نسخههای اولیه DrugGPT میتوانند لیستی از داروهای توصیهشده را معرفی و همچنین عوارض احتمالی و تداخلات دارویی را مشخص کند.
دانشمندان دانشگاه آکسفورد ابزار هوش مصنوعی جدیدی با نام DrugGPT را توسعه دادهاند که برای تجویز داروها به پزشکان کمک میکند. با کمک این ابزار، پزشکان به اطلاعات و توصیههایی دسترسی پیدا میکنند که میتواند در تجویز و توضیح نحوه مصرف دارو به بیماران استفاده شود.
براساس گزارش گاردین، این ابزار که ظاهراً در انگلستان راهاندازی شده است، چتباتی را به پزشکان و سایر متخصصان حوزه مراقبتهای بهداشتی ارائه میکند که در آن با واردکردن شرایط بیمار، توصیههایی دریافت میکنند. نسخههای اولیه DrugGPT میتوانند لیستی از داروهای توصیهشده را معرفی کند و همچنین عوارض احتمالی و تداخلات دارویی را نیز مشخص میکند.
هرچند برخی نهادها در گذشته از پزشکان خواسته بودند که از ابزارهای هوش مصنوعی برای تجویز دارو و تشخیصهای خود استفاده نکنند، اما درحالحاضر بعضی از پزشکان از ابزارهایی مانند ChatGPT و Gemini برای بررسی تشخیص خود استفاده میکنند.
بااینحال، پروفسور «دیوید کلیفتون» که تیم او در آزمایشگاه هوش مصنوعی آکسفورد این پروژه را رهبری میکند، درباره اثربخشی DrugGPT میگوید این ابزار توانسته در آزمونهای مجوز پزشکی ایالاتمتحده «عملکردی قابلرقابت با متخصصان انسانی داشته باشد».
کلیفتون که همچنین در مؤسسه ملی تحقیقات بهداشت و مراقبت (NIHR) یک استاد پژوهشی است، میگوید:
«تصور کنید که یک پزشک عمومی هستید و همیشه سعی میکنید از دستورالعملهای پزشکی که هر سال بهروزرسانی میشوند، اطلاع داشته باشد. انجام این کار دشوار است. اما مهم این است که انسان را از این چرخه خارج نکنیم. کامپیوتر همیشه باید مانند یک کمک خلبان به انسانها کمک کنند. [DrugGPT نیز] یک شبکه ایمنی است که توصیههای آن را میتوانید با توصیههای خودتان مقایسه کنید.»
علاوهبراین، در تحقیقات قبلی تخمین زده شده بود که حدود 237 میلیون خطای مربوط به تجویز دارو هر ساله در انگلستان رخ میدهد که این امر جان بیش از 1700 نفر را میگیرد. دانشمندان اشاره کردهاند که هوش مصنوعی DrugGPT میتواند این میزان را کاهش دهد.
پاسخ ها