشتی آب می شود.

عدم همراستایی درزگیر: در صورتی که درزگیر به درستی روی محل اتصال قرار نگیرد، آب بندی به خوبی انجام نمی شود.

همچنین، ممکن است به دلیل نصب نادرست، سطح اتصال پمپ دچار نشتی شود.

 

در بسیاری از موارد، نصاب از اورینگ یا درزگیر توصیه شده توسط سازنده استفاده می کند. اما گاهی اوقات، حتی در صورتی که نیازی به آن نباشد، از خمیر درزگیر یا مجموعه درزگیرهای اضافی نیز استفاده می شود. حتی استفاده مجدد از درزگیرهای قدیمی هم می تواند باعث ایجاد مشکل شود.

 

زمانی که درزگیر با خمیر درزگیر اضافی پوشانده شود، این مواد به داخل محفظه و سیستم خنک کننده پمپ نفوذ می کنند. این اتفاق می تواند به سرعت باعث خرابی درزگیر شود.

برای رفع مشکل آب بندی، باید از درزگیرهای توصیه شده توسط سازنده و به مقدار مناسب استفاده شود. همچنین درزگیر باید به درستی نصب شده و به آن زمان کافی برای خشک شدن داده شود.

 

هنگامی که پمپ آب نشتی دارد

نشتی آب از پمپ، یکی از مشکلات رایج است که معمولا به دلیل خرابی یا فرسودگی اجزای پمپ با گذشت زمان اتفاق می افتد. وجود آلودگی هایی مانند باکتری یا کپک می تواند باعث گسترش و وخامت بیشتر نشتی شود. تشخیص نشتی و علائم آن معمولا آسان است. یک پمپ آب نشتی دار برای کارکردن با مشکل روبرو می شود. ممکن است برای پمپاژ حداقل آب مورد نیاز نیز به سختی کار کند. همچنین ممکن است متوجه تجمع آب در اطراف پمپ یا حتی خروج آب از موتور در حین کار شوید.

 

این علائم، نشانه های واضحی هستند که نیاز به تعمیر فوری برای بازگرداندن عملکرد صحیح پمپ آب دارند. در ابتدا، برای اطمینان از جدی نبودن مشکل نشتی، لازم است چندین آزمایش انجام شود. در اکثر موارد، برای انجام این تست های دقیق به یک متخصص نیاز خواهید داشت. سپس، متخصص برای تعمیر یا تعویض قسمت های نشتی اقدام خواهد کرد تا پمپ آب به طور ایمن کار کند.

اگرچه برای انجام این کارهای پیچیده همیشه توصیه می شود از یک متخصص کمک بگیرید، اما همچنان، خودتان نیز می توانید اقدام به بستن موقت محل نشتی کنید.

 

مشکلات پمپ آب, مشکلات پمپ آب ساختمان

نشتی آب از پمپ یکی از مشکلات رایج است

 

هنگامی که پمپ آب مسدود می شود

گرفتگی پمپ آب به اندازه نشتی آب، مشکل رایجی نیست. اما با این حال، هر چند وقت یکبار اتفاق می افتد. در بسیاری از مواقع، گرفتگی به مرور زمان و بدون علائم خاصی افزایش می یابد. اما ممکن است ناگهان متوجه شوید که پمپ شما دیگر آب را به درستی جریان نمی دهد. نشانه های هشداردهنده احتمالی گرفتگی تدریجی عبارتند از: کاهش تدریجی فشار آب و مشاهده ذرات ریز آلودگی در آب (این ذرات، تکه هایی از گرفتگی تجزیه شده هستند).

 

رفع گرفتگی پمپ چاه آب، به دلیل پیچیدگی طراحی آن، بسیار دشوار است. برای مثال، یک پمپ چاه آب از لوله های زیادی تشکیل شده که کل واحد را درگیر می کند. بنابراین دسترسی و مشاهده داخل پمپ برای شما دشوار است. در چنین شرایطی، باید در اسرع وقت با یک متخصص تماس بگیرید. این کار باعث می شود در زمان تعمیر یا نگهداری پمپ به بهترین نتیجه برسید.

 

خوشبختانه، در مورد گرفتگی، پیشگیری همیشه رویکرد بهتر و آسان تری است. با استفاده از یک توری محافظ، می توانید انتهای لوله های تشکیل دهنده کل پمپ آب را ایمن کنید. این کار از ورود هرگونه آلودگی یا رسوب به داخل پمپ جلوگیری می کند.

 

همچنین، فیلتر پمپ آب باید به طور مرتب بررسی شود تا از عدم گرفتگی آن توسط ذرات اطمینان حاصل کنید. این یکی از موارد مهمی است که در طول فرآیند نگهداری نباید از آن چشم پوشی کرد.

 

خرابی سوپاپ های پمپ آب

سوپاپ ها از مهم ترین اجزای پمپ آب هستند و وظیفه کنترل جریان آب را بر عهده دارند. اما این قطعات نیز در معرض خرابی بالقوه قرار دارند و در صورت بروز مشکل، کارایی کلی پمپ آب شما تحت تاثیر قرار می گیرد. در برخی موارد شدید، سوپاپ ها ممکن است به طور کامل از کار بیفتند. در این صورت، شناسایی علت اصلی و رفع آن بسیار دشوار می شود.

 

عوامل مختلفی می توانند در ایجاد مشکلات مربوط به سوپاپ نقش داشته باشند. به دلیل سایش و پارگی مداوم، پمپ آب ممکن است به مرور زمان ضعیف شود. در نتیجه، سوپاپ های آن کارایی خود را از دست می دهند. سوپاپ های ضعیف و ناکارآمد می توانند مشکلات دیگری مانند نشتی آب یا خرابی کامل مکانیکی را به همراه داشته باشند.

بدون شک، مهار کردن مشکل دوم دشوارتر است، به خصوص اگر سوپاپ های شما برای مدت طولانی بدون هیچ گونه نگهداری یا ارزیابی رها شوند.

 

برای انجام سرویس سوپاپ ها، باید از متخصصان کمک بگیرید. آنها به طور کامل پمپ آب و سوپاپ های آن را بررسی می کنند و مطمئن می شوند که بدون مشکل کار می کنند. به طور معمول، سوپاپ ها برای عملکرد روان به روغن کاری منظم نیاز دارند.

 

متخصصان همچنین تجربه لازم برای تشخیص هر گونه آسیب جزئی، مانند ترک های ریز روی سطح سوپاپ و تعمیر آنها را دارند. مهم است که قبل از انجام این کار، با یک متخصص تعمیر پمپ آب مشورت کنید تا بهترین و کاربردی ترین راه حل را به دست آورید.

 

مشکلات پمپ آب, مشکلات پمپ آب ساختمان

سوپاپ ها از مهم ترین اجزای پمپ آب هستند

 

تاثیر فاصله پمپ تا منبع آب

هر چقدر فاصله پمپ آب از منبع آب واقعی بیشتر باشد، به طور متقابل شاهد کاهش تدریجی جریان آب خواهیم بود. زیرا زمانی که منبع آب خیلی دور باشد، به جای تخلیه آب، نیروی بیشتری برای مکش آب مورد نیاز است. این امر به نوبه خود باعث کاهش جریان آب می شود.

 

به طور معمول، فاصله ایده آل بین پمپ آب و منبع نباید از 20 فوت (6 متر) تجاوز کند. همچنین، هرچه پمپ بالاتر باشد، حتی در فواصل کوتاه‌تر، میزان جریان آب کمتر خواهد بود. این رفتار به عوارض خاص محل نصب پمپ بستگی دارد. هر پمپی مشخصات خاص خود را دارد. بنابراین حتما دفترچه راهنما را مطالعه کرده و با رعایت محدودیت ها از آن استفاده کنید.

 

گرفتگی در لوله ورودی

همانطور که میدانید، هر گونه مانعی باعث کاهش جریان آب می شود. گرفتگی ناشی از تجمع رسوبات یکی از مشکلات رایج است. با افزایش گرفتگی، آب گل آلودتر می شود. در این صورت، یافتن شیلنگ ورودی دشوار می شود. اما باید بررسی کنید و مطمئن شوید که هیچ گونه گرفتگی مانع ورود آب نشده است.

 

معمولا گرفتگی در فیلتر اتفاق می افتد. زیرا فیلتر عمدتا برای محافظت از پمپ در برابر آسیب طراحی شده است. برای رفع مشکل، از شر رسوبات خلاص شده و شیلنگ را دوباره وصل کنید تا دوباره شروع به پمپاژ آب کند.

 

گاهی اوقات خود فیلتر ورودی می تواند عامل اصلی باشد. این زمانی اتفاق می افتد که هیچ گونه گرفتگی مشاهده نکنید. بنابراین، باید مطمئن شوید که فیلتر به اندازه کافی ریز است تا از ورود ذرات جامد به پمپ و آسیب رساندن به آن جلوگیری کند. اما اگر فیلتر خیلی ریز و حساس باشد، جریان آب را درست در محل ورودی محدود می کند. اطمینان حاصل کنید که فیلتر با پمپ آب مطابقت داشته باشد.

 

اتصالات نامناسب به موتور پمپ آب

این امر به ویژه در مورد پمپ آب گریز از مرکز صدق می کند. این پمپ دارای یک پروانه داخلی است که برای حرکت فقط در یک جهت برنامه ریزی شده است. در صورتی که پروانه در جهت مخالف حرکت کند، آنچه می توانید انتظار داشته باشید عملکرد نادرست پمپ آب است.

چنین خرابی می تواند به دلیل اتصال الکتریکی اشتباه به موتور ایجاد شود. در این سناریو، باید نحوه راه اندازی موتور را بررسی کنید. می توانید برای دریافت دستورالعمل و اطمینان از اتصال صحیح سیم ها، دفترچه راهنمای کاربر را مطالعه کنید.

 

مشکلات پمپ آب, مشکلات پمپ آب ساختمان

گرفتگی ناشی از تجمع رسوبات یکی از مشکلات رایج پمپ آب است

 

کاویتاسیون در پمپ آب

کاویتاسیون وضعیتی است که در آن فشار مکش مثبت خالص در دسترس (NPSHA) کمتر از فشار مکش مثبت خالص مورد نیاز (NPSHR) است.

در بسیاری از مواقع، راه‌حل‌های آسان برای این مشکل عبارتند از:

• افزایش سطح آب مخزن مکش

• انجام تنظیمات جزئی در سیستم مکش

اما متأسفانه، به دلیل غیرعملی بودن، به ندرت می‌توان به چنین راه‌حل‌های آسانی متوسل شد. راه‌حل رایج‌تر شامل موارد زیر است:

• بازطراحی کامل سیستم مکش

رانتخاب رتبه‌بندی مجدد هیدرولیکی پمپ آب

• تعویض کامل پمپ

در حین انجام این ارزیابی‌ها، ممکن است از بازرسی وضعیت رینگ‌های سایشی غافل شوید. اما این نباید اتفاق بیفتد. توجه داشته باشید که NPSHR پمپ رابطه مستقیمی با سطح لقی رینگ‌های سایشی دارد. اگر لقی رینگ را افزایش دهید، NPSHR افزایش می یابد و بالعکس. پمپ‌های قدیمی که سال‌ها کار کرده‌اند، عمدتاً به دلیل وخامت وضعیت رینگ‌های سایشی دچار مشکلات کاویتاسیون می‌شوند.

 

پاسخ به این مشکل در ارتقاء رینگ‌های سایشی نهفته است. می‌توانید لقی رینگ سایشی را تا 50 درصد کمتر از تنظیمات حداقل API610 کاهش دهید. در نتیجه، NPSHR پمپ نیز به شدت کاهش می یابد. میزان این تغییر به سرعت خاص پمپ آب بستگی دارد. درصد بهبود قابل توجه عملکرد با معیاری از توانایی پمپ در ایجاد مکش در هنگام راه‌اندازی سنجیده می‌شود.

 

نتیجه گیری

پمپ های آب برای مصارف مختلفی ضروری هستند. آنها به خارج کردن آب از محل کار، آبیاری مزارع یا مصارف دیگر کمک می کنند. کاهش شدید جریان آب می تواند مشکل جدی باشد. برای جلوگیری از این مشکل، نظارت و نگهداری منظم از تجهیزات مورد نیاز است. اقدامات ذکر شده در بالا راه حلی برای کاهش جریان آب پیدا می کند. همچنین در صورتی که نتوانستید دلیل عملکرد ضعیف پمپ آب را تشخیص دهید، از متخصصان کمک بگیرید.

  

گردآوری:بخش دانش کسب و کار  

 

دخترک موافشون
دخترک موافشون مینویسسسسسسم از آشپزی و سرگرمی و نی نی ها و هر چی که دلم بخواد

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋