مهندسی و فناوری

مهندسی و فناوری

لذت دنیای فناوی و الکترونیک * هادی محبی زاده - مهندس برق دانشگاه تبریز

باستان شناسان قدیمی ترین روستای کنار دریاچه اروپا را با ویژگی های مرموز کشف کردند

باستان‌شناسان قدیمی‌ترین روستای کنار دریاچه اروپا با خصوصیاتی مرموز را کشف کردند

دانشمندان در زیر آب‌های دریاچه‌ای در آلبانی، روستایی را پیدا کرده‌اند که احتمالاً قدیمی‌ترین سکونتگاه کنار دریاچه در اروپا بوده است.

محققان در زیر آب‌های فیروزه‌ای دریاچه اهرید در شرق آلبانی احتمالاً قدیمی‌ترین روستای ساحلی در مجاورت یک دریاچه در اروپا را پیدا کرده‌اند. البته این دریاچه خصوصیات مرموزی دارد که دانشمندان هنوز نتوانسته‌اند به آن‌ها پاسخ دهند.

به گزارش ساینس الرت، در بخشی از دریاچه موسوم به «مروارید بالکان» خانه‌هایی پیدا شده است که باستان‌شناسان باور دارند قدمت آن‌ها به 8 هزار سال پیش برمی‌گردد. اگر این تخمین درست باشد، این سکونتگاه به قدیمی‌ترین روستای تاریخ اروپا در نزدیکی یک دریاچه تبدیل می‌شود.

«آلبرت هافنر»، استاد باستان‌شناسی دانشگاه برن سوئیس می‌گوید: «این سایت چند صد سال قدیمی‌تر از سکونتگاه‌های دریاچه‌ای پیش‌تر شناخته‌شده در منطقه مدیترانه و آلپی است. طبق اطلاعات ما، این سکونتگاه قدیمی‌ترین نمونه در نوع خود در اروپاست.»

روستای دریاچه‌ای آلبانی خصوصیات عجیبی داشته است

این روستا احتمالاً میزبان بین 200 تا 500 نفر بوده و خانه‌های آن روی پایه‌های چوبی بر فراز دریاچه بنا شده بودند. افزون‌براین، پژوهشگران شواهدی از وجود هزاران تخته‌چوب به شکل نیزه را در اطراف این روستا پیدا کرده‌اند که ظاهراً برای دفاع از ساکنان آن استفاده می‌شده است.

باستان‌شناسان قدیمی‌ترین روستای کنار دریاچه اروپا با خصوصیاتی مرموز را کشف کردند

محققان می‌گویند اهالی این سکونتگاه برای ساخت چنین استحکاماتی باید یک جنگل را از بین برده باشند؛ اما چرا روستاییان باید تا این اندازه خود را به زحمت انداخته باشند؟ باستان‌شناسان هنوز پاسخی برای این سؤال پیدا نکرده‌اند.

در کف این دریاچه همچنین تکه فسیل‌هایی از چوب و بلوط نیز پیدا شده است. دریاچه اهرید یکی از قدیمی‌ترین دریاچه‌های دنیاست که قدمت آن بیش از یک میلیون سال تخمین زده می‌شود.

«آدرین آناستازی»، رهبر محققان آلبانی این پروژه که با محققان سوئیسی همکاری کرده بودند، می‌گوید ساخت این روستا روی دریاچه کار بسیار پیچیده و دشواری بوده است. بنابراین ضروری است که بدانیم چرا آن‌ها تصمیم به ساخت این روستا گرفته بودند. محققان درحال‌حاضر حدس می‌زنند که یکی از دلایل اتخاذ این تصمیم، وابستگی به کشاورزی و دامداری برای تأمین غذا بوده است.

البته بررسی کامل این منطقه احتمالاً سال‌ها زمان خواهد بود و بعد می‌توانیم به پاسخی برای این سؤال برسیم.

مهندسی و فناوری
مهندسی و فناوری لذت دنیای فناوی و الکترونیک * هادی محبی زاده - مهندس برق دانشگاه تبریز

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋