sima

sima

چگونه مدرک فنی حرفه ای برق ساختمان بگیریم؟

 

شغل برق ساختمان یکی از حرفه هایی است که اکثر افراد دوست دارند در آن مشغول به کار شوند. اما قبل از ورود به این حرفه باید مدرک فنی حرفه ای برق ساختمان بگیرید. حتما می پرسید چرا؟ اولا زمانی که شما می خواهید وارد بازار کار شوید به خصوص در بخش های دولتی، از شما مدرک فنی حرفه ای می خواهند. دوما اگر بخواهید کسب و کار خودتان را راه اندازی کنید برای جواز کسب حتما نیاز به داشتم مدرک فنی حرفه ای است. سوما اگر بخواهید در کشور های خارجی مشغول به کار شوید، این مدرک بین المللی بوده و در آنجا هم اعتبار دارد. پس در هر صورت نیاز به دریافت مدرک فنی حرفه ای برق ساختمان است. در این مقاله به شما یاد می دهیم که چگونه می توانید مدرک فنی حرفه ای برق ساختمان بگیرید. با ما همراه باشید. 

1- شرکت در دوره های فنی حرفه ای آموزش برق ساختمان

ساده ترین و کم دردسرترین روش گرفتن مدرک فنی حرفه ای برق ساختمان، شرکت در دوره های آموزش برق ساختمان است. این دوره ها در اکثر آموزشگاه های دولتی یا خصوصی فنی مرتبط با رشته برق و زیر نظر سازمان فنی حرفه ای کشور برگزار می شود. در دوره صفرتا صد آموزش برق ساختمان، با اصول و استانداردهای برق ساختمان از مبتدی تا پیشرفته آشنا می شوید و مهارت های لازم برای طراحی و نصب سیستم های مختلف روشنایی را بدست می آورید. همچنین، نحوه نصب انواع سیستم های رفاهی و امنیتی مانند دوربین مدار بسته، اعلام حریق و … را در کارگاه های مجهز به انواع ابزار و تجهیزات توسط اساتید باتجربه که خود در این رشته فعالیت دارند، فرا می گیرید.

بعد از اینکه کارآموز دوره آموزش را به اتمام رسانید، از طرف آموزشگاه به سازمان فنی حرفه ای کشور معرفی می شود و در تاریخ مشخص، باید در آزمون  های تئوری و عملی سازمان فنی و حرفه ای شرکت کند. چنانچه در هر دو آزمون، نمره قبولی را دریافت کند، به وی مدرک معتبر فنی حرفه ای برق ساختمان اعطا می شود.

در حال حاضر، مراکز فنی و آموزشگاه های برق بسیاری در کشور دوره های آموزش برق ساختمان را برگزار می کنند. اگر کیفیت آموزش برای شما اهمیت دارد و می خواهید به صورت حرفه ای در این رشته فعالیت کنید، حتما آموزشگاهی را انتخاب نمایید که کیفیت آموزشی بالایی داشته باشد و مطالب آموزشی را به صورت کاملا عملی و پروژه محور و در محیط های کارگاهی تخصصی به شما آموزش دهد.

بیشتر بخوانید: تفاوت برق صنعتی و برق ساختمان

2- تحصیل در هنرستان و کاردانش آموزش و پرورش

یکی دیگر از روش های اخذ مدرک فنی حرفه ای برق ساختمان، ثبت نام در هنرستان های فنی حرفه ای یا کاردانش کشور و دریافت دیپلم برق ساختمان است. کارآموزان در این روش باید 42 واحد دروس عمومی و بین 46 تا 59 واحد دروس تخصصی یا مهارتی رشته برق ساختمان را پاس کنند.

برقکار ساختمان درجه 1 و 2، نصب سیستم های امنیتی و حفاظتی و نصب و مونتاژ تابلوهای برق، چهار مهارتی هستند که در این دوره آموزش داده می شود.  پس از اخذ مدرک دیپلم برق ساختمان، کارآموز می تواند به یک آموزشگاه های برق مراجعه کند تا کارهای معرفی و ثبت نام در آزمون سازمان فنی حرفه ای کشور را برایش انجام دهند. فقط قبل از معرفی در آزمون، استاد آموزشگاه از فرد آزمون می گیرد و اگر قبول شد، با پرداخت نصف هزینه کلاس و همچنین پرداخت هزینه معرفی به صورت جداگانه در آزمون فنی حرفه ای ثبت نام می شود.

علاوه بر این، خود فرد نیز می تواند به سایت www.advari.iranitvto.com مراجعه کند و در آزمون ثبت نام کند. این نکته را در نظر بگیرید که اگر آموزشگاه شما را برای آزمون معرفی کند اولا تمامی کارهای ثبت نام را برای تان انجام می دهد بدون اینکه شما بخواهید پیگیری کنید. دوما ارزش مدرک شما بیشتر است چرا که مدت زمان آموزشی استاندارد فنی حرفه ای بر روی مدرک شما درج می شود.

کسب مدرک به روش تحصیل در هنرستان و کاردانش مانند شرکت در دوره های آموزش برق ساختمان از کیفیت آموزشی بالایی برخوردار است. با این حال، به دلیل طولانی بودن مدت زمان آموزش، مناسب آن دسته از کارآموزانی که تمایل دارند به سرعت جذب بازار کار داخل یا خارج کشور شوند، نمی باشد. علاوه بر این، دریافت دیپلم برق ساختمان به نسبت گذراندن دوره آموزش فنی هزینه بیشتری دارد.

بیشتر بخوانید: معرفی شغل های 10 سال آینده ایران با درآمد بالا

3- شاگردی کردن نزد یک استاد کار ماهر

آموزش برق ساختمان نزد یک استا کار ماهر یا همان شاگردی کردن قدیمی ترین روش دریافت مدرک فنی حرفه ای برق ساختمان است. در این روش، کار آموز  برای چندین سال در یک  مغازه الکتریکی و زیر نظر یک برق کار باتجربه و ماهر به صورت رایگان یا با حداقل حقوق کار می کند و همزمان آموزش های لازم را می بیند. پس از آنکه فرد تسلط کافی بر مهارت های برق ساختمان پیدا کرد، می تواند در آزمون فنی حرفه ای شرکت کند. اما همانند روش قبلی قبل از آن لازم است به یکی از آموزشگاه های برق نزدیک محل سکونت خود مراجعه نماید و یا اینکه خودش برای شرکت در آزمون اقدام کند.

کسب مدرک فنی حرفه ای برق ساختمان به شیوه شاگردی کردن اگرچه هیچ هزینه ای ندارد اما به دلیل طولانی بودن آن، چندان صرفه اقتصادی ندارد. علاوه بر این، به دلیل غیر آکادمیک بودن این روش، ممکن است آموزش های لازم از سطح کیفی بالایی برخوردار نباشند.

نتیجه گیری 

در این مقاله درباره نحوه دریافت مدرک فنی حرفه ای برق ساختمان صحبت کردیم که در سایت هنرفردی ئرباره آن صحبت شده بود. امیدواریم که مطلب برای شما مفید باشد و بتوانید تصمیم تان را به درستی بگیرید. 

منبع: 

https://honarfardi.com/career-skills-tutorial/other/چگونه-مدرک-فنی-حرفه-ای-برق-ساختمان-بگیر/
 

 

sima
sima

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋