مهندسی و فناوری

مهندسی و فناوری

لذت دنیای فناوی و الکترونیک * هادی محبی زاده - مهندس برق دانشگاه تبریز

ساخت داروی سرطان مبتنی بر طلا که رشد تومور را تا 82 درصد کاهش می دهد

توسعه داروی سرطان مبتنی بر طلا که رشد تومور را تا 82 درصد کاهش می‌دهد

این دارو می‌تواند جایگزینی برای داروهای سرطان مبتنی بر پلاتین باشد.

در یک آزمایش محققان از یک داروی جدید مبتنی بر طلا برای کاهش 82 درصدی رشد تومور در حیوانات استفاده کردند. این دارو 27 برابر قوی‌تر از داروی شیمی‌درمانی سیس‌پلاتین برای مبارزه با سلول‌های سرطانی دهانه رحم است.

براساس گزارش Interesting Engineering، در آزمایش‌هایی که محققان دانشگاه RMIT استرالیا روی موش‌ها انجام دادند، ترکیب طلا رشد تومور سرطان دهانه رحم را 82 درصد کاهش داد، درمقابل داروی قدیمی‌تر سیس‌پلاتین فقط توانست 29 درصد رشد این تومور را کاهش دهد. همچنین این داروی جدید 3.5 برابر بیشتر در برابر سرطان پروستات و 7.5 برابر بیشتر در برابر سلول‌های فیبروسارکوم در آزمایشگاه مؤثر بود.

داروی مبتنی بر طلا برای مبارزه با سرطان

خواص منحصربه‌فرد طلا آن را برای کاربردهای پزشکی ایده‌آل می‌کند. برخلاف بسیاری از مواد دیگر، طلا بسیار پایدار و غیرواکنش‌پذیر است که همین ویژگی باعث شده از این فلز در جواهرات و سکه‌ها استفاده شود. بااین‌حال، ترکیب مورد استفاده در این مطالعه یک نسخه مهندسی‌شده خاص به نام Gold(I) است که واکنش‌پذیر است و برای موارد بیولوژیکی طراحی شده است.

توسعه داروی سرطان مبتنی بر طلا که رشد تومور را تا 82 درصد کاهش می‌دهد

طلای واکنش‌پذیر در داروی جدید برای تعامل با تیوردوکسین ردوکتاز، آنزیم فراوان در سلول‌های سرطانی، طراحی شده است. به عبارتی داروی جدید با مهار عملکرد این آنزیم به طور مؤثری از تکثیر سلول‌های سرطانی و ایجاد مقاومت دارویی جلوگیری می‌کند. سرپرست این پروژه در دانشگاه RMIT می‌گوید که این یک گام امیدوارکننده به سمت تولید جایگزین‌هایی برای داروهای سرطان مبتنی بر پلاتین است.

البته محققان می‌گویند که هنوز با آزمایش‌های انسانی این دارو فاصله داریم، اما نتایج روی حیوانات امیدوارکننده بوده است. یکی از مزایای داروی جدید کاهش عوارض جانبی داروهای مبتنی بر پلاتین مانند سیس‌پلاتین است، داروی قدیمی معمولاً هم به سلول‌های سرطانی و هم به سلول‌های سالم آسیب می‌رساند.

محققان دانشگاه RMIT برای توسعه این دارو با دانشمندان مؤسسه فناوری شیمیایی هند (IICT) همکاری می‌کنند و صندوق تحقیقات استراتژیک استرالیا-هند نیز به این پژوهش کمک مالی 2 میلیون دلاری داده است. همچنین شرکت فروش طلای ABC Bullion اهدای سالانه 250 گرم طلای خالص به ارزش بیش از 30 هزار دلار استرالیایی را برای حمایت از این تحقیق متعهد شده است.

یافته‌های این پژوهش در European Journal of Medicinal Chemistry منتشر شده است.

مهندسی و فناوری
مهندسی و فناوری لذت دنیای فناوی و الکترونیک * هادی محبی زاده - مهندس برق دانشگاه تبریز

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋