مهندسی و فناوری

مهندسی و فناوری

لذت دنیای فناوی و الکترونیک * هادی محبی زاده - مهندس برق دانشگاه تبریز

منشی Apex Expo: برای زنده نگه داشتن اکوسیستم نوآوری، تیم های بخش خصوصی باید به یکدیگر کمک کنند

دبیر نمایشگاه اپکس: برای زنده نگه‌داشتن اکوسیستم نوآوری، تیم‌های بخش خصوصی باید به یکدیگر کمک کنند

هدف این نمایشگاه کمک مادی و معنوی به همه گروه‌هایی است که دارای اپلیکیشن هستند.

به گفته برگزارکنندگان رویداد نمایشگاه اپکس، برگزاری نمایشگاه‌ در صنایع تخصصی، آن‌هم در شرایط کنونی کشور، شاید در نگاه اول بی‌فایده به‌نظر برسد، اما ازجمله کارهایی است که به زنده نگه‌داشتن و تداوم تلاش‌های بخش خصوصی برای کمک به اکوسیستم نوآوری کمک می‌کند.

نشست خبری نمایشگاه تخصصی اپلیکیشن «APPEX2024» اپکس، با حضور «علی معین»، رئیس ستاد اجرایی نمایشگاه اپکس، «رضا الفت‌نسب»، رئیس شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه، «آرش سروری»، دبیر شورای سیاست‌گذاری این نمایشگاه و اصحاب رسانه برگزار شد.

نمایشگاه تخصصی اپکس با شعار «پلی میان امروز و آینده»، از دوم تا پنجم بهمن‌ماه سال جاری در سالن‌های محل برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود. گفتنی است هدف از برگزاری این رویداد حمایت‌های مادی و معنوی از استارتاپ‌ها، شرکت‌ها و همه گروه‌هایی است که دارای اپلیکیشن هستند.

در این رویداد، علی معین با اشاره به اینکه هر رویداد باید نمایشگاه خودش را داشته باشد، گفت: «با توجه به ضریب نفوذ بالای تلفن همراه در کشور، برگزاری نمایشگاه تخصصی می‌تواند نقطه عطفی در مسیر توسعه این اکوسیستم و هویت‌بخشی به صنعت اپلیکیشن باشد.»

به گفته او، اهمیت مسئله هویت‌بخشی به صنعت اپلیکیشن باعث شد تا ایده اپکس شکل بگیرد.

دبیر نمایشگاه اپکس: برای زنده نگه‌داشتن اکوسیستم نوآوری، تیم‌های بخش خصوصی باید به یکدیگر کمک کنند

آرش سروری نیز در ادامه این نشست پیرامون مسئله اهداف برگزاری این نمایشگاه توضیح داد: «اپکس نمایشگاهی برای تمام کسب‌وکارهایی است که دارای اپلیکیشن هستند و حرفی برای گفتن دارند. تا الان حدود ۳۲ شرکت ثبت‌نام کرده‌اند و از امروز نیز روند ثبت‌نام به‌صورت رسمی آغاز می‌شود.»

رضا الفت‌نسب نیز به‌عنوان رئیس شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه گفت: «وجود یک نمایشگاه تخصصی و برگزاری رویدادهای تخصصی در حوزه اپلیکیشن و کسب‌وکارها می‌تواند مؤثر باشد. با توجه به اتفاقاتی که در یکی‌دو سال اخیر در کشور رخ داد، هرچه بخش خصوصی بتواند تعامل خود با استارتاپ‌ها را بیشتر کند، بهتر می‌تواند فرهنگ برگزاری نمایشگاه را در کشور نهادینه کند.»

الفت‌نسب باور دارد در شرایط کنونی کشور، بخش خصوصی باید تمام تلاش خود را برای روشن‌ نگه‌داشتن چراغ این صنعت به‌کار بگیرد.

او در پاسخ به دیجیاتو مبنی بر اینکه آیا احتمال ارزآوری برای توسعه‌دهندگان اپلیکیشن وجود دارد؟ گفت: «در شرایط فعلی، چنین چیزی در حد شوخی است؛ مهاجرت برای افزایش درآمد بیشتر شده، اما کارهایی هم صورت گرفته است. مثلاً وزیر ارتباطات طی جلساتی که با کشورهای دیگر داشته، فضایی را برای حضور اپلیکیشن‌ها و کسب‌وکارهای آنلاین فراهم کرده است. اما متخصصانی که تا الان مانده‌اند، کار بزرگی انجام می‌دهند. امیدواریم در اپکس ۲۰۲۴، این موضوع را بیشتر مورد بررسی قرار دهیم و سیاستمداران هم بدانند که تصمیماتشان چه تبعاتی دارد.»

علی معین نیز پاسخ به دیجیاتو مبنی اینکه در شرایط تحریم و فیلترینگ برگزاری این نمایشگاه چه مشکلی را حل می‌کند؟ گفت: «هدف از برگزاری هر نمایشگاهی، کمک به رشد صنایع است. اگر نمایشگاهی برگزار نشود، زمان برداشته‌شدن فیلترینگ و تحریم‌ها چیزی در دست نداریم. می‌دانیم که اگر چراغ را روشن نگه داریم، با ازبین‌رفتن تحریم‌ها، آورده‌ای خواهیم داشت و اگر هم نشود، بازهم بدون آورده نخواهد بود.»

سروری نیز معتقد است در عصر کنونی، مفهوم برگزاری نمایشگاه از حالت سنتی خود عبور کرده و جنبه نتورکینگ دارد. به‌ویژه در حوزه اپلیکیشن که در لبه تکنولوژی حرکت می‌کند.

او همچنین درباره بخش‌های مختلف این نمایشگاه توضیح داد: «در این نمایشگاه علاوه بر بخشی برای انتقال تجربه در مباحث مختلف، سعی داریم از ترندهای روز نیز استفاده کنیم.» او بیان کرد که تلاش شده است تا این انتقال تجربه در مقیاس‌ استارتاپ‌های کوچک، متوسط و بزرگ صورت گیرد.

دبیر نمایشگاه اپکس: برای زنده نگه‌داشتن اکوسیستم نوآوری، تیم‌های بخش خصوصی باید به یکدیگر کمک کنند

دبیر شورای سیاست‌گذاری اپکس اشاره کرد هر گروهی که برای توسعه کار خود از اپلیکیشن استفاده می‌کند، اعم از شتاب‌دهنده‌ها، سرمایه‌گذاران، فین‌تک‌ها، بانک‌ها، بازی‌ها، ابزارهای هوش مصنوعی و... می‌توانند در این نمایشگاه شرکت کنند.

گفتنی است این نمایشگاه با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی، قصد دارد ۶۰ میلیون تومان تسهیلات به استارتاپ‌ها ارائه کند. رئیس ستاد اجرایی نمایشگاه اپکس هم از برگزاری یک کارگاه آموزشی با محوریت ارائه راهکارهایی برای حضور مؤثر در نمایشگاه خبر داد.

مهندسی و فناوری
مهندسی و فناوری لذت دنیای فناوی و الکترونیک * هادی محبی زاده - مهندس برق دانشگاه تبریز

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋