حتماً بارها و بارها کلمهی ترانزیت را از دیگران شنیدهاید.
مخصوصاً کسانی در صنف حملونقل فعالیت دارند و یا بهنوعی با صادرات و واردات سروکار دارند.
اما تابهحال فکر کردهاید که معنای کلمهی ترانزیت چیست؟ برای انجام چه اموری از ترانزیت استفاده میکنند؟
در این مقاله به بررسی انواع روش حملونقل ترانزیت میپردازیم:
اصولا هر کشوری قادر به تامین تمامی مایحتاج مورد نیاز خود نیست.بنابراین لازم است تا با سایر کشورها در جهت تامین این نیازها همکاری کند.
این همکاری و مراودهی کالا با توجه به موقعیت سیاسی و فرهنگی هر کشور صورت میگیرد و با توجه به این موارد امکان جابهجایی کالا و تامین مایحتاج مورد نیاز کشور صورت میگیرد.
علاوه بر این ممکن است یک کشور توان بالایی در تولید برخی از کالاها یا مواد اولیه داشته باشد.
در این شرایط فرصتی جهت کسب درامد و اشتغالزایی برای کشور ایجاد میشود.
هر کشوری برای تامین نیازهای خود یا مجبور به تولید مایحتاج خود میباشد و یا اینکه از تولیدات کشورهای دیگر استفاده کند. هر کشوری با توجه به موقعیت جغرافیایی، سیاسی، فرهنگی و … که در آن قرار دارد میتواند یک سری از محصولات و کالاها را با تعداد بالا تولید کند. این تولید درصورتیکه بیش از ظرفیت مصرف در آن کشور باشد میتواند به یکی از فرصتهای درآمد زایی آن کشور تبدیل شود.
بنابراین به انتقال و جابجایی کالا بین کشورهای مختلف را ترانزیت میگویند.
ترانزیت داخلی به جابه جایی کالاهای مختلف داخل مرزهای کشور و از شهری به شهر دیگر گفته میشود.
برای انتقال بار از روش های مختلفی با ماشین آلات متفاوت مانند تریلی کمپرسی، ترانزیت چادری و انواع کامیون وقطار و… استفاده می شود که در ادامه به طور کامل توضیح داده ایم.
ترانزیت خارجی یا ترانزیت بین المللی به جابه جایی بار های سنگین که مبدا و مقصدی غیر از ایران دارد و صرفا از خاک ایران عبور می کند، گفته می شود. اغلب بخش عمده این خدمات صادرات کالا نام دارد و بخش کوچکی از آن نیز به جابه جایی بارهای سبک اختصاص دارد که بیشتر با ترانزیت هوایی صورت میگیرد.
یکی از انواع مهم ترانزیت و مهمترین رکن صادرات و واردات هر کشوری ترانزیت هوایی است.به این معنا که حملونقل کالا از طریق هواپیماهای باری بین دو کشور صورت میگیرد.
یکی از مهمترین اقلامی که از این روش جابهجا میشود، اقلام کشاورزی و خوراکی است.
چراکه زمان استفاده مفید و حفظ کیفیت در بسیاری از محصولات کشاورزی بسیار پایین است تا جایی که برخی محصولات فقط چندین روز پس از تولید خراب میشوند.
بنابراین نیاز است تا این محصولات در حداقل زمان ممکن به مقصد برسند، به این منظور از روش حمل و نقل هوایی استفاده میکنند. برترین مزیت این روش کاهش زمان جابهجایی کالا و تسریع در امر انتقال کالاهاست.
یکی دیگر از انواع روش های ترانزیت،ترانزیت جاده ای است.در جابهجایی کالا از طریق جادهها نیاز بهصرف هزینهی کمتری نسبت به سایر روشها داریم.
علاوه بر این حملونقل جادهای بسیار منعطفتر از سایر روشهای ترانزیت است. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این روش مقاله حمل و نقل جاده ای را مطالعه کنید.
پاسخ ها