مهندسی و فناوری

مهندسی و فناوری

لذت دنیای فناوی و الکترونیک * هادی محبی زاده - مهندس برق دانشگاه تبریز

بیمار ALS با تراشه مغزی همزمان، لوازم خانگی هوشمند را با ذهن خود کنترل می کند [ساعت]

بیمار مبتلا به ALS با تراشه مغزی سنکرون لوازم هوشمند خانگی را با ذهن کنترل می‌کند [تماشا کنید]

کنترل این لوازم از طریق ارتباط با الکسای آمازون انجام شد.

ایمپلنت مغزی شرکت Synchron به مردی فلج این امکان را داد تا دستگاه‌های هوشمند خانه خود را از طریق سیگنال‌های مغزی کنترل کند. این مرد می‌تواند با کنترل‌ الکسا، لامپ‌های هوشمند خانه را خاموش یا روشن کند، تلویزیون ببیند یا با دیگران تماس ویدیویی بگیرد.

براساس گزارش Decrypt، شرکت Synchron که پیش‌ازاین به فردی این امکان را داده بود تا با افکارش هدست ویژن پرو اپل را کنترل کند، دست به نوآوری دیگری زده است. این شرکت به بیماری مبتلا به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) کمک کرد به وسیله ایمپلنت مغزی و با افکارش دستیار مجازی آمازون، الکسا، را کنترل کند.

ایمپلنت مغزی برای کنترل ذهنی الکسای آمازون

در ویدیوی بالا می‌بینیم که بیمار مکان‌نمای تبلت خود را کنترل می‌کند و از گزینه «Tap to Alexa» برای خاموش‌کردن لامپ بدون استفاده از دست یا صدا بهره می‌برد. این ویدیو در ادامه توضیح می‌دهد که چگونه بیمار می‌تواند به کل اکوسیستم خانه هوشمند آمازون دسترسی داشته باشد؛ ازجمله تماشای دوربین‌های امنیتی Blink، برقراری و پاسخ به تماس‌های ویدیویی و کنترل کامل تلویزیون با هدایت مکان‌نما از طریق فرمان‌های مغزی.

بیمار 64 ساله که این ایمپلنت روی او آزمایش شده، می‌تواند صحبت‌ کند و این کارها را با صدای خودش انجام بدهد. بااین‌حال امکان کنترل ابزارهای هوشمند مختلف با مغز می‌تواند قابلیت‌های دیگری را در دسترس او و بیماران مشابه قرار بدهد.

بیمار مبتلا به ALS با تراشه مغزی سنکرون لوازم هوشمند خانگی را با ذهن کنترل می‌کند [تماشا کنید]

اکثریت سیستم‌های خانه هوشمند با صدا یا لمس کار می‌کنند اما فناوری Synchron کاربر را از این ورودی‌ها بی‌نیاز و سیگنال‌ها را مستقیم از مغز دریافت می‌کند؛ همین ویژگی می‌تواند زندگی میلیون‌ها نفر را بهبود بدهد.

همچنین برخلاف رویه نورالینک که برای کاشت دستگاه خود نیاز به جراحی مغز دارد، Synchron می‌گوید دستگاه رابط مغزی آن کمتر تهاجمی است و در رگ خونی در سطح قشر حرکتی مغز کاشته می‌شود.

مهندسی و فناوری
مهندسی و فناوری لذت دنیای فناوی و الکترونیک * هادی محبی زاده - مهندس برق دانشگاه تبریز

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋