علی روحانی؛ برنامه نویس وب

علی روحانی؛ برنامه نویس وب

هر چه درباره برنامه نویسی و ماشین و گیمینگ بخونم و برام جالب باشه، اینجام می نویسمش
توسط ۱ نفر دنبال می شود

ضوابط تامین برق مراکز ماینینگ ارز دیجیتال تصویب شد: قیمت هر کیلووات ساعت برق مصرفی برای ماینینگ ۲۵۳۰ تومان

مقررات تأمین برق مراکز استخراج رمزارز تصویب شد: بهای 2530 تومانی هر کیلووات-ساعت برق مصرفی برای ماینینگ

این مقررات با توجه به مصوبه هیئت وزیران درخصوص استخراج رمزارزها از سوی وزارت نیرو تهیه و تصویب شد.

وزارت نیرو مقررات تأمین برق مراکز استخراج رمزارز را تصویب کرد. براین‌اساس، بهای هر کیلووات-ساعت برق مصرفی مراکز استخراج رمزارز برابر با قیمت متوسط ریالی صادراتی برق براساس نرخ تسعیر سامانه نیما و درحال‌حاضر 2530 تومان است. البته تخفیف‌هایی برای این مراکز نیز در نظر گرفته شده.

مقررات تأمین برق مراکز استخراج رمزدارایی‌ها با توجه به مصوبه هیئت وزیران درخصوص استخراج رمزارزها از سوی وزارت نیرو تهیه و تصویب شد. هدف از آن تبیین شرایط تأمین برق مراکز مذکور و ایجاد وحدت رویه در شرکت‌های برق منطقه‌ای و توزیع نیروی برق عنوان شده است.

معاونت‌های حوزه ستادی، شرکت مادر تخصصی توانیر، تولید نیروی برق حرارتی، سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و مؤسسات و مراکز آموزشی و پژوهشی وابسته به وزارت نیرو باید این سند را اجرا کنند.

تعرفه برق

وزارت نیرو بهای هر کیلووات-ساعت برق مصرفی مراکز استخراج رمزارز را برابر با 2530 تومان تعیین کرده است. این نرخ هر سه ماه یک بار بر مبنای متوسط ریالی برق صادراتی و براساس میانگین سه‌ماهه نرخ تسعیر سامانه نیما، توسط شرکت توانیر اصلاح و به‌روزرسانی می‌شود.

مرکز استخراج رمزارز

در جهت گسترش مراکز استخراج رمزدارایی بزرگ مقیاس، بهای برق دریافتی درصورت اتصال به سطوح ولتاژ 400 و 230 کیلوولت با 20 درصد تخفیف و سطوح ولتاژ 132، 66 و 63 کیلوولت با 12 درصد تخفیف محاسبه می‌شود.

همچنین مراکز استخراجی که ارز حاصل از صادرات رمزارز خود را براساس ضوابط بانک مرکزی به چرخه اقتصادی کشور بازگردانند، از تخفیف حداکثر 10 درصدی برخوردار خواهند شد.

شرکت برق همچنین موظف شده است تا به‌منظور تضمین پرداخت بهای برق مصرفی این دست از مشترکین، متناسب با قدرت انشعاب، تضمین معتبر معادل با آن را دریافت کند.

روش‌های مجاز تأمین برق مراکز استخراج رمزارز

تأمین برق مراکز استخراج رمزارز به چند روش ممکن است. با یک یا ترکیبی از روش‌های اتصال به شبکه و خرید انرژی از شرکت‌های برق، با احداث و بهره‌برداری از نیروگاه‌های حرارتی خارج از شبکه، با احداث و بهره‌برداری از نیروگاه‌های حرارتی با تأمین سوخت از محل گاز همراه، از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر جدیدالاحداث و از طریق گواهی صرفه‌جویی انرژی الکتریکی می‌توان برق یک مرکز استخراج ارزهای دیجیتال را تأمین کرد.

بسته به نوع این تأمین انرژی، شرایطی برای متقاضیان در نظر گرفته شده است.

تأمین برق با اتصال به شبکه و خرید انرژی الکتریکی از شرکت‌های برق

خرید انرژی الکتریکی از طریق انشعاب تنها با ارائه پروانه بهره‌برداری و براساس قدرت نهایی مندرج در آن میسر است. انشعاب با قدرت 30 تا 250 کیلووات از طریق نصب پست فشار متوسط بوده و به هزینه متقاضی واگذار می‌شود. انشعاب با قدرت یک مگاوات و بیشتر نیز از طریق فیدر اختصاصی خواهد بود.

مقررات تأمین برق استخراج رمزارز

بنابر مصوبه وزارت نیرو، خرید انرژی الکتریکی از شبکه جهت تأمین برق این مراکز در اوقات محدودیت‌دار ممنوع و صرفاً در اوقات عادی هر سال مجاز است.

خرید برق از شبکه برای استخراج رمزدارایی در اوقات محدودیت‌دار ممنوع است. «اوقات محدودیت‌دار» زمان‌هایی از سال است که محدودیت عرضه برق در کشور وجود دارد. این اوقات با اعلام شرکت مدیریت شبکه برق ایران در ابتدای هر فصل اعلام می‌شود.

تفکیک تمام یا بخشی از انشعاب موجود جهت تخصیص بخشی از قدرت برای استخراج رمزدارایی تنها درصورت صدور و ارائه مجوز مجزا، جداسازی کامل مکان مختص استخراج رمزدارایی و تفکیک کامل شبکه برق داخلی میسر خواهد بود.

تأمین برق با احداث و بهره‌برداری از نیروگاه‌های حرارتی

آیین‌نامه وزارت نیرو در این رابطه می‌گوید صرف‌نظر از اتصال یا عدم اتصال نیروگاه حرارتی به شبکه، فرایند سرمایه‌گذاری برای ایجاد ظرفیت نیروگاهی تابع مقررات جاری وزارت نیرو است.

همچنین درصورت درخواست متقاضی، شرکت‌های برق مجاز هستند به این دست مراکز هم انشعاب برق جهت ماینینگ واگذار کنند. البته در این حالت هرگونه اتصال نیروگاه حرارتی به شبکه ممنوع است. ازهمین‌رو، متقاضیانی که به‌صورت هم‌زمان دارای انشعاب برق و نیروگاه حرارتی هستند، صرفاً در اوقاتی مجاز به استفاده از نیروگاه برای تأمین برق خود خواهند بود که با تأیید شرکت برق، مصرف برق از طریق شبکه توسط آن‌ها به‌صورت کامل متوقف شده باشد.

نحوه تأمین سوخت موردنیاز و بهای آن برای تولید برق نیروگاه‌های حرارتی، تابع مفاد آیین‌نامه استخراج رمزدارایی‌هاست.

تأمین انرژی با نیروگاه‌های تجدیدپذیر جدیدالاحداث

این دست مراکز استخراج رمزارز نیز می‌توانند در صورت نیاز بخشی از برق خود را از انشعاب برق تأمین کنند. انرژی دریافت‌شده از شبکه توسط متقاضی می‌بایست در سایر اوقات با شبکه تهاتر شود.

پس از کسر مصرف اختصاص‌یافته به استخراج رمزدارایی و تهاتر میزان انرژی دریافتی از شبکه، چنانچه خالص برق تزریق‌شده به شبکه مثبت باشد، مازاد تولیدی در سقفی که ساتبا (سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر) تعیین می‌کند، توسط این سازمان خریداری می‌شود. درصورت منفی‌بودن نیز صورت‌حساب آن مطابق نرخ فروش برق به مراکز استخراج رمزارز محاسبه خواهد شد.

ماینینگ

طبق تبصره 4 این بند، استفاده از شبکه برای تأمین برق یکنواخت و ترانزیت انرژی الکتریکی تولیدی نیروگاه تجدیدپذیر به محل استقرار مرکز استخراج رمزدارایی در تمامی اوقات اعم از عادی و محدودیت‌دار بلامانع است، مشروط بر آنکه شبکه با محدودیت انتقال مواجه نباشد.

تأمین برق با سرمایه‌گذاری در بهینه‌سازی

در این شیوه تأمین انرژی، مراکز استخراج رمزارز مجاز هستند در چهارچوب دستورالعمل بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست که به تأیید ساتبا رسیده است، فعالیت کنند. تأمین برق این مراکز در اوقات محدودیت‌دار صرفاً درصورتی مجاز است که صرفه‌جویی در این زمان‌ها تحقق یابد و شبکه برای تحویل برق در نقطه مصرف با محدودیت مواجه نباشد.

تعیین اوقات محدودیت‌دار توسط شرکت توانیر

شرکت توانیر موظف شده است تا حداکثر دو ماه پس از ابلاغ این مصوبه، نسبت به تعیین نقاطی از شبکه که به‌لحاظ تأمین برق مورد‌نیاز برای متقاضیان، محدودیت کمتری در ظرفیت انتقال توان شبکه و برق‌رسانی مواجه است، اقدام و فهرست آن را اعلام کند. شرکت توانیر می‌تواند در ابتدای اردیبهشت‌ماه هر سال نسبت به به‌روزرسانی و اعلام فهرست جدید اقدام کند.

این شرکت همچنین بایستی در ابتدای هر فصل سال، بازه‌های زمانی و نحوه اعمال اوقات محدودیت‌دار و اوقات عادی را ابلاغ کند.

وزارت نیرو برای محاسبه برق مصارف روشنایی محوطه، نگهبانی و دوربین‌های نظارتی مرکز استخراج رمزارز تفاوتی با برق ماینینگ قائل نشده و شرکت توانیر را مجبور کرده است تا در اوقات محدودیت‌دار، حداکثر 20 کیلووات برق برای چنین موضوعاتی مصرف کنند.

شرکت‌های برق موظف شده‌اند تا افراد متخلف را که از شبکه برق برای ماینینگ استفاده می‌کنند، شناسایی کنند. این شناسایی شامل پاداش خواهد بود.

علی روحانی؛ برنامه نویس وب
علی روحانی؛ برنامه نویس وب هر چه درباره برنامه نویسی و ماشین و گیمینگ بخونم و برام جالب باشه، اینجام می نویسمش

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋