مایکروسافت ظاهراً از سازندگان لپتاپ میخواهد که سیستمهای آنها علاوه بر داشتن پردازندههای جدید، باید دسترسی به کوپایلوت را نیز ارائه دهند.
بهنظر میرسد که دکمه اختصاصی کوپایلوت اکنون برای کامپیوترهای شخصی و لپتاپهای مجهز به هوش مصنوعی یک الزام است. به عبارت دقیقتر، مایکروسافت از سازندگان نرمافزار و سختافزار میخواهد که سیستمهای آنها علاوه بر داشتن پردازشگر عصبی (NPU) و جدیدترین پردازندهها و GPU، دسترسی به کوپایلوت را نیز باید ارائه دهند.
براساس گزارش ورج، تعریف اینتل و مایکروسافت از کامپیوتر هوش مصنوعی این است که به پردازندههای جدید Core Ultra مجهز باشد و در کیبورد خود نیز دکمه کوپایلوت را ارائه دهد. طبق این تعریف، حالا برخی از لپتاپها، مانند ROG Zephyrus جدید ایسوس که با تراشههای Core Ultra جدید اینتل عرضه شدهاند، شاید از نظر اینتل لپتاپ هوش مصنوعی محسوب شوند، اما چون در کیبورد خود دکمه کوپایلوت ندارند، مایکروسافت آن را لپتاپ هوش مصنوعی یا AI PC تلقی نمیکند.
هنوز مشخص نیست که سازندگان لپتاپها دراِزای پایبندی به تعریف کامپیوتر هوش مصنوعی از نظر مایکروسافت چه چیزی دریافت خواهند کرد. مایکروسافت خود نام تجاری AI PC را روی جدیدترین دستگاههای سرفیس پرو 10 و سرفیس لپتاپ 6 قرار داد، اما هنوز مشخص نیست که آیا چنین دستهبندی برای دیگر لپتاپها وجود خواهد داشت یا اینکه بودجه بازاریابی خاصی به این شرکتها تعلق میگیرد یا خیر.
از سوی دیگر، اینتل در تلاش است که سازندگان کامپیوترهای شخصی را به استفاده از برنامهها و پردازندههای هوش مصنوعی خود ترغیب کند. اینتل در این زمینه باید با کوالکام رقابت کند که در شرف عرضه لپتاپهای مجهز به اسنپدراگون X Elite است.
مایکروسافت قصد دارد در 31 اردیبهشتماه رویدادی با محوریت هوش مصنوعی و سرفیس برگزار کند؛ بهاحتمالفراوان در این رویداد بیشتر درباره برنامههای مایکروسافت برای AI PC و دکمه کوپایلوت خواهیم شنید.
پاسخ ها