این روزها فوتبال فراتر از یک اظهار نظر کلی با دیدن جریان بازیست و از همین رو این آمار و ارقام هستند که میتوانند با یک تحلیل درست و منطقی حقایق یک بازی را نمایان کنند.
به گزارش ورزش، نساجی سومین فصل حضورش را در لیگبرتر سپری میکند و در این میان ۵ مربی با سبک مختلف را روی نیمکت خود دیده است. در این گزارش که از منابع «متریکا» برای تحلیل و بررسی آن استفاده شده است آمار جالبی برای علاقمندان به فوتبال و نساجی ارائه خواهد شد.
تیم فاضلی بهتر از تیم نکونام و جلالی
عملکرد سرمربیان نساجی در ۷ بازی نخست بسیار قابل توجه است. جواد نکونام سرمربی نساجی در لیگ هیجدهم تنها ۲۸درصد از امتیازها را کسب کرد یعنی در هفت بازی تنها ۶ امتیاز. مجید جلالی که نیمفصل دوم جای نکونام را گرفته بود توانست کمی درصد امتیازگیری نساجی را بهبود بخشد و به ۳۳ درصد برساند یا بهتر است گفته شود ۱ امتیاز بیشتر نسبت به نکونام. مهاجری در بدو ورود با مشکلات مدیریتی روبرو بود اما عملکردش کسب ۴۲ درصد امتیاز بود؛ ۹ امتیاز از ۲۱ امتیاز ممکن. محمود فکری در ادامهی راه رضا مهاجری در لیگ نوزدهم شروع طوفانیای داشت و توانست ۶۱ درصد از امتیازها را در کوله نساجی قرار دهد. در لیگ بیستم نساجی یک مربی جوان را روی نیمکت خود دید و با یک بازی کمتر توانسته ۷ امتیاز کسب کند؛ به عبارت دیگر وحید فاضلی عملکردی بهتر از جواد نکونام و مجید جلالی با ۳۸ درصد امتیازگیری داشته است. در صورتی که وحید فاضلی بتواند پرسپولیس را در وطنی شکست دهد میتواند از نظر نتیجه عملکرد بهتری از مهاجری هم در هفت هفتهی نخست به ثبت رساند.
نساجی فعلی موفق در فاز دفاعی
نکته قابل توجه در خصوص ساختار دفاعی تیم وحید فاضلی آن است که نسبت به تیم مهاجری کمتر گل خورده است. مهاجری ۱۴ گل در هفت بازی نخست دریافت کرده و فاضلی در شش بازی نصف تعداد گلهای دریافتی دوران مهاجری را داشته است. تمام این موارد در حالیست که تعداد پاسهای نساجی مدل فاضلی نیز همانند درصد مالکیت توپ تفاوت چندانی نداشته است. نساجی در دوران مهاجری ۵۶ درصد مالک توپ و میدان بوده است و در حال حاضر ۵۳ درصد. نساجی در لیگ هیجدهم با اندیشههای جواد نکونام فقط ۴۳ درصد مالکیت توپ را به طور متوسط در هفت بازی آغازین خود داشت و کمترین میزان پاس در جریان بازی را شاگردان نکونام در آغاز سه فصل اخیر داشتند.
نساجی مهاجری؛ تهاجمی تر بود
در بخش هجومی اما آمارهای مهاجری فوقالعاده بوده است. نساجی در هفت هفته نخست لیگ نوزدهم با هدایت مهاجری ۱۲ گل زده است، بیشتر از تمام مربیانی که هدایت نساجی را در لیگبرتر داشتند. البته در این هفت هفته نساجی فقط با یک تیم مدعی، تراکتور، بازی داشته که آن هم با ۴ گل شکست خورده بود. همانطور که نتایج پرگل بازیهای مهاجری گواه آن است، نساجی به سادگی گل دریافت میکرد و به خوبی گل هم میزد. به همین علت از دیدگاه امتیازگیری نساجی وضعیت مناسبی در دوران وی نداشت. علیرغم تمام اعتراضات به وحید فاضلی، تیم او به طور میانگین ۱۱ شوت به سمت دروازه حریفان روانه کرده است. این در حالیست که نساجی در دوران جواد نکونام به طور میانگین ۶.۸ شوت را در هفت هفته نخست به ثبت رسانده است.
فاضلی و فشاری که تحمل می کند
شاید فاضلی به دلیل آنکه پیش از سرمربیگری بازیکن بزرگی نبوده و یا تجربه نشستن روی نیمکت را نداشته از همان ابتدا فشارهای زیادی را از سوی هواداران متحمل شده است. هواداران پرشور نساجی به دلیل حساسیت بالا و عشق و علاقه خالصی که دارند نمیخواستند ریسک اعتماد به یک جوان را روی نیمکت نساجی بپذیرند. تمام موارد فوق به همراه مصاحبههای فاضلی که درصدد جلب اعتماد هواداران و اثبات خود بود مزید بر علت شد تا خیلی زود هواداران درهای خروج را به فاضلی نشان دهند علیرغم آنکه آمار وی در پارامترهایی همچون گل زده، میانگین شوت، میانگین پاس و درصد مالکیت حتی از جواد نکونام هم بهتر بوده است. عملکرد نساجی در دو بازی اخیر خود به هیچ وجه قابل دفاع نمیباشد اما بدون شک وحید فاضلی این روزها علاوه بر فشارهای جریان بازی، یک فشار روانی شدیدی را نیز احساس میکند که یکی از جوانترین مربیان لیگ را خیلی زود پیر خواهد کرد. وحید فاضلی در آزمون سختی قرار گرفته است و برای اثبات توانمندی خود میبایست جای مصاحبههایی که برای خود دشمن ایجاد میکند در زمین بازی برد کسب کند. سرمربی نساجی شاید بهتر باشد قبل از آنکه دیر شود یک بازنگری در کادرفنی خود نیز داشته باشد تا بتواند از وزنههای نیمکت برای بهبود عملکرد بهره ببرد. همچنین وی برای تغییر نگرش شاید بتواند از بازیکنان جوان خود استفاده کند. در هر صورت بازی آینده شاید آخرین بلیط او برای نشستن روی نیمکت نساجی باشد و باید دید او در برابر فینالیست شکست خورده آسیا چه نتیجهای را رقم خواهد زد. آیندهی فاضلی در دستان خودش است و باید دید او چگونه به سراغ آینده خواهد رفت.
مهدی علی زاده
پاسخ ها