در گذشته، فعالیت کاشت مو بیشتر در بین مردان مرسوم بود اما امروزه از آنجایی که متاسفانه ریزش مو در بین زنان نیز مشاهده میشود و با گذشت زمان، این ریزش برای بانوان بیشتری اتفاق میافتد، تمایل به کاشت و یا ترمیم مو در بین بانوان نیز بیشتر شده است. به طور کلی کاشت مو در زنان و مردان، تفاوتهای زیادی دارد که بخش زیادی از آن، ناشی از تفاوتهای ساختاری، بیولوژیکی و ارثی در بین آنهاست. با وجود این، کاشت مو در زنان نیز اغلب با موفقیت همراه است.
اما با این حال، این تفاوتها باعث میشود پروسه و فرایند کاشت مو در بین زنان و مردان فرق داشته باشد که در ادامهی این مطلب به بیان و تشریح علت هرکدام از آنها میپردازیم:
علل ریزش مو: ممکن است تعدادی از دلایل ریزش مو، در بین زنان و مردان یکسان باشد مانند ژنتیک، اختلالات هورمونی، داشتن یک بیماری خاص و استفاده از داروهای آن و... اما با این حال، ممکن است دلایل ریزش مو در بین بانوان ناشی از دلایل خاصی مانند بارداری، زایمان، استفاده زیاد از مواد شیمیایی و رنگموهای غیراستاندارد، استفاده از شامپوهای نامناسب، موخوره، کمبود روی و آهن در بدن و کم خونی باشد که در برخی از خانمها، سبب ریزش مو به صورت کوتاه مدت و در برخی دیگر، به صورت بلندمدت ظاهر میشوند.
تفاوت کاشت مو برای زنان و مردان: یکی از دلایلی که سبب میشود روشهای بکاربرده شده در کاشت مو در بین زنان با مردان تغییر کند، تفاوت نواهی دهنده یا همان بانک مو است. بانک مو در مردان به صورت ثابت است به گونهای که تراکم موها در قسمت بانک با سایر نقاط سر، یکسان نیست. علت ثابت بودن بانک مو در مردان این است که موهای این نواحی، تحت تاثیر دی هیدرو تستوسترون (DHT) قرارنگرفتهاند. اما بانک مو در زنان به صورت غیر ثابت است که باعث میشود تراکم موها در قسمت بانک با سایر نقاط سر یکسان باشد که این بانک مو در زنان، تحت تاثیر دی هیدرو تستوسترون قرار دارد.
کاشت موی بلند و برداشت گرافتهای مو: یکی دیگر از تفاوتهای کاشت مو در بین آقایان و بانوان، استفاده از تکنیک کاشت موی بلند است. تکنیک کاشت موی بلند، روشی است که در آن موهای کاشتهشده از ابتدای کاشت، بلند هستند و دیگر نیازی نیست که شخص، در مدت زمان زیادی به انتظار رشد موهای خود بنشیند. همانطور که حدس زده میشود، این روش کاشت مو برای زنان بسیار کاربردیتر از مردان است.
در اغلب اوقات، میزان تاسی و کچلی در بین زنان، بسیار کمتر و محدودتر از مردان است و به همین سبب در زمان کاشت مو برای بانوان، به تعداد گرافتهای مویی کمتری مورد نیاز است تا تمامی نواحی مورد نظر برای کاشت مو را پوشش دهد؛ متعاقبا، مدت زمانی که طول میکشد تا گرافتهای مویی در پوست سر خانمها کاشته شوند، بسیار کمتر از مردان است. به همین سبب، کاشت گرافت مو هم از لحاظ تعداد آن و هم از لحاظ مدت زمان انجام عمل، برای زنان بسیار کمتر و آسانتر از مردان است.
مدت زمان انجام جراحی و هزینههای آن: با توجه به این که میزان کچلی در زنان بسیار کمتر از مردان است، مدت زمان انجام جراحی برای کاشت مو در بین بانوان، بسیار کمتر از مردان خواهد بود و همین امر سبب میشود مراقبتهای بعد از عمل کمتری داشته باشد و پس از انجام کاشت، در تعداد جلسههای کمتری برای چکاپ آن، به پزشک مربوطه مراجعه کنید. در نهایت، همه این عوامل سبب میشوند که هزینههای کاشت مو برای زنان، بسیار کمتر از مردان باشد.
تفاوت بانک مو در زنان با مردان: دیگر تفاوت کاشت مو در بین زنان و مردان را میتوان این امر دانست که اگر آقایان، دارای بانک موی مناسبی در قسمت سر خود نباشند، میتوان از بانک موی سایر اعضای بدن آنها برای کاشت موی سر استفاده کرد مانند سینه آنها. اما در کاشت مو برای زنان، چنین امکانی وجود ندارد و قابلیت برداشت مو از سایر اعضای بدن وجود ندارد.
جمع بندی
همانطور که گفته شد، امکان ریزش موی شدید و کچلی در زنان، بسیار کمتر از مردان است؛ در نتیجه، بسیار معمول و طبیعی است که تقاضای بانوان برای کاشت مو، بسیار کمتر از آقایان باشد. اما با این حال، با توجه به تمامی مطالب گفته شده درباره کاشت مو برای زنان، انجام این عمل بر روی آنها بسیار سادهتر و کمهزینهتر است و مدت زمانی که طول میکشد تا کاشت مو در آنها به نتیجه برسد، کوتاهتر از مردان است. به همین سبب، زنان هم به راحتی میتوانند با انجام معاینات لازم توسط پزشک مربوطه و با نظر او، اقدام به کاشت مو کنند. توجه داشته باشید برای اینکه مطمئن شوید کاشت مو برای شما مناسب است یا خیر، حتما در جلسات مشاوره در کلینیکها و مطبها، به پزشکان و متخصصین مربوطه مراجعه کنید و در صورت تایید آنها، اقدامات لازم را انجام دهید.
پاسخ ها