مهندسی و فناوری

مهندسی و فناوری

لذت دنیای فناوی و الکترونیک * هادی محبی زاده - مهندس برق دانشگاه تبریز

این ربات شطرنج بازی مهره ها را با کمک تمشک [ساعت] حرکت می دهد

این ربات بازی شطرنج با کمک رزبری پای مهره‌ها را حرکت می‌دهد [تماشا کنید]

این ربات شطرنج مکانسیم جالبی دارد و چندین حالت مختلف بازی را فراهم می‌کند.

تاکنون سازندگان سخت‌افزار و نرم‌افزار با سیستم‌های ارزان‌قیمت و کوچک رزبری پای بازی‌های مختلف دیجیتالی را اجرا کرده‌اند. اما Tamerlan با رونمایی از یک ربات تخته شطرنج رزبری پای، بازی‌های تعاملی را به دنیای فیزیکی آورده است. Tamerlan یک صفحه شطرنج رباتیک ایجاد کرده است که می‌تواند مهره‌ها را به‌طور خودکار حرکت دهد و با شما بازی کند.

براساس اعلام Tamerlan، این ربات شطرنج چندین حالت مختلف بازی را فراهم می‌کند. شما علاوه‌بر بازی‌کردن با خود کامپیوتر، می‌توانید به اینترنت متصل شوید و با سایر بازیکنان واقعی از راه دور بازی کنید؛ در حالت دوم حرکات بازیکن رقیب شما روی تخته شطرنج توسط ربات شبیه‌سازی و انجام می‌شود. مهره‌ها نیز با استفاده از آهنربای الکتریکی متصل به سیستم استپر موتور XY در زیر تخته جابه‌جا می‌شوند. همچنین برای حرکت‌دادن آهنربا و مهره‌ها، ریل‌های افقی و عمودی در زیر تخته تعبیه شده است.

ربات تخته شطرنج رزبری پای

سیستم رزبری پای صرفاً مسئول حرکات مهره‌ها نیست؛ بلکه باید جایی که قطعات هستند را پردازش و بهترین مسیر را از نقطه A تا نقطه B تعیین کند. البته مهره‌های مختلف وزن‌های متفاوتی دارند که بر روند حرکت تأثیر می‌گذارد. اگر به درستی وزن و موقعیت مهره‌ها مشخص نشود، مهره‌ها می‌افتند و به مربع مناسب روی صفحه نمی‌رسند.

ربات شطرنج

Tamerlan در ساخت این ربات، صرفاً بخش سخت‌افزار آن را طراحی نکرده است، بلکه باید بخش برنامه‌نویسی نرم‌افزار آن را نیز انجام می‌داد: این ربات علاوه‌بر آنکه باید قوانین شطرنج را یاد می‌گرفت، باید می‌توانست مکان قطعات و بهترین راه برای حرکت آنها را مدیریت کند.

همچنین همانطور که در ویدیو بالا مشاهده می‌کنید، وقتی ربات مهره بازیکن مقابل را می‌زند، شما باید با دست آن را از روی تخته بردارید. و یا آنکه برای حرکت برخی مهره‌ها، ممکن است ربات به‌اشتباه مهره‌های سر راه را نیز بزند که شما می‌توانید آنها را سرجای خود برگردانید.

مهندسی و فناوری
مهندسی و فناوری لذت دنیای فناوی و الکترونیک * هادی محبی زاده - مهندس برق دانشگاه تبریز

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋