مهندسی و فناوری

مهندسی و فناوری

لذت دنیای فناوی و الکترونیک * هادی محبی زاده - مهندس برق دانشگاه تبریز

رقیب چینی اسپیس ایکس مدعی آزمایش موفقیت آمیز فرود عمودی موشک فضایی خود شد

رقیب چینی اسپیس‌ایکس مدعی آزمایش موفق فرود عمودی راکت فضایی خود شد

شرکت iSpace که رقیب چینی اسپیس‌ایکس محسوب می‌شود، ظاهراً به‌تازگی آزمایش فرود عمودی نمونه اولیه راکت خود را پشت‌سر گذاشته است.

یک شرکت چینی مدعی شده است که درزمینه تولید راکت‌های فضایی با قابلیت استفاده چندباره به دستاورد مهمی رسیده و توانسته است نمونه‌ای از یک راکت مرحله اول به نام Hyperbola-2 را به‌صورت عمودی فرود بیاورد.

شرکت iSpace چین ادعا می‌کند که در مرکز پرتاب ماهواره Juiquan آزمایشی را پشت‌سر گذاشته که یک دقیقه طول کشیده و طی آن راکتی به‌صورت عمودی پرواز و فرود داشته است. این شرکت می‌گوید آزمایش آن‌ها قدمی اساسی درزمینه حرکت به‌سمت راکت بزرگ‌تر و قدرتمندتر Hyperbola-3 است که احتمالاً در سال 2025 آزمایش خواهد شد.

خبرگزاری SCMP می‌گوید شرکت iSpace در اکانت رسمی خود در شبکه اجتماعی وی‌چت اعلام کرده است که این آزمایش اطلاعات مفیدی را برای توسعه راکت چندبار مصرف Hyperbola-3 که این شرکت روی آن کار می‌کند، در اختیارشان قرار داده است.

آزمایش موفق پرتاب و فرود عمودی راکت فضایی شرکت چینی iSpace

به‌علاوه، iSpace ادعا می‌کند که این آزمایش دستاوردی مهم برای شرکت‌های خصوصی فضایی چین محسوب می‌شود و جاه‌طلبی آن‌ها را درزمینه استفاده از پیشرفته‌ترین فناوری‌های مربوط به راکت‌های چندبار مصرف نشان می‌دهد.

راکت Hyperbola-2 یک راکت دومرحله‌ای است که از سوخت متان و اکسیژن مایع استفاده می‌کند. ارتفاع این راکت 28 متر است و می‌تواند 1.9 تن محموله را به مدار پایینی زمین بفرستد. آزمایش حاضر نشان می‌دهد که این شرکت در مسیر صحیحی برای تولید راکت‌های مرحله اول با قابلیت فرود عمودی قرار دارد.

این شرکت قبلاً گفته بود که می‌خواهد مابقی برنامه‌های مربوط به راکت Hyperbola-2 را کنار بگذارد و تمرکزش را به Hyperbola-3 معطوف کند. این راکت ارتفاع 69 متری دارد و شبیه به راکت فالکون هوی اسپیس‌ایکس است. Hyperbola-3 یک هسته مرکزی و دو بوستر جانبی دارد و می‌تواند 8.5 بار را به مدار پایینی زمین ببرد. این شرکت می‌خواهد برای اولین‌بار در سال 2025 راکت Hyperbola-3 را آزمایش کند.

با موفقیت اسپیس‌ایکس در استفاده چندباره از راکت‌های فضایی، حالا بخش خصوصی چین هم فعالانه به‌دنبال توسعه فناوری‌هایی در این زمینه است.

مهندسی و فناوری
مهندسی و فناوری لذت دنیای فناوی و الکترونیک * هادی محبی زاده - مهندس برق دانشگاه تبریز

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋