محققان دریافتند که همانند مراسم تشییع در انسانها، گله فیلهای آسیایی هم بچه مرده خود را حمل و سپس آن را در جایی دفن میکنند.
براساس مطالعه محققان هندی فیلهای آسیایی نیز همانند انسان، فرزند مرده خود را دفن و با صدای بلند برایش عزاداری میکنند. محققان پنج بچه فیل دفنشده توسط والدین خود را در شمال بنگال هند در سالهای 2022 و 2023 شناسایی کردند. فیلهای آسیایی از گونههای درحال انقراض بهشمار میآیند.
بهگزارش Phys، براساس مقاله منتشرشده در Journal of Threatened Taxa، محققان دریافتند که همانند مراسم تشییع در انسانها، گله فیلهای آسیایی نیز بچه مرده خود را حمل و سپس درحالی که پاهایش به سمت بالا است، در زمین دفن میکنند. بعد از آن، فیلها در اطراف جسد بچه، غرش بلندی سر میدهند. این مراسم صرفاً برای بچه فیلهای مرده انجام میشود، چراکه حمل فیلهای سنگین بالغ برای گله امکانپذیر نیست.
محققان 5 بچه فیل دفنشده را کشف کردهاند و تحقیقات آنها نشان داده که هیچ مداخله مستقیم انسانی در مرگ این پنج فیل صورت نگرفته است. رد پای واضحی از 15 تا 20 فیل در اطراف محل دفن و روی خاکی که بدن بچه فیلها را پوشانده بود، مشاهده شده است. همگی این بچه فیلها در اثر نارسایی چند عضو خود در سنین بین سهماهگی تا یکسالگی مرده بودند.
فیلها بچههای خود را در کانالهای آبیاری در مزارع چای و صدها متر دورتر از نزدیکترین سکونتگاههای انسانی دفن کرده بودند. در هر پنج مورد، گله در عرض 40 دقیقه پس از دفن از محل دور شده و مسیر دیگری را برای مهاجرت در پیش گرفته بود. همچنین این گله فیلها دیگر به محل دفن بازنگشتند.
فیلها بهخاطر رفتار اجتماعی و مشارکتیشان شناخته میشوند، اما دفن بچهها قبلاً فقط در فیلهای آفریقایی مورد بررسی قرار گرفته بود. اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت فیلهای آسیایی را گونهای در معرض خطر انقراض اعلام کرده است. تخمین زده میشود که 26 هزار فیل آسیایی در طبیعت زندگی میکنند و عمدتاً در هند و آسیای جنوب شرقی یافت میشوند.
پاسخ ها