در هنگام کابل کشی، از سینی های کابل برای نگهداری و هدایت کابل های الکتریکی به عنوان عایق مورد استفاده برای توزیع برق، کنترل و ارتباطات استفاده میشود. سینی کابل، جایگزین سیم کشی باز و سیستم های لوله کشی برق است. اغلب برای مدیریت هدایت کابل در ساخت و ساز تجاری و صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد. به طور کلی میتوان بیان کرد سینی کابلی که در هنگام تغییرات در یک سیستم سیمکشی وجود دارد، مفید است؛ زیرا میتوان کابل های جدید را با قرار دادن در سینی های کابل موجود به جای کشیدن آنها از طریق یک لوله جدید، اجرا کرد.
طبق استانداردهای جهانی، یک شبکه مجهز به سینی کابل یک واحد یا مجموعه ای از واحدها یا بخش ها و اتصالات مربوط به آن است که برای شبکه ساختاری سخت، نگهداری، بستن ایمن کابل ها و مسیرهای هدایت کابل ها مورد استفاده قرار میگیرد.
در عصر کنونی سینی های کابل بخشی ضروری از ساخت و ساز صنعتی و تجاری با ارائه راه حل های سریع، اقتصادی و قابل انعطاف برای مسائل اجرایی پیش رو هستند. سینی های کابل قادر به پشتیبانی از انواع روشهای سیم کشی هستند که عبارت از خطوط برق،کابل های توزیع برق،سیم کشی سیستم های کنترلی حساس،سیم کشی تجهیزات ارتباطی و مخابراتی،کابلهای نوری (فیبر نوری) است.
اکثر سینیهای کابل از جنس فلز مقاوم در برابر خوردگی (فولاد با کربن پایین، فولاد ضد زنگ یا یک آلیاژ آلومینیم) یا از فلزی با آبکاری مقاوم در برابر خوردگی (روی یا اپوکسی) ساخته می شوند.
انتخاب جنس سینی کابل برای هر نوع نصب خاص بستگی به محیط نصب (خوردگی و ملاحظات الکتریکی) و بودجه دارد. جنس به کار رفته در ساخت سینی کابل نقش مهمی در دوام آن دارد.
سینی کابل فولادی از فولاد با کیفیت ساختاری بالا توسط فرایند شکل گیری با نورد مستمر ساخته میشوند. همچنین فرایند فرم دهی و اکسترود باعث افزایش استقامت مکانیکی آنها می شود.
مزایا: سینی های کابل فولادی، استقامت مکانیکی بالا و هزینه کم است.
معایب: وزن بالا، هدایت الکتریکی پایین و مقاومت نسبتا ضعیف در برابر خوردگی است. میزان خوردگی به عوامل بسیاری مانند محیط، پوشش یا حفاظت در نظر گرفته شده و دستورالعمل ساخت فولاد سینی کابل بستگی دارد. برخی شرکت های سازنده، پوشش و آبکاری خاص برای بهبود مقاومت در برابر خوردگی فولاد پیشنهاد می دهند. این موارد شامل پیش گالوانیزه، گالوانیزه گرم (پس از ساخت)، اپوکسی و رنگ های خاص است.
این نوع سینی های کابل ضد زنگ، مقاومت بالا در برابر رطوبت، خمش و دمای بالا دارد. همچنین خاصیت ضد زنگ، مقاوم در برابر رنگدانه ها، مواد شیمیایی آلی و غیر آلی در دمای بالا را نیز دارد.
این نوع سینی های کابل ساخته شده از آلومینیم اکسترود شده اغلب به دلیل نسبت بالای استقامت به وزن خود، داشتن بهترین مقاومت در برابر محیط های با درصد خوردگی بالا و سهولت نصب مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین این نوع سینی کابل مزایای سبک وزن بودن و بدون نیاز به تعمیر و نگهداری را دارا است و از آنجا که این نوع سینی کابل مغناطیسی نیستند،تلفات الکتریکی نیز به حداقل می رسد.
پرکاربردترین نوع پوشش برای سینی های کابل، گالوانیزه کردن آن است. این پوشش مقرون به صرفه است، در مقابل طیف گسترده ای از مواد شیمیایی محیطی محافظت خوبی انجام می دهد و اگر دچار خراش یا برش بر روی بدنه خود نشود، آسیب نخواهد دید. این روش به صورت سرد و گرم انجام میشود.
اغلب سینی های کابل از فولاد، آلومینیم یا پلاستیک تقویت شده فیبری (فایبرگلاس) ساخته می شوند و در 5 نوع پایه در دسترس هستند که عبارت از سینی کابل نردبانی، ساده، مشبک، کانالی و کابل سبدی است.
برای اتصال بین دو سینی با هم از رابط سینی کابل استفاده می شود. برای تبدیل یک مسیر در سینی به دو مسیر از سه راهی سینی کابل استفاده می کنند. همچنین برای تبدیل یک مسیر به سه مسیر نیز از چهارراهی سینی استفاده می شود و برای پوشش دادن روی سینی (برای زیبایی و محافظت بیشتر) در سینی کابل مورد استفاده قرار میگیرد. در همین راستا برای تغییر مسیر در سینی کابل کشی از زانویی سینی کابل استفاده می کنند. برای نصب سینی برق بر روی سقف، دیوار یا با ارتفاع از روی زمین نیز از ساپورت سینی کابل استفاده میشود. همچنین برای نصب اجزای سینی کابل به یکدیگر از پیچ کله قارچی به همراه مهره و واشر مخصوص سینی کابل استفاده میکنند.
پاسخ ها