مهندسی و فناوری

مهندسی و فناوری

لذت دنیای فناوی و الکترونیک * هادی محبی زاده - مهندس برق دانشگاه تبریز

محققان آنتی بادی های فوق العاده قوی برای مبارزه با سرطان تولید کرده اند

محققان آنتی‌بادی‌های فوق قوی برای مبارزه با سرطان تولید کردند

محققان می‌گویند این آنتی‌بادی‌های اصلاح‌شده می‌توانند پاسخ ایمنی قوی‌تری را علیه سرطان تحریک کنند.

محققان آنتی‌بادی‌های قدرتمندی تولید کرده‌اند که می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بیماران در مبارزه با سرطان کمک کند.

براساس گزارش ScienceDaily، دانشمندان دانشگاه ساوت‌همپتون انگلستان نوع جدیدی از آنتی‌بادی را مهندسی کرده‌اند که فوق‌العاده قوی است و می‌تواند پاسخ‌های سیستم ایمنی را در بیماران سرطانی به‌طور قابل توجهی افزایش دهد. محققان می‌گویند نمونه اولیه آنتی‌بادی آنها استحکام و قدرت بیشتری دارد و در مقایسه با آنتی‌بادی‌های ساخته‌ بدن، می‌تواند پاسخ قوی‌تری از سیستم ایمنی ایجاد کند.

تولید آنتی‌بادی‌های قوی برای مبارزه با سرطان

محققان کشف کردند با تغییر شکل و استحکام آنتی‌بادی‌ها، این پروتئین‌های اصلاح‌شده می‌توانند فعالیت ایمنی قوی‌تری را تحریک کنند و به‌طور بالقوه گزینه درمانی مؤثرتری برای سرطان ارائه دهند.

آنتی‌بادی‌های قوی

پروفسور «مارک کراگ» (Mark Cragg)، از مرکز ایمونولوژی سرطان در دانشگاه ساوت‌همپتون، می‌گوید:

«مطالعه ما تأیید می‌کند حتی افزایش جزئی استحکام آنتی‌بادی‌ها، فعالیت ایمنی را به‌طور قابل توجهی تحریک و پاسخ ایمنی قدرتمندی به سرطان ایجاد می‌کند. این رویکرد برای چندین آنتی‌بادی که گیرنده‌های ایمنی مختلف را هدف می‌گیرند، کار می‌کند. مهندسی این آنتی‌بادی‌های سفت‌وسخت به توسعه داروهای قوی‌تری نیز کمک می‌کند.»

آنتی‌بادی‌ها که پروتئین‌های Y شکل هستند، با اتصال به مولکول‌های سطح سلول‌های مضر مانند باکتری‌ها، ویروس‌ها و سلول‌های سرطانی آنها را نابود می‌کنند. همچنین می‌توان آنها را طوری مهندسی کرد که به گیرنده‌های روی سلول‌های ایمنی متصل شوند و سیستم دفاع ایمنی بدن را فعال کنند. البته توانایی آنتی‌بادی‌ها در تحریک مؤثر سیستم ایمنی به شکل و انعطاف‌پذیری آنها بستگی دارد.

محققان می‌گویند: «به نظر می‌رسد آنتی‌بادی‌های سفت‌تر در فعال‌کردن سلول‌های ایمنی مؤثرترند؛ زیرا می‌توانند مولکول‌های سلول‌های ایمنی را به هم نزدیک‌تر نگه دارند و سیگنال فعال‌سازی قوی‌تری ایجاد کنند. از سوی دیگر، آنتی‌بادی‌های نرم‌تر کمتر به این هدف دست می‌یابند.»

محققان ساوت‌همپتون با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته پل‌های اضافی موسوم به پیوندهای دی‌سولفید را بین بازوهای آنتی‌بادی اضافه کردند تا استحکام آنها افزایش یابد. در مقایسه با آنتی‌بادی‌های معمولی، آزمایش‌ها نشان داد آنتی‌بادی‌های سفت‌تر در تحریک فعال‌سازی سلول‌های ایمنی بهتر عمل می‌کنند.

یافته‌های این پژوهش در نیچر منتشر شده است.

مهندسی و فناوری
مهندسی و فناوری لذت دنیای فناوی و الکترونیک * هادی محبی زاده - مهندس برق دانشگاه تبریز

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋