یکی از مشکلات رایج در هنگام استفاده از کولر گازی یخ زدن کولر گازی است،این مشکل در قسمت های مختلف کولر گازی ممکن است بوجود آید.
در این مقاله به بررسی علت یخ زدگی کولر گازی خواهیم پرداخت با تهران سرویس همراه شوید.
-یخ زدن پنل داخلی کولر گازی
-برفک زدن پنل خارجی کولر گازی
-لوله بزرگ و کوچک اسپیلت (یخ زدن لوله برگشت کولر اسپلیت)
-یخزدگی لوله کوچک اسپیلت
-برفک زدن کنداسور کولر
یکی از شیع ترین دلیل یخ زدن کولر گازی می باشد در واقع اگر کولر گازی شما به هر دلیلی مشخص شود که دچار نشتی گاز فرئون یا کمبود گاز شده است سیکل سرمایش ان را با مشکل مواجه می کند و در نتیجه پنل داخلی یا لوله های آن دچار یخ زدگی می شود که این مسئله را میتوان با شارژ کردن کولر برطرف کرد.
مسدود شدن در مسیر گردش گاز نیز میتواند فشار گاز را پایین بیاورد، و عملکرد دستگاه همانند زمانی که دچار کمبود گاز می شود عمل خواهد کرد .و باعث یخ زدن پنل داخلی کولر گازی می شود .
فیلترهای بسیار کثیف هوا، اگر فیلتر هوا با گرد و غبار گرفته شود، جریان هوا روی کویلهای اواپراتور کم خواهد شد. اگر جریان هوا کاهش یابد، کویلهای اواپراتور خیلی سرد خواهند شد و در نتیجه هوای مرطوب اتاق روی کویلها یخ خواهند زد. وقتی برفک در کویلها تجمع کرد، برفک جریان هوا را بیشتر مسدود میکند. و بالاخره، کل پنل داخلی (اواپراتور) به طور کامل برفک و یخ خواهد زد و جریان هوا به صورت کامل قطع خواهد شد. اگر فیلترهای هوا کثیف هستند باید تمیز و یا تعویض شوند.
کولر گازی برای سرد کردن هوای اتاق نیازمند این است که جریان هوای اتاق از بین پرههای کویل اواپراتور عبور کند، هر مانعی که باعث شود جریان هوا کم شود ضمن امکان ایجاد برفک و یخ روی کویلها باعث کاهش راندامان کولر گازی می شود.
کولر گازی از نظر عملکرد مانند یخچال فریزر است. کمپرسور مبرد را بین کنداسور و کویل اواپراتور به گردش میآورد مبرد با عبور از کویلهای اواپراتور گرمای اتاق را گرفته و با گذشتن از کندانسور گرما خود را به محیط بیرون پس میدهد. این چرخه باعث خنکسازی میشود. برای اینکه کویلهای اواپراتور بتوانند به صورت بهینه گرما محیط را بگیرند، هوای اتاق توسط یک فن روی آنها دمیده میشود. خرابی فن بلوور باعث میشود که هوا بین اواپراتور جریان نداشته باشد و رطوبت و برفک روی کویل ها زیاد شود و یخ بزند.
یکی از صحنه هایی که در فصل زمستان با آن مواجه میشویک یخ زدگی یونیت خارجی است .
-خرابی فن کندانسور کولر گازی
-خرابی سنسور بیرونی یا برد فرمان کولر گازی
-خرابی شیر برقی کولر گازی
-کمبود مبرد یا شارژ گاز کولر گازی
زمانیکه به هر دلیل فن کندانسور عمل نکند ، در این صورت کولر گازی امکان تولید باد گرم را نخواهد داشت و کندانسور یخ می بندد.
اگر سنسور کولر گازی یا برد فرمان کولر گازی با مشکل روبهرو شود یا معیوب گردد در این صورت فرمان شروع به کار گرم کردن کندانسور صادر نشده و همین امر سبب یخ زدن کندانسور می شود.
در صورتی که شیر برقی نتواند در زمان مناسب سیکل را برعکس کند ، هوای سرد به بیرون منتقل می شود و از آنجاییکه هوای بیرون هم سرد است امکان یخ بستن کولر گازی بالا می رود.
در صورت کافی نبودن شارژ گاز کولر گازی امکان یخ بستن کندانسور و لوله آن در فصل سرد سال بسیار زیاد می باشد که با انجام شارژ گاز به موقع شما می توانید از این امر جلوگیری نمایید.
برد اصلی کولر گازی مغز کولر و یکی از گران قیمت ترین قطعات کولر است که عملکرد قسمتهای مختلف دستگاه را کنترل میکند. خرابی در هر یک از بخشهای برد اصلی دستگاه، میتواند عملکرد کولر را با اختلال مواجه کند. پس از اطمینان حاصل کردن از سالم بودن سایر قسمتهای دستگاه، این قسمت باید مورد بررسی قرار گیرد.
یکی دیگر از دلایل برفک زدن لوله های کولر گازی اسپلیت خراب شدن راه انداز بلوور یا سوختن موتور فن کولر است. وجود این اشکالات باعث میشود فن بلوور نتواند فعالیت خود را به درستی انجام دهد و با گذر زمان پنل داخلی و سایر قسمتهای کولر گازی اسپیلت دچار برفک زدگی خواهند شد. در صورتی که به هر دلیلی موتور فن کولر کار نکند، متوجه تغییر صدای کارکرد دستگاه خواهید شد. در صورتی که عامل بروز مشکل در کولر شما این مورد باشد، برای تشخیص و برطرف کردن آن باید از تعمیرکار حرفهای از تعمیرات کولرگازی کمک بگیرید.
اگر کولر گازی شما به هر دلیلی مانند نشتی گاز فریون یا جا به جایی نادرست و … کمبود گاز داشته باشد و از گاز کافی برخوردار نباشد، سیکل سرمایش با مشکل مواجه می شود. در این شرایط، برف زدن لوله برگشت کولر گازی اتفاق عجیبی نیست و ممکن است شاهد بروز آن باشید.
فیلترهای کولر گازی جزو قطعات مصرفی دستگاه هستند که با استفاده مداوم به مرور کثیف شده و مسدود میشوند. کثیف شدن فیلترهای کولر گازی میتواند موجب عملکرد نامناسب در فن بلوور شده و برفک زدن قسمتهای مختلف کولر را باعث شود. برای بررسی این موضوع باید پس از خاموش کردن کولر، کاور آن را باز کرده و فیلترها را خارج کنید. در صورتی که مدت زمان زیادی از عمر فیلتر گذشته باشد، بهتر است به جای تمیز کردن فیلتر آن را تعویض کنید.
در صورتی که مسیر لولههای کولر گازی مسدود شده باشد یا قطعاتی نظیر شیر برقی خراب شده یا گرفتگی داشته باشند، امکان برفک زدن لوله های کولر گازی اسپلیت وجود دارد. برای بررسی این موضوع باید مسیر لولههای کولر را بررسی کرده و از مسدود نبودن آن اطمینان حاصل کنید. برای بررسی سلامت شیر برقی به تجهیزاتی نظیر مولتی متر نیاز خواهید داشت.
روند کاری اسپلیت و کولر گازی به این ترتیب است که با گرفتن دمای محیط، دما را کاهش داده و موجب خنک شدن محل می شوند. اگر سیستم تهویه مطبوع شما به طور صحیح جریان هوا را از روی اواپراتور عبور ندهد، این تبادل گرما اتفاق نمی افتد و گاز فریون نمی تواند بخوبی گرما را از خانه خارج کند. در نتیجه به مرور دمای گاز کاهش پیدا کرده و لوله ها یخ می زنند.
1-تعویض فیلتر هوای کولر گازی
2-بررسی و تمیز کردن کویل اواپراتور کولر گازی یا اسپلیت
3-بررسی جریان هوای داخل کولر گازی و مطمئن شدن از باز و عادی بودن جریان هوا
4-بررسی فن بلوور و در صورت نیاز تعویض کردن آن
5-استفاده از حالت فن کولر گازی در زمانی که هوای بیرون منزل سرد است.
در هنگام مواجه شدن با مشکلات کولر گازی خود کافیست با متخصصان تهران سرویس تماس حاصل نمایید.تعمیرکار شما در کمتر از یک ساعت در محل حاضر و با ضمانت 180 روز اقدام به تعمیر کولر گازی شما خواهد کرد.
پاسخ ها