علی روحانی؛ برنامه نویس وب

علی روحانی؛ برنامه نویس وب

هر چه درباره برنامه نویسی و ماشین و گیمینگ بخونم و برام جالب باشه، اینجام می نویسمش
توسط ۱ نفر دنبال می شود

دبیر انجمن صنفی VOD: مقررات نباید قهری باشد، بلکه باید توسط قانون حمایت شود

دبیر انجمن صنفی VODها: تنظیم‌گری نه با زور، بلکه باید با پشتوانه قانون باشد

دبیر انجمن صنفی VODه تأکید دارد تنظیم‌گری با ضرب و زور شدنی نیست و باید با منطق و پشتوانه قانونی در آن وجود داشته باشد.

دبیر انجمن صنفی شرکت‌های نمایش ویدئویی بر‌خط تأکید دارد تنظیم‌گری با ضرب و زور شدنی نیست و باید با منطق مشخص و پشتوانه قانونی باشد. عسگرپور اعتقاد دارد در این اکوسیستم جای خالی تنظیم‌گر به‌شکل قانونی حس می‌شود.

به گزارش دیجیاتو و به نقل از روابط عمومی انجمن VODها، سومین گردهمایی انجمن صنفی شرکت‌های نمایش ویدئویی برخط با حضور اعضای صنف برگزار شده و در این جلسه دغدغه‌های صنف درزمینه تنظیم‌گری و لزوم حفظ اتحاد میان اعضا مطرح شد.

«محمدمهدی عسگرپور»، دبیر انجمن، در این نشست با اشاره به اهمیت وضعیت تنظیم‌گری در حوزه VOD و مشکلاتی که در این عرصه وجود دارد، گفت:‌

«وضعیت فعالیت وی‌او‌دی‌ها نسبت به سال قبل به‌لحاظ دغدغه مهم تنظیم‌گری تغییری نکرده است و همچنان ابهامات زیادی در این زمینه وجود دارد. ما با اکوسیستمی مواجه هستیم که جای خالی تنظیم‌گر به‌شکل قانونی حس می‌شود. علی‌رغم اینکه ممکن است نهادی وجود داشته باشد که بخشی از حاکمیت است و به‌نوعی کار تنظیم‌گر را انجام می‌دهد، اما همه ما می‌دانیم که واقعیت این موضوع چیست. اتفاقات و تصمیمات در این محدوده‌ها با ضرب و زور شدنی نیست و باید دارای منطق مشخص و پشتوانه قانون باشد.»

به گفته وی، از حدود سه سال قبل متن‌های زیادی نوشته شد که در آن‌ها لزوم وجود وجه قانونی درزمینه تنظیم‌گر موردتأکید قرار گرفت؛ جلسات زیادی نیز در این زمینه تشکیل شد که یکی از آن‌ها در مرکز پژوهش‌های مجلس بود. اما یکی از موارد عجیبی که او در این زمینه با آن مواجه شد، این بود که در همان ابتدای کار همه بر سر یک تعریف می‌ماندند و آن «صوت و تصویر فراگیر» بود: «هرچند که خیلی‌ها فکر کردند کیمیای سحرآمیز دست خودشان است و البته وقتی تعریف را ارائه دادند، معلوم می‌شد برداشت آنان نقایصی دارد.»

دبیر انجمن صنفی VODها: تنظیم‌گری نه با زور، بلکه باید با پشتوانه قانون باشد

عسگرپور با اشاره به اینکه انجمن پیش‌نویسی از قانون انتظام‌بخشی نمایش ویدئویی برخط تهیه و تنظیم کرده است، گفت: «ما جزو معدود نهادهای صنفی هستیم که یک پیش‌نویس به‌عنوان پیشنهاد ارائه کرده‌ایم. ما تلاش کردیم با فهم خودمان و به‌واسطه مشورت با دوستان به یک پیش‌نویس روشن از تنظیم‌گر برسیم تا اگر زمانی مورد سؤال قرار گرفتیم، آماده پاسخگویی باشیم و این متن به جاهای مختلف ارائه شد. شاید اگر تعادل در یک سال گذشته به‌هم خورده است، به این دلیل بوده که این پیش‌نویس وجود داشته است و اگر نبود، شاید با مسیر یک‌طرفه‌ای مواجه می‌شدیم که یک نهاد تنظیم‌گر می‌توانست عامل برهم‌خوردن اوضاع باشد.»

دبیر انجمن صنفی VODها با اعتقاد بر اینکه مخاطب این روزها سراغ محتوای محبوب خود را از پلتفرم‌ها می‌گیرد، گفت: «یکی از خوشبختی‌هایی که متوجه برخی اعضای ما می‌شود، این است که محتوای قابل‌توجهی را به مخاطبان ارائه می‌کنند. سال‌ها مخاطبان از تلویزیون در ماه رمضان سریال می‌دیدند، اما به دلایلی دیگر موقعیت مثل قبل نیست و این مسئولیت تا حدی بر عهده وی‌او‌دی‌ها بوده و ظرفیت‌های کمی و کیفی این شرکت‌ها بسیار بالاست.»

«تنظیم‌گری نیازمند قانون است نه آیین‌نامه»

او در پاسخ به پرسش یکی از اعضای انجمن در مورد تلاش ساترا برای گسترده‌تر کردن زمینه فعالیت خود با برگزاری مجمع و شکل‌دهی شورا و تدبیر انجمن در مقابل آن گفت:

«شبیه همین اتفاق در حوزه سینما نیز رخ داد. در سال‌های 1389 و 90، مسئولان وزارت ارشاد وقت در مقابله با خانه سینما آمدند و گفتند که فعالیت شما خیلی برای ما مهم است و می‌خواهیم با هنرمندان در ارتباط باشیم، ولی بهتر است صنف کنار برود و افراد یکی یکی جذب شوند. در آنجا هم گفتند هر کسی که می‌خواهد، می‌تواند ثبت‌نام کند و ممکن است نوبت به شما نرسد و... . این موجب شد عجله‌ای در میان گروهی از سینماگران به‌وجود آید. البته اغلب سینماگران متوجه شدند که این کار شکل قانونی ندارد و وارد این جریان نشدند. همان‌طور که اکنون ساترا که با ردیف بودجه و نه قانون اداره می‌شود، تقریباً با همان شیوه عمل می‌کند. مجموعه صداوسیما می‌تواند نهادهای درونی مربوط به خود را مدیریت کند. بنابراین اگر صداوسیما قصد دارد نهادی مانند ساترا را برای تنظیم‌گری بخش خصوصی داشته باشد، ابتدا باید مصوبه مجلس را دریافت کند. واگذاری تنظیم‌گری به هر نهادی نیازمند قانون است و نه آیین‌نامه.»

عسگرپور اعتقاد دارد چنین نهادی که با ابهامات قانونی قصد دارد فعالان پلتفرم‌ها را جذب کند و مجمع عمومی تشکیل دهد، اسمی هم روی این مجمع عمومی نمی‌تواند بگذارد: «موقعیت چنین است که یک مسئول تصمیم می‌گیرد مثلاً هفت یا هشت نفر از فعالان صنف را در کنار خود جمع کند، اما از‌آنجا‌که این کار مبنای قانونی ندارد، با آمدن مدیر بعدی وضعیت می‌تواند کاملاً تغییر کند. حالا ممکن است همکاران ما شتاب‌زده عمل کنند و بگویند ما باید برویم و اگر نرویم اوضاع بد می‌شود؛ در سینما نتیجه این بود که هرچه سینماگران بیشتری رفتند، اوضاع سخت‌تر شد.»

او با طرح این سؤال که این رفتن قرار است چه حاصلی داشته باشد؟ اظهار داشت: «یا باید اعضای صنف در گلوگاه مجوز ساخت قرار گیرند یا نمایش. آیا تصور می‌کنید این دوستان چنین فرصتی را به دست فعالان پلتفرم‌ها می‌سپارند؟ این واقعیت را درباره ساترا باید بپذیریم که ساختار آنجاست که موجب می‌شود مدیرانش چنین تصمیماتی بگیرند.»

واکاوی علت عقب‌نشینی در برابر ساترا

«مهدی کوهیان»، حقوق‌دان، از منظر حقوقی درباره سؤال مطرح‌شده در مورد اقدامات اخیر ساترا توضیح داد: «صحبت‌هایم را با آماری درباره صداوسیما آغاز می‌کنم. اعتبارات هزینه‌ای سازمان صداوسیما در سال گذشته، آنچه مصوب شده ۱۰۱,۱۱۹,۲۸۳ میلیون ریال، ابلاغی ۹۷,۱۰۸,۶۴۶ میلیون ریال و تخصصی ۸۸,۹۹۸,۸۰۶ میلیون ریال است. در بخش تملک دارایی هم مبالغی اختصاص یافته که آن عدد ۳,۴۳۲,۶۶۱ میلیون ریال است.»

دبیر انجمن صنفی VODها: تنظیم‌گری نه با زور، بلکه باید با پشتوانه قانون باشد

وی در ادامه به قانون مبارزه با تجهیزات ماهواره اشاره کرد که در آنجا وظایفی برای سازمان صداوسیما و ارشاد تعیین شده بود تا مردم را از تولیدات خارجی به‌سمت داخل بیاورند: «شما این حجم از سرمایه‌ای را که از ملت هزینه می‌شود با پلتفرم‌هایی که فعال هستند مقایسه کنید و بعد به این پرسش پاسخ دهید که چه کسی در اجرای این تکلیف موفق‌تر بوده است؟»

کوهیان در مورد تنظیم‌گری نیز خاطر نشان کرد برنامه ششم توسعه همه‌چیز را روشن کرده و گفته است کل ماجرا باید به سازمان‌های مردم‌نهاد و رگولاتوری از بخش دولتی واگذار شود:

«آیین‌نامه را هم که خود آقای رئیسی ابلاغ کردند و یک سال به صداوسیما و ارشاد وقت دادند که تصدی‌گری‌ها و صدور مجوزها را به سازمان‌های مردم‌نهاد واگذار کنند. باید تا بهمن‌ماه منتظر باشیم که اگر تا آن زمان اقدامی صورت نگرفت، سازمان برنامه بودجه خود وارد میدان شود. این تکلیف سازمان برنامه بودجه است که اگر این‌ها عمل نکردند، وارد شود و مسئولیت را واگذار کند.»

او معتقد است بسیاری از عقب‌نشینی‌های اعضای صنف در مقابل فشارهای ساترا به‌دلیل ناآشنایی با محدوده اختیارات است.

نوروزی بازرس انجمن نیز در این نشست تأکید کرد آنچه می‌تواند موجب قوی‌تر‌شدن صنف شود، اتحاد میان اعضاست: «پلتفرم‌ها و شرکت‌های فعال در عرصه VOD با اتحاد و کنار هم قرار‌گرفتن می‌توانند به یاری هم بیایند و موجب پیشرفت شوند. فراز و فرودهایی همواره بوده است، اما باید بتوانیم چالش‌های عرصه تنظیم‌گری را به کمترین میزان برسانیم. اینکه بتوانیم موفقیت‌های بیشتری به‌دست آوریم، نیازمند این است که محکم‌تر از قبل کنار هم باشیم. اعضا به‌واسطه همین هم‌نشینی‌ها می‌توانند از مشکلاتی که برایشان ایجاد شده است، بگویند و این به‌اشتراک‌گذاشتن اتفاقات در انجمن می‌تواند منجر به ارائه پاسخ‌های محکم‌تر شود.»

علی روحانی؛ برنامه نویس وب
علی روحانی؛ برنامه نویس وب هر چه درباره برنامه نویسی و ماشین و گیمینگ بخونم و برام جالب باشه، اینجام می نویسمش

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋