دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از آغاز بکار ماموریت جدید این سازمان برای محافظت از خطوط زیر دریای بالتیک، به بهانه نگرانی از عملیات خرابکاری و جاسوسی روسیه در این منطقه راهبردی خبر داد.
ایرنا: دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از آغاز بکار ماموریت جدید این سازمان برای محافظت از خطوط زیر دریای بالتیک، به بهانه نگرانی از عملیات خرابکاری و جاسوسی روسیه در این منطقه راهبردی خبر داد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: مارک روته روز سه شنبه گفت که این عملیات تحت عنوان «نگهبانی بالتیک» (Baltic Sentry) انجام می شود و شامل استفاده از ناوچه ها، هواپیماهای گشت دریایی و ناوگانی از هواپیماهای بدون سرنشین نیروی دریایی به منظور «عملیات نظارت و بازدارندگی پیشرفته» است.
روته بعد از نشست با سران کشورهای متحد بالتیک در هلسینکی مدعی شد: «در سراسر ائتلاف، ما شاهد عناصری از کمپین ایجاد بی ثباتی در جوامع مان از طریق حملات سایبری، تلاش های تروریستی و خرابکاری از جمله از طریق کابل های زیردریایی در دریای بالتیک بوده ایم».
روته با اعلام عملیات جدید ناتو در دریای بالتیک خاطرنشان کرد که ۹۵ درصد از ترافیک اینترنتی از طریق کابل های زیردریایی تامین می شود و ۱.۳ میلیون کیلومتر کابل هر روز تراکنش های مالی به ارزش ۱۰ تریلیون دلار را تضمین می کند.
دبیر کل ناتو مدعی شد که دشمنان ناتو بدانند که این ائتلاف حمله به زیرساخت های حیاتی خود را نخواهد پذیرد و «هر اقدامی را برای جلوگیری از آن بکار خواهد بست».
این دیدار در هلسینکی با حضور مقاماتی از فنلاند، آلمان، لهستان، دانمارک، سوئد، لیتوانی، لتونی و استونی انجام شد.
متحدان دریای بالتیک در بیانیه ای هشدار دادند که ما بر اساس حقوق بین الملل حق خود می دانیم که در مقابل هر گونه کشتی مشکوکی که تحریم ها را دور می زند و امنیت، زیرساخت ها و محیط زیست ما به خطر می اندازد، اقدام کنیم.
آنها مدعی شدند که «استفاده روسیه از ناوگان دریایی موسوم به سایه تهدیدی ویژه علیه امنیت دریایی و محیط زیستی است. این اقدام علاوه بر تهدید زیرساخت های دریایی، به شکل قابل توجهی از جنگ غیرقانونی روسیه در اوکراین حمایت می کند».
شرکت کنندگان در نشست هلسینکی مدعی شدند که راه های قانونی جدیدی را برای مبارزه با چالش های موجود، افزایش اشتراک اطلاعات بررسی خواهند کرد و تلاش های آنها شامل همکاری گسترده با بخش خصوصی به ویژه اپراتورهای زیرساخت ها و شرکت های مجهز به فناوری پیشرفته خواهد بود.
اولاف شولتس صدر اعظم آلمان در اظهارات دیگری خطاب به خبرنگاران در هلسینکی گفت کشورش در ماموریت نگهبانی بالتیک شرکت می کند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا مشارکت آلمان به معنای کمک از طریق اعزام کشتی یا هواپیماهای تجسسی یا پیشنهاد خاص دیگری است، گفت: ما با هر چیزی که در ظرفیت دریایی خود داریم، در این عملیات مشارکت می کنیم.
سوئد نیز روز یکشنبه اعلام کرد که کشورش قصد دارد به حضور ائتلاف ناتو در دریای بالتیک برای حفاظت از این دریا در مقابل خرابکاری در زیرساخت های زیر دریایی کمک کند.
پاسخ ها