هاشمی از سیاست متمرکزسازی امکانات کشور در تهران انتقاد کرد. او اعتقاد دارد که تورم یکی از آسیبهای این تصمیمات است.
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور از سیاست متمرکزسازی امکانات کشور در تهران انتقاد کرد. هاشمی اعتقاد دارد این سیاست به حوزه ارتباطات و اطلاعات آسیب جدی زده است. به گفته وی، ریسک مهاجرت شرکتها از شهرستان به پایتخت بالاست و احتمال موفقیت آنها 2 درصد و احتمال شکستشان نیز 70 درصد است.
«حسن هاشمی»، رئیس نصر کشور، سخنان خود در دهمین همایش سالانه بانکداری الکترونیکی و نظامهای پرداخت را به لزوم تمرکززدایی از تهران اختصاص داد و گفت: «امسال موضوعی که مورد توجه نصر کشور برای طرح در این همایش قرار گرفته، تمرکزگرایی و پایتختمحوری است. امروزه مهاجرت نخبگان و متخصصان موردتوجه قرار گرفته اما با مهاجرت بیرویه به پایتخت نیز مواجه هستیم که به نظر میآید توجهی به آن نمیشود.»
هاشمی ریسک مهاجرت شرکتها از شهرستان به تهران را بسیار بالا عنوان کرد و گفت احتمال پیروزی این شرکتها 2 درصد و احتمال شکستشان نیز 70 درصد برآورد شده است.
او با اشاره به اینکه بخش قابلتوجهی از امکانات کشور در تهران متمرکز است، اظهار داشت حوزه ارتباطات و اطلاعات در کشور از این سیاست غلط آسیب جدی دیده است: «بهتر است برای کاهش تبعات این امر، اقدامات لازم برای توزیع این امکانات در نقاط مختلف کشور صورت گیرد.»
هاشمی برای بهتر نشاندادن حقیقت تمرکزگرایی در تهران به آمارهای اینماد اشاره کرد و گفت درحالحاضر 44 درصد دارندگان اینماد کشور در تهران هستند که این امر سند توزیع نامتوازن فعالیت در این حوزه است. او تأکید کرد برای تحقق رشد متوازن باید منابع را در همه کشور متناسب با امکانات موجود توزیع کرد.
به گفته رئیس نصر کشور، 34 درصد از تراکنشهای بانکی کشور در تهران انجام میشود. علاوهبراین، 60 درصد تسهیلات بانکی پرداختی از سوی سیستم بانکی در سال 1402 مربوط به تهران بوده است: «درحالحاضر بیش از 9 هزار شرکت دانشبنیان داریم که 50 درصد از آنها در تهران مستقر هستند.»
او اعتقاد دارد که این عدم توازن در توزیع منابع کشور نتیجهای نظیر افزایش تورم را بهدنبال داشته است.
هاشمی تصمیمگیری جزیرهای را از چالشهای اصلی کشور در مسیر رشد متوازن معرفی کرد و گفت: «برای پرهیز از تأثیر منفی تصمیمگیریهای ناعادلانه ناشی از تمرکزگرایی لازم است نگاه جزیرهای بر سیاستهای کلان را که متوجه کل کشور است، تغییر دهیم.»
پاسخ ها