گیاهی است علفی یک ساله دارای ساقه ای راست و شیار دار با برگهای پهن و مثلثی شکل که در ۱۰۳ جنس مختلف در نواحی گرم و نامساعد و مناطق خشک و بایر به طور وحشی می روید.
منشا اصلی و اولیه آن را در نواحی آسیا ایران و افغانستان و قدمت آن را قرن ها قبل می دانند و اکنون به علت اهمیتی که در امر تغذیه دارد در تمام جهان کاشته و مصرف می شود اسفناج یکی از سبزی های فراوان و در عین حال ارزان است که از نظر کیفیت غذایی و مواد آلی معدنی و ویتامین و سایر مواد درجه اول اهمیت قرار دارد.
طبیعت اسفناج در آخر درجه اول سرد و تر است بعضی ها آن را معتدل می دانند در این گیاهان به مقدار زیاد و مواد قندی آلومینو عید کلروفیل انگلیسی تین منیزیم فسفر مس پتاسیم کلسیم کلر سدیم فلاسید مواد از غوطه مواد چربی هیدروکربن سلول کمی آرسنیک ویتامین ب وجود دارد.
خواص کلی خون افراد در معالجه کمخونی جوان اثر مفیدی دارد مدر و ملین تب و موافق طبع مزاج های ۱ می باشد سریع الهضم و برگرداننده مواد مرض است، جلا دهنده برای رفع درد درد و دیه و دل درد دور کمر و تپه های حاد و التهاب و گواتر و رفع تشنگی و تقویت اعصاب و حرکات دودی شکل روده ها و بیماری های پوستی و اسکوربوت به کار میرود صفرا را افزایش میدهد اسید خون را کم میکند برای زنان باردار مفید است از پیشرفت سرطان جلوگیری می نماید شیره تازه اسفناج از اسفناج پخته مفید تر است و آب خام آن به صورت غرغره برای درد گلو و لثهها و لوستین و از بورانی اسفناج برای رفع تشنگی و تب های حار و درد سینه و درد کمر و التهاب ریه استفاده میشود.
خوردن اسفناج پخته برای سرفه های خشک و آس و قلنج کبدی و روماتیسم و نقرس و رفع یبوست مفید است ضماد پخته یا خام آن روی درد مفاصل حار و درد کمر و آرام دموی حار که در سر و صورت و سایر اعضا به وجود میآید و همچنین روی درد رماتیسم و نقرس گردش زنبور و دماد تفاله پخته آن روی درد کمر مفید است.
. . .
اگر اسفناج پخته را با سفیدآب قلع روی جوشان و دمل ضماد کنند سرباز می کند.
برای خروج سنگ های مجاری ادرار کلیه و مثانه و بیماری یرقان عصاره آب اسفناج را با شکر مخلوط نموده و مصرف نمایید.
برای رشد موی سر و بهبود مرض کچلی روغن اسفناج را به سر بمالید.
برای معالجه دل درد و سردردهای باطن و تب کبد تخم اسفناج و به صورت خام یا دمکرده میل نمایید.
ضرر آن : به علت وجود اطلاعات ها و فسفات ها برای مفصلی مزاجها و بیماران نقرسی و روماتیسم و ورم روده و معده و سنگ های صفراوی ضرر دارد اسید اوریک و اوره و میزان فشار خون را افزایش می دهد باید اسفناج را با دارچین و روغن بادام بپزند و بخورند.
برای کسب اطلاعات بیشتر به سامانه رشد مراجعه کنید.
پاسخ ها