کارگردان فیلم «دروغهای زیبا» با انتقاد از وضعیت اکران در سینماها از عدم تمایلش به اکران این فیلم در ایران خبر داد.
ایسنا: کارگردان فیلم «دروغهای زیبا» با انتقاد از وضعیت اکران در سینماها از عدم تمایلش به اکران این فیلم در ایران خبر داد.
فیلم «دروغهای زیبا» محصول مشترک سینمای ایران و بنگلادش است که برای اولین بار در ایران در بخش سودای سیمرغ چهل و دومین دوره جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کرد. اخیرا هم در پنجاه و چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم رشد اکران شد.
این فیلم از زمان تولید تا به امروز در چند جشنواره بینالمللی شرکت کرده اما هنوز در ایران و بنگلادش اکران نشده در حالی که نسخه دوبله شده آن از مدتها قبل آماده شده است.
مرتضی آتش زمزم -کارگردان فیلم «دروغهای زیبا» - در همین راستا در گفتوگو با ایسنا در خصوص آخرین وضعیت این فیلم و اکرانش گفت: این فیلم برای اولین بار در فوریه ۲۰۲۵ در بنگلادش اکران خواهد شد اما در داخل ایران اکران نخواهیم داشت، دلیل آن هم این است که در ایران سینمای بدنه به سینمای اجتماعی ارجحیت دارد و اگر ما بخواهیم این فیلم را در داخل اکران کنیم هزینه تبلیغاتش هم برنمیگردد.
وی با بیان اینکه برای فیلمهایی همچون «دروغهای زیبا» سانسها و سینماهای محدودی در نظر میگیرند، خاطرنشان کرد: تا زمانی که برای اکران یک برنامهریزی درست اتفاق نیافتد نمیتوانیم به اکران فیلمهای اجتماعی امیدوار باشیم. ضمنا در سینمای مستقل وقتی کسی با بودجه شخصی فیلم بسازد اگر به چنین اکرانهایی برود نه تنها نمیتواند موفق باشد بلکه برای خودش بدهکاری هم درست میکند.
این کارگردان خاطرنشان کرد: من سه فیلم در بنگلادش ساختهام که تولید مشترک و برای خود بنگلادش بود و بازار هدف هم همان جا بود. در مورد فیلم «دروغ های زیبا» هم به همین ترتیب و برای بازار بنگلادش ساخته شد.
آتش زمزم در مورد تولید مشترک فیلمها نیز یادآور شد: ما میتوانیم مدعی باشیم که تولید مشترک واقعی انجام دادیم، گاهی در ایران برخی پول هزینه میکنند و به یک لوکیشن خارجی میروند و فیلم میسازند در حالی که کسی در کشور میهمان هزینهای نمیکند و آنگاه اسم تولید مشترک را هم روی کارشان میگذارند اما ما از سرمایه کشور هدف و همچنین خودمان استفاده کردیم و یک فیلم مشترک ساختیم و در همانجا هم اکران خواهیم کرد.
وی افزود: تا به امروز کارهایی که در بنگلادش ساختهایم مورد استقبال مردم بوده و در مورد «دروغهای زیبا» هم پیشبینی ما براین است که استقبال خوبی از فیلم صورت میگیرد زیرا بهترین پخش کننده بنگلادش و بهترین سانسها را به فیلم ما اختصاص دادند.
این کارگردان ابراز کرد: در جریان ساخت این فیلم عوامل هر دو کشور دخیل بودند، فیلمنامه، تهیهکنندگی و کارگردانی توسط خودم اتفاق افتاد و در موسیقی فیلم فواد حجازی، فیلمبرداری محمد کوثر و تدوین کاووس آقایی ما را همراهی کردند. سایر عوامل هم از کشور بنگلادش بودند.
آتش زمزم در خصوص روند ساخت فیلم نیز تصریح کرد: برخلاف دشواریهایی که گاهی در داخل کشور برای ساخت یک فیلم اتفاق میافتد ما «دروغهای زیبا» را بدون دردسر در کشور بنگلادش ساختیم. خوشبختانه جشنوارههای بینالمللی مختلفی از جمله جشنواره بینالمللی فیلم گوا، جشنواره بینالمللی فیلم داکا، جشنواره فیلم جانگرا هند، جشنواره فیلمهای آسیایی در واشنگتنسیتی، جشنواره فیلم پزارو ایتالیا و جشنواره فیلم فجر هم حضور پیدا کردیم.
وی در مورد انتقادهایی که به این فیلم در چهلدومین دوره فیلم فجر شد نیز پاسخ داد و گفت: برخی معتقد بودند فیلم ما سبک فیلمهای دهه ۶۰ و ۷۰ است، اما ظاهرا سینماگران فراموش کردند که سینمای ایران به سادگی آن معروف است، چرا مردم دنیا ، ما را به سینمای کیارستمی میشناسند چون سبک ساده و در عین حال خاص مردم ایران را در خود جای داده است.
این کارگردان بیان کرد: مردم دنیا دنبال سینمای کیارستمی از ایران هستند و اینکه مدتهاست در بخش بینالملل ضعیف شدیم به همین دلیل است که سینمای ساده خودمان را رها کردیم و به سمت سینمای اجتماعی رفتیم، سینمای اجتماعی که کپی از فیلمهای هالییودی و بالیوودی است و هیچ کدام از خارجیها هم دنبال فیلم اجتماعی از ما نیستند و بیشتر دنبال سینمای ساده ما میگردند.
آتش زمزم ادامه داد: در همین بنگلادش سینمای ایران را میشناسند و به هرکسی در آنجا بگویید من ایرانی هستم سریعا یاد عباس کیارستمی میافتد. بنابراین سینمای ایران به سادگی و روان بودنش جذاب است، خیلیها در دنیا فیلم «بچههای آسمان» مجید مجیدی را دیدند و دوست دارند چون ساده است. من هم سعی کردم از سینمای اجتماعی اروپا و موج نو کپی نکنم و کار ساده بسازم.
وی در پایان به فیلم جدیدش اشاره کرد و گفت: یک فیلم محصول مشترک دیگر با کشور بنگلادش در دست داریم که پس از اکران فیلم «دروغهای زیبا» کارهای نهایی آن را انجام میدهیم. کار در مرحله فیلمنامه است و موضوع آن مربوط به دو کشور بوتان و بنگلادش است.
پاسخ ها