مهندسی و فناوری

مهندسی و فناوری

لذت دنیای فناوی و الکترونیک * هادی محبی زاده - مهندس برق دانشگاه تبریز

لحظه ای تاریخی برای آژانس فضایی اروپا؛ اولین پرتاب موشک آریان 6 موفقیت آمیز بود [تماشا کنید]

لحظه‌ای تاریخی برای آژانس فضایی اروپا؛ اولین پرتاب راکت آریان 6 با موفقیت انجام شد [تماشا کنید]

راکت آریان 6 آژانس فضایی اروپا پس از سال‌ها تأخیر بالاخره زمین را ترک کرد.

بالاخره پس از 10 سال، راکت آریان 6 برای اولین‌ بار دیروز (19 تیرماه) از پایگاه فضایی اروپا در گویان فرانسه به فضا پرتاب شد. آژانس فضایی اروپا مدت‌هاست برای فرستادن محموله‌هایش به فضا به راکت شرکت‌های دیگر، مانند اسپیس ایکس، نیازمند بود؛ به همین دلیل پرتاب آریان 6 لحظه مهمی برای این آژانس است.

براساس گزارش وب‌سایت اسپیس، راکت آریان 6 آژانس فضایی اروپا پس از سال‌ها تأخیر بالاخره زمین را ترک کرد. توسعه راکت آریان 6 اواخر 2014 آغاز شد. ابتدا قرار بود اولین پرتاب آن در سال 2020 انجام شود اما به‌دلیل مسائل فنی و مشکلاتی مانند همه‌گیری کرونا این پرتاب چند سال به تعویق افتاد.

پرتاب راکت آریان 6 آژانس فضایی اروپا

«جوزف اشباخر»، مدیرکل آژانس فضایی اروپا، پس از این مأموریت گفت:

«راکت کاملاً جدید اغلب به پرتاب نمی‌رسد و موفقیت آن تضمین‌ نشده است. من مفتخرم که شاهد این لحظه تاریخی بودم که نسل جدید خانواده آریان اروپا با موفقیت دسترسی اروپا را به فضا بازگرداند.»

نسل قبل این راکت جدید، آریان 5، از 1996 تا 2023، 117 مأموریت انجام داد. بازنشستگی آریان 5 باعث شد «وگا»، پرتابگر کوچک ماهواره، تنها راکت مداری در پایگاه اروپا باقی بماند. این وضعیت برای مقامات فضایی اروپا قابل‌قبول نبود زیرا نمی‌خواستند برای فرستادن محموله‌های بزرگ خود به راکت فالکون 9 اسپیس ایکس و دیگر راکت‌های خارجی وابسته باشند؛ به همین دلیل پرتاب دیروز آریان 6 لحظه‌ای تاریخی برای اروپایی‌ها تلقی می‌شود.

لحظه‌ای تاریخی برای آژانس فضایی اروپا؛ اولین پرتاب راکت آریان 6 با موفقیت انجام شد [تماشا کنید]

راکت دومرحله‌ای آریان 6 را شرکت فرانسوی ArianeGroup ساخته است و شرکت تابعه آن Arianespace به نمایندگی از آژانس فضایی اروپا آن را اداره می‌کند. اولین مرحله این راکت دارای موتور Vulcain 2.1 –نوع تکامل‌یافته Vulcain 2 در آریان 5– است و مرحله بالایی یک موتور Vinci که فناوری جدیدی محسوب می‌شود.

آریان 6 در دو مدل ساخته می‌شود: مدل A62 با دو بوستر SRB و مدل A64 با چهار بوستر SRB. طبق گفته آژانس فضایی اروپا A62 و A64 می‌توانند به‌ترتیب حدود 11.4 تن و 23.8 تن محموله را به مدار پایین زمین تحویل دهند.

مهندسی و فناوری
مهندسی و فناوری لذت دنیای فناوی و الکترونیک * هادی محبی زاده - مهندس برق دانشگاه تبریز

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋