علی روحانی؛ برنامه نویس وب

علی روحانی؛ برنامه نویس وب

هر چه درباره برنامه نویسی و ماشین و گیمینگ بخونم و برام جالب باشه، اینجام می نویسمش
توسط ۱ نفر دنبال می شود

تلسکوپ SPHEREx ناسا و ماهواره های PUNCH به فضا پرتاب شدند [ساعت]

تلسکوپ SPHEREx و ماهواره‌های PUNCH ناسا به فضا فرستاده شدند [تماشا کنید]

2 پروژه ناسا که SPHEREx و PUNCH نام دارند، به کشف اسرار کیهان و پیش‌بینی فعالیت‌های خورشید کمک خواهند کرد.

اسپیس ایکس در مأموریت مهمی که موشک فالکون 9 انجام می‌دهد، 2 پروژه مهم ناسا، تلسکوپ فضایی SPHEREx و کاوشگرهای خورشیدی PUNCH را از پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ کالیفرنیا به مدار برد.

طبق گزارش‌های منتشرشده، این پرتاب ساعت 06:40 صبح امروز به وقت ایران انجام شده است. تلسکوپ SPHEREx از ابزارهای علمی ناسا است که روی نور فروسرخ تمرکز دارد و می‌تواند اطلاعات ارزشمندی درباره‌ کهکشان‌های دور، ابرهای غبار کیهانی و جو سیارات فراخورشیدی ارائه کند.

در ویدیوی زیر شاهد رهاسازی تلسکوپ SPHEREx در مدار هستیم:

یکی از ویژگی‌های مهم SPHEREx این است که برخلاف تلسکوپ جیمز وب که روی بخش‌های کوچک اما با جزئیات آسمان تمرکز دارد، این تلسکوپ برای اولین بار، کل آسمان را در 102 طول موج فروسرخ نقشه‌برداری کند. به گفته «نیکی فاکس»، مدیر علمی ناسا، این کار شبیه «اسکن‌کردن داخل کره» است.

تصویر زیر دید SPHEREx ناسا در مجاورت سیاره زمین را نشان می‌دهد:

تلسکوپ SPHEREx و ماهواره‌های PUNCH ناسا به فضا فرستاده شدند [تماشا کنید]

SPHEREx دو سال آینده، اطلاعات بیش از 450 میلیون کهکشان و 100 میلیون ستاره‌ راه شیری را ثبت خواهد کرد و به پرسش‌هایی درباره‌ تکامل کیهان و منشأ آب در منظومه‌ شمسی پاسخ خواهد داد.

هدف ماهواره‌های PUNCH ناسا

در کنار SPHEREx، پروژه PUNCH نیز به فضا رفت؛ مأموریت 165 میلیون دلاری که هدف آن بررسی نحوه تبدیل‌ شدن تاج خورشید به بادهای خورشیدی است. این بادها حباب عظیمی به نام هلیوسفر را اطراف منظومه شمسی تشکیل می‌دهند اما هنوز فرایند شکل‌گیری و انتشار آنها دقیق مشخص نیست.

ویدیوی زیر لحظه استقرار ماهواره‌های PUNCH در مدار زمین را نشان می‌دهد:

PUNCH شامل 4 ماهواره کوچک می‌شود که به کمک مفهومی موسوم به تصویربرداری قطبی نقشه سه‌بعدی دقیقی از پدیده‌هایی مثل شراره‌های خورشیدی و پرتاب جرم تاجی تهیه می‌کنند؛ پدیده‌هایی که می‌توانند بر میدان مغناطیسی زمین، ارتباطات ماهواره‌ای و حتی سیستم‌های برق‌رسانی تأثیرگذار باشند.

یکی از بخش‌های قابل‌توجه این مأموریت توانایی شبیه‌سازی خورشیدگرفتگی کامل به‌صورت 24 ساعته است. یکی از ابزارهای PUNCH، با ایجاد کسوف مصنوعی دائمی، تاج خورشیدی را با کیفیتی بسیار بالاتر از آنچه در خورشیدگرفتگی‌های طبیعی می‌بینیم، ثبت خواهد کرد.

در انتها گفته شده این 2 پروژه ناسا در مدارهای متفاوتی فعالیت خواهند کرد؛ SPHEREx باید همیشه از گرمای خورشید در امان باشد اما PUNCH برعکس، دائم در معرض نور خورشید خواهد بود. PUNCH حداقل 2 سال بادهای خورشیدی را بررسی می‌کند و SPHEREx نیز طی 2 سال آینده، به نقشه‌برداری بی‌سابقه‌ای از کیهان دست می‌زند.

علی روحانی؛ برنامه نویس وب
علی روحانی؛ برنامه نویس وب هر چه درباره برنامه نویسی و ماشین و گیمینگ بخونم و برام جالب باشه، اینجام می نویسمش

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋