نان روغنی که در شهر یزد تهیه میشود نان سوروک است. در صورتی که به این شهر سفر کرده باشید قطعا دیدهاید که این نان را به صورت خانگی در خیابانهای شهر درست کرده و داغ و تازه میفروشند. این نان سنتی و خوشمزه یکی از پرطرفدارترین نانهای این استان است که امروز قصد داریم طرز تهیه آن را به شما آموزش دهیم؛ پس در ادامه با ما همراه باشید.
ابتدا یک قاشق شکر و خمیرمایه را با حدود نصف استکان آب ولرم مخلوط می کنیم، ( در صورتیکه از مایه فعال استفاده میکنید میتوانید این مرحله را حذف کنید). سپس کمی آرد به آن اضافه می کنیم و آن را به مدت 15 دقیقه در جایی گرم قرار می دهیم تا حجم خمیرسه برابر افزایش پیدا کند.
نمک، آرد و آب را مخلوط می کنیم، تخم گشنیز و گلرنگ آسیاب شده را (لازم نیست کاملا پودر شود تنها در صورتیکه کمی ریز شود کافی است) به آن اضافه کرده و خوب ورز می دهیم و در آخر مایه خمیر را به آن اضافه می کنیم. در این مرحله باید خمیر را به خوبی ورز دهیم (حدود ده دقیقه آن را ورز دهید). کمی آرد در کنار دستتان قرار دهید تا در صورت نیاز دستتان را به آرد آغشته کنید تا خمیر به دستتان نچسبد. روی خمیر را با استفاده از پارچهتمیز یا کیسه میپوشانیم و در جایی گرم قرار میدهیم (میتوانید ظرف را زیر پتو قرار دهید.)
بعد از حدود 1 ساعت مجددا خمیر را ورز میدهیم و آن را به اصطلاح چانه میکنیم و به مدت نیم ساعت به آن استراحت میدهیم. با کمک وردنه خمیرها را باز کنید تا به ضخامت حدود 0/5 سانتیمتر برسد.
در تابه مقداری روغن کنجد بریزید تا داغ شود، سپس آن را در تابه سرخ کنید بعد از آنکه یک طرف کامل طلایی رنگ شد آن را برگردانده و طرف دیگر را هم خوب سرخ کنید. در صورت تمایل میتوانید مقداری شکر روی نانهایی که سرخ کردید بریزید و در ظرف مناسب سرو کنید.
سورک یزدی با آرد سورک
پاسخ ها