v.mousavi

v.mousavi

کارتریج پرینتر چیست؟

چه در منزل خود یک دستگاه پرینتر داشته باشید و چه در محل کارتان از این وسیله‌ی کاربردی استفاده کنید، در هرصورت، لازم است تا با برخی از مهم‌ترین قطعات این دستگاه آشنا باشید. یکی از قطعات بسیار ضروری در هر چاپگر، کارتریج پرینتر است. این قطعه، قلب تپنده‌ی هر پرینتری به‌شمار می‌رود و عملکرد صحیح دستگاه، با سلامت و حتی نوع آن، ارتباط مستقیم دارد. اگر نمی‌دانید وظیفه‌ی این قطعه مصرفی و جداشونده در پرینتر چیست، این مطلب مخصوص شما است. ما در این نوشتار، به معرفی این قطعه و نحوه‌ی عملکرد آن می‌پردازیم و شما را با انواع کارتریج پرینتر لیزری و پرینتر جوهرافشان آشنا می‌کنیم.

کارتریج، در لغت، به معنای محفظه‌ای استوانه‌ای‌شکل است که جوهر یا هر ماده‌ی دیگری را در خود نگداری می‌کند و برای استفاده در مکانیزم‌های مختلف طراحی شده است. این محفظه‌ی مورد استفاده در دستگاه‌‌های پرینتر نیز دقیقا چنین ماهیتی دارد و ماده‌ای را در خود ذخیره می‌کند که برای انجام عملیات چاپ مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ البته این ماده در پرینترهای مختلف، ماهیت مخصوصی دارد که در قسمت‌های بعد، به آن می پردازیم.

بسته به نوع پرینتری که دارید، کارتریج پرینتر شما، مقادیر مشخصی جوهر یا تونر را در خود ذخیره می‌کند. این مواد، در پروسه‌ی چاپ، از طریق نازل یا درام، روی کاغذ مورد نظر پخش می‌شوند و عملیات چاپ انجام می‌شود. کارتریج‌های تونر و جوهری که به‌ترتیب در پرینترهای لیزری و جوهرافشان مورد استفاده قرار می‌گیرند و هر یک عملکرد خاصی دارند.

کارتریج جوهری

کارتریج پرینتر جوهرافشان، در واقع مخزن نگهداری جوهر مورد استفاده در این نوع چاپگرها است. این مدل، از یک هد و تعدادی نازل تشکیل شده است که روی این هد قرار دارند و کار اسپری‌کردن جوهر را روی سند انجام می‌دهند. همان‌طور که در قسمت قبل هم گفتیم، جوهر مورد استفاده در پرینترهای جوهرافشان، حاوی رنگ یا رنگ‌دانه هستند.

کارتریج تونر

مخزنی که ماده‌ی لازم برای انجام چاپ در پرینترهای لیزری را در خود نگه میدارد نیز کارتریج نام دارد؛ اما این نوع که با نام کارتریج تونر نیز در بین کاربران شناخته می‌شود، ماده‌ی بسیار متفاوتی را در خود ذخیره می‌کند. ماده‌ی ذخیره‌شده در آن، تونر نام دارد که در حقیقت، ترکیبی از پلی‌استر، اکسید آهن و کربن است. این پودر فشرده، از طریق قطعه‌ای به‌نام «درام»، روی کاغذ منتقل می‌شود؛ به عبارت بهتر، تونر موجود در این نوع، دارای بار منفی است و به همین دلیل نیز به کاغذ که داری بار مثبت است می‌چسبد و عملیات چاپ انجام می‌شود.

مطالب گفته شده در این نوشتار، اطلاعات کلی را در رابطه با کارتریج پرینتر جوهرافشان و پرینتر لیزری و مزایای هر کدام، در اختیار شما قرار می‌دهد؛ اما درصورتی که به راهنمایی‌های بیشتری در این زمینه نیاز داشتید، حتما مقاله "کارتریج چیست؟ کارتریج پرینتر لیزری و جوهرافشان"  از سایت آوا فرهنگ آریا در این زمینه را مشاهده بفرمائید.

v.mousavi
v.mousavi

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋