سردخانه صنعتی و انواع آن :
در کشورهای توسعه یافته و پیشرفته ستفاده از سردخانه صنعتی و تعداد آنها نشان توسعه یافتگی یک ملت بشمار می رود. امروزه استفاده از سردخانه صنعتی به منظور نگهداری محصولات پروتینی، لبنی، میوه جات، سبزیجات و غیره و توسط کشاورزان، باغداران، دامداران و .... بسیار گسترش یافته است. با استفاده از سردخانه صنعتی در قرون جدید بشر می تواند دسترسی دایم به تمام مواد در تمام فصول داشته باشد و علاوه براین میزان فساد و اسراف میوه و سبزیجات و مواد پروتینی کاهش می یابد.
بکارگیری و استفاده ی سردخانهها به قرن نوزدهم میلادی و ساخت نخستین سیکلهای تبرید تراکمی بازمی گردد. در در سالهای اولیه، سردخانهها بیشتر به شکل یخچالهایی با محفظه کوچک ساخته میشد و البته راهاندازی همین سیستم سرمایشی نیز نیاز به تجهیزات بزرگی داشت که مصداق آنها هیمن یخچالهای منازل می باشد. اما به مرور صنعت سرمایش پیشرفت کرده و دستگاههای سرمایشی جدید ساخته شدند.در حال حاضر سردخانههای صنعتی در مساحتهای چند هزارمتری و ابعاد بسیار بزرگ که بصورت اتاقهای مجزا می باشند؛ ساخته میشوند و از آنها برای حفظ و نگهداری مواد غذایی، محصولات کشاورزی، مواد دارویی و … استفاده میشود. در این مقاله سردخانه صنعتی چیست قصد داریم بیشتر با این دستگاهها و انواع آن آشنا شویم. شرکت مهتاب گستر آماده همکاری با واحدهای مختلف بمنظور نصب و راه اندازی سردخانه صنعتی جهت نگهداری و حفظ انواع موادغذایی، لبنی، میوه وسبزیجات، لبنیات ، دارو و ... بدون فساد در مدت زمان معین و قابل تنظیم می باشد. اعتماد شما، اعتبار ماست.
آیا می دانید که سردخانه صنعتی چیست؟
اکنون که قصد داریم دربارۀ سردخانه های صنعتی بعنوان تجهیزات سرمایشی وسیع و انواع آن صحبت کنیم، در ابتدا باید تعریفی از سردخانه صنعتی داشته باشیم و این تجهیزات صنعتی چه زمان و در چه کاربری هایی مورد نیاز ما قرار میگیرد. همین طور که از اسم آن بر میآید، منظور از سردخانه صنعتی محلی است که در آن سرما تولید شده و از این سرمای تولیدی برای نگهداری برخی مواد فسادپذیر استفاده میشود. این مواد اغلب شامل مواد غذایی، محصولات کشاورزی و پروتئینی و محصولات دارویی میشود. اگرچه در بسیاری از صنایع دیگر مانند صنایع شیمیایی و نظامی نیز ممکن است به اتاقکهای سرماساز نیاز پیدا شود.
سردخانههای صنعتی برخی موارد به صورت قابل حمل طراحی میشوند که به آنها سردخانه صنعتی متحرک اطلاق می گردد. این نوع از سردخانه های صنعتی در یک واحد کانتینر نصب شده و در مواقع لزوم قابل جابهجایی است. گاهی نیز سردخانهها به صورت ثابت طراحی میشوند به شکلی که انبار یا ساختمانی برای طراحی سردخانه ساخته شده، سپس تجهیزات لازم برای راه اندازی آن در اتاقکی جدا نصب میشود؛ که این تجهیزات در کنار هم وظیفۀ کاهش دما را در انبار یا ساختمان احداث شده برعهده خواهند داشت.
کاربردهای مهم و اساسی سردخانههای صنعتی همان انبار کالاها و محصولاتی است که در در اثر گرما دچار آسیبهای فیزیکی و شیمیایی شده و تازگی و کیفیت اولیه خود را از دست میدهند. این محصولات میتوانند شامل محصولات پروتئینی مانند انواع گوشت حیوانات، محصولات غذایی، صنایع دارویی، محصولات کشاورزی و … باشد. طبیعی است اگر یک سردخانه صنعتی نتواند محصولات مورد نظر را تحت شرایط طراحی شده طی مدت زمانی خاص و با کیفیتی خاص نگه دارد، به این معناست که سردخانۀ فوق تحت شرایط استاندارد طراحی نشده است و کارایی لازم را ندارد. به همین خاطر کار طراحی و ساخت سردخانههای صنعتی به دانش بالا، تجهیزات با کیفیت و نظارت کامل نیاز دارد.
مراحل اختراع و ساخت سردخانه های صنعتی :
در اعصار گذشته بشر جهت نگهداری و حفظ موادغذایی که قابلیت فساد داشتند از روشهای مختلفی از قبیل خشک و نمک سود نمودن، دفن محصولات غذایی در زیر سطح زمین و یا انبارکردن این محصولات در سردابهها و استفاده از برف و قالبهای یخ طبیعی و ... استفاده می کردند. با پیشرفت تکنولوژی پای صنعت به ساخت دستگاههای سرمایشی نیز کشیده شد. در اواخر قرن نوزدهم میلادی نخستین دستگاههای تبریدی ساخته شد. در این سیستمهای تبریدی از گاز آمونیاک یا آب به منظور تولید سرما استفاده میشد.در سالهای اولیه قرن بیستم علاوه بر دو نوع مبرد مذکور از گازهای فریونی نیز استفاده شد. فریون گازی بی بو بود که عملکردی ایدهآل در ساخت سیکلهای تبریدی داشت. به علاوه که مشکلاتی مانند مسمومیت را هم برای افراد ایجاد نمیکرد. به سبب استفاده از گازفریونی با این مزیتها، صنعت گستردهتر شده و نخستین یخچالهای صنعتی و خانگی نیز به این شکل تولید شدند. در سال 1985 در قراردادی که به نام قرارداد وین مطرح گردید، اعلام شد که به خاطر مشکلات زیست محیطی لازم است کشورهای سازندۀ سیکلهای تبریدی استفاده از گازهای فریونی را محدود کنند. همین عامل سبب شد تا شرکتهای تولید کننده به سراغ دیگر گازهای مبرد بروند و گازهای مبرد متفاوتی را با فرمولهای شیمیایی مختلف تولید کنند. علیرغم ساخت سیکلهای تبرید از اواخر قرن نوزدهم میلادی چیزی حدود سی سال طول کشید تا اولین دستگاههای سرماساز به صورت رسمی مورد استفاده قرار بگیرند. نخستین سردخانهها در کارخانههای آبجو سازی مورد بهره برداری قرار گرفتند. از گاز آمونیاک نخستن مرتبه در فرانسه استفاده شد و بعدها امریکاییها نیز به استفاده از این گاز به عنوان مبرد روی آوردند. در سال 1900 میلادی به صورت رسمی دستگاههای تبرید تراکمی وارد بازار تجاری شدند و در صنایع غذایی، شیمیایی و یخ سازی مورد استفاده قرار گرفتند. سردخانهها به طور کلی در چهار دسته گنجانده میشوند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با سردخانه صنعتی به وب سایت مهتاب گستر مراجعه نمایید.
انواع سردخانه :
1-سردخانه های خانگی( یخچال فریزرهای منازل)
2-سردخانه های مورد استفاده در فروشگاهها ، هتلها، رستورانها، فست فودها و ... که به اسم یخچال های فروشگاهی معروف هستند.
3-سردخانه های تجاری که مورد استفاده در فروشگاه های زنجیره ای و رستورانها بسیار بزرگ استفاده می گردد(جهت انبارگردانی)
4-سردخانه های صنعتی که در صنایع و کاربری های مختلف جهت نگهداری و انبار مواد غذایی و محصولات فساپذیر در بازه زمانی معینی استفاده می گردند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با سردخانه صنعتی به وب سایت مهتاب گستر مراجعه نمایید.
پاسخ ها