انتقال بازیکن از سایپایی که معمولا محل بروز استعدادهای جوان بوده به تیمهایی چون استقلال و سایپا معمول بوده و است اما انتقال برعکس چطور؟
به گزارش ورزش، سایپا از سال ۱۳۷۲ پا به مسابقات سراسری یا همان لیگ آزادگان گذاشت و قبل از آن در لیگ باشگاههای تهران حضور داشت. آن زمان سایپا به عنوانی تیمی متمول محل حضور ستارههای تقریبا معروف در فوتبال ایران شد و با این ستارهها در همان اولین سال حضورش در لیگ، بالاتر از پرسپولیس قهرمان لیگ آزادگان شد و یک سال بعد در سال ۱۳۷۳ نیز توانست با شکست استقلال در آخرین فینال لیگ ایران، دومین قهرمانی خود را هم به دست آورد. با هم چند تن از بازیکنانی که ابتدا آبیپوش بودند و سپس نارنجی پوش شدند را با هم مرور میکنیم:
۱- جعفر مختاریفر
شاید بتوان گفت اولین بازیکن استقلالی که پیراهن سایپا را به تن کرد جعفر مختاریفر بود. بازیکنی که پس از مصدومیت شدید در جام صلح و دوستی کویت با تیم ملی در سال ۶۸ از استقلال دور شد و پس از مصدومیت به تیم تازه تاسیس گسترش و سپس سایپا پیوست و بازوبند کاپیتانی این تیم را نیز به به بازو بست. مختاریفر تا سال ۷۱ در سایپا ماند و نتوانست بازی در لیگ ۷۲ را با سایپا تجربه کند.
جعفر مختاریفر کاپیتان سایپایی که هنوز نارنجی نشده بود در باشگاههای تهران سال ۷۱. بازیکن تکنیکی استقلال در دهه شصت اولین کاپیتان تاریخ سایپا است که البته با بالا رفتن سن نتوانست با این تیم در اولین دوره حضور این تیم در لیگ حاضر شود.
۲- بیژن طاهری
مهاجم استقلال که همبازی ناصر حجازی در این تیم بود و به دعوت او به محمدان بنگلادش هم رفته بود، با آمدن سایپا به لیگ آزادگان، پیراهن این تیم را به تن کرد و به بازوبند کاپیتانی این تیم نیز رسید. او جزیی از تیم سایپا در سال ۷۴ بود که به نیمهنهایی آسیا نیز رسید. طاهری در سال ۷۵ از سایپا جدا شد و فوتبالش را در شموشک نوشهر تمام کرد.
بیژن طاهری و فرشاد فلاحتزاده و فنونیزاده سه استقلالی سابق در ترکیب سایپای سال ۷۴. سالی که این تیم در آسیا چهارم شد اما پس از دو فصل قهرمانی در لیگ، آن سال آخر شد و به لیگ دسته دوم سقوط کرد.
۳- فرشاد فلاحتزاده
مهمترین چهرهی مشترک بین دو باشگاه استقلال و سایپا همین فرشاد فلاحتزاده است. بازیکنی که در سال ۷۱ از استقلال جدا شد و سایپایی شد و دو سال بعد مهمترین گل زندگیاش را در فینال لیگ آزادگان سال ۷۳ وارد دروازه تیم سابقش کرد تا سایپا با تک گل او در وقتهای اضافه، استقلال را ببرد و دومین قهرمانی لیگش را در دومین سال حضورش در لیگ سراسری به دست آورد. گلی با ضربه سر به دروازه استقلالی که پس از نیمهنهایی جنجالی با پرسپولیس و محرومیت امیر قلعهنویی، صادق ورمزیار، مسعود غفوریهای اصل و محمود فکری با تیمی نصفه و نیمه به مصاف استقلال آمده بود.
سایپای مدل ۷۳ با فرشاد فلاحتزاده که پیراهن شماره ۲۰ را پوشیده. مدافعی که جزیی از تیم قهرمان استقلال در آسیا بود و با جدایی از این تیم مهمترین گل دوران بازیاش را در فینال لیگ ۷۳ به تیم سابقش زد تا با سایپا قهرمانی در لیگ آزادگان را تجربه کند. با این گل او به نوعی مهمترین چهرهی مشترک تاریخ دو باشگاه آبی و نارنجی است. از این تیم بهروز پرورشخواه فصل بعد استقلالی شد.
۴- مهدی فنونیزاده
او نیز همچون اغلب ستارههای استقلال در سال ۷۱ از این تیم جدا شد و به تیم بانک تجارت رفت و در سال ۷۴ سایپایی شد. فنونیزاده آن سال با سایپا به لیگ دسته دو سقوط کرد اما تا نیمهنهایی جام باشگاههای آسیا پیش رفت و یک گل بیثمر از روی ضربه آزاد، در بازی رده بندی به فامرزبانک تایلند زد و با سایپا چهارم آسیا شد.
مهدی فنونیزاده نفر اول ایستاده از چپ در ترکیب سایپا در مرحله نیمهنهایی جام باشگاههای آسیا سال ۷۴ در عربستان. یک استقلالی که با این تیم قهرمان آسیا شد اما با سایپا چهارم.
۵- کورش تشتزر
با سقوط سایپا به لیگ دسته دوم در سال ۷۴، او نیز به اجبار از استقلال جدا شد و به سایپای دسته دومی رفت و با این تیم به لیگ یک بازگشت اما دیگر اثری از او در سایپای ۷۶ نبود. بازیکنی که به طرزی عجیب زود از سطح اول فوتبال کنار رفت.
۶ و ۷ - بهزاد غلامپور و صادق ورمزیار
شکست سه بر صفر استقلال در بیستم تیر ۷۶ سه قربانی گرفت و ناصر حجازی عذر سه بازیکن قدیمی تیمش را خواست. بهزاد غلامپور پس از سه سال دروازهبان اول استقلال بودن به همراه صادق ورمزیار کاپیتان استقلال در آن دربی، به سایپا رفتند و سال ۷۷ برای این تیم بازی کردند. این جدایی برای ورمزیار به شدت سنگین بود چون او قدیمیترین بازیکن استقلال در آن زمان بود که تمام دوران حرفهای خود را با پیراهن آبی بازی کرده بود و لقب صادق باتعصب را از هواداران این تیم گرفته بود. ورمزیار یک سال در سایپا بازی کرد و بعد بازنشسته شد اما غلامپور تا سال ۸۱ نیز در سایپا دروازه بانی کرد.
۸- محمد مومنی
آقای گل و پدیده لیگ آزادگان ۱۳۷۴ با پیراهن پلیاکریل، در سال ۷۸ جذب استقلال شد و با این تیم نایبقهرمانی در لیگ و جام باشگاههای آسیا را نیز تجربه کرد. اما او نیز پس از رفتن ناصر حجازی از سرمربیگری استقلال در سال ۷۸ مجبور به ترک استقلال شد و پیراهن سایپا را به تن کرد.
محمد مومنی در کنار بهنام ابوالقاسم پور با پیراهن سایپا در سال ۷۹. مومنی پس از جدایی از استقلال پیراهن سایپا را به تن کرد.
۹- احمد مومن زاده
مهاجمی که در استقلال زیاد پایش به گل باز نشد، در سال ۸۲ با جدایی از این تیم راهی فولاد شد و سپس پیراهن سایپا را به تن کرد. او جزیی از تیم سایپا در لیگ ۸۶-۸۵ بود که با این تیم قهرمان نیز شد.
۱۰- داریوش یزدانی
با جدایی از استقلال در سال ۸۳، راهی پگاه گیلان شد و یک سال بعد به سایپا پیوست تا در کنار مومنزاده و علی دایی قهرمانی در لیگ ۸۶-۸۵ را جشن بگیرد.
داریوش یزدانی با پیراهن سایپا در تقابل با مرحوم انصاریان در لیگ ۸۶-۸۵. سالی که سایپا رفت و برگشت استقلال را برد و در نهایت قهرمان لیگ شد.
۱۱- جواد نکونام
نکونام با جدایی از استقلال در سال ۹۲ که بیشتر به خاطر اختلافش با امیر قلعهنویی بود به الکویت رفت و بعد از مدتی بازی در این تیم و سپس اوساسونا در دومین حضورش در این تیم، با بازگشت به فوتبال ایران پیراهن سایپا را در سال ۹۴ به تن کرد و با این تیم مقابل استقلال نیز بازی کرد.
۱۲- میلاد میداوودی
پس از جدایی از استقلال در سال ۹۱ پس از دو فصل بازی در تیمهای آلومینیوم هرمزگان و استقلال خوزستان، پیراهن سایپا را به تن کرد تا در فصلی که نارنجیپوشان با جذب چند بازیکن باتجربه به دنبال بستن تیمی متشکل از جوانان و باتجربهها بودند پیراهن نارنجی را به تن کند. در سال ۹۵ و در بازی استقلال و سایپا حاشیههای بازی برگشت دو تیم در ورزشگاه تختی و متهم شدن او از سوی رقبای استقلال به کمکاری برای او حاشیههایی ایجاد گرد.
حجت شفیعی
پاسخ ها